Sami merdžer ići će samo da se spoje u isto i tu si u pravu. Ali, moraš uraditi 6 sistematizacija i gomilu nekih internih akata za nova ministarstava. Da se pošalimo "pričao mi jedan što je gleda" da nije baš to naivna rabota, pošto dana državnog staža nemam. Možeš mjesec ili jače izgubit koji su ti čisti višak.
Poptredsjednika postaviš jednog premijera i to je to. Zavisi kako koncipiraš vladu. Do sada si imao komisije koje su odobravale i vraćale akte prije vlade, a na vladi je uglavnom bila formalnost. Komisije su vodili potpredsjednici i bilo je dosta vraćanja materijala. Sad sa malo ministarstava možda da ide direktno na vladu, mada ne znam, to je zagušivanje vlade u njenom radu. Tako da potpredsjednici imaju i neka specifična zaduženja.
Nije baš sve tako jednostavno.
Svakako kao ni za performanse na pogrebu, ni ovdje nije morao da se istrčava. Gospodar si riječi koje ne izgovoriš. Vidjeh na vijestima "ispod link" da su ga cimali i napokon malo iskulirao medije. dako ponešto nauči. Mada, realno je bez iskustva. Trebao je ovako od početka da se ne prosipa bez potrebe. Sad kad postavi potpredsjedniak što mora ispada da radi drugačije no što reče. Sitnica realno, ali moga je bez toga, ispada neozbiljan. Realno, nedostaju mu ljudi očigledno koji bi mu mogli ponešto objasnit. Ovako kiksa samo zbog istrčavanja i avetanjem na pogrebu. Ako si se dovatio nečega, zaboravi na takve stvari. Nađi ljude koji znaju ponešto i slušaj ih.
Službena kola moraju postojati. Oće li policija da juri krimose na bicikla? Inspekcije na teren da idu busom? Pretjerujem, svakako se može racionalizovati. Ali nije neka spektaularna ušteda više simbolika.
A rezanje zaposlenih? Imajući u vidu otpremnine i sl lakše je izmjeniti zakon i srezati plate. Mada će ti zbog toga poći najbolji, a ostati oni bez alternative. No, ulijeće se u kvadraturu kruga sa svim ovim stvarima. Zato nije baš lako preuzet posao da vodiš vladu u najgore vrijeme. Da nisu retardi i lopine kakvi jesu, pomislio bih da je DPS namjerno izgubio koliko je to trenutno zahvalan posao.
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...-sastave-vladu

Bookmarks