Quote Originally Posted by Mladi_Werther View Post
Demokrate su one komunističke birokrate koje sigurno ne bi krale, ali zato uhljebi do smrti. Partija im je izuzetno važna, nijesu osvetoljubivi i nijesu ambiciozni. Nijesu radni ali su odgovorni i pošteni.
Nijesu neki vjernici i ne idu u crkvu, ali je zaista poštuju. Daj im platu i oni zadovoljni. Nijesu naročito ni pametni. Prosjek u svemu. Srednja žalost.

Ja sam ih glasao i pokajao sam se posle mučkog i izdajničkog nastupa Bečića u kojem se kleo kadrovima SD-a da ih neće otpuštati jer su oni vrhunski kadrovi.
Drugar jedno se priča prije, a drugo posle glasanja. Realno, sada polako kuvaju javnost da se ne može previše kadrovski promijeniti u državnom aparatu u nivou ispod ministra i pomoćnika kome ističe mandat, kao i direktora raznih agencija. Ljudi su zaposleni za stalno i štiti ih zakon. Najviše što možeš da uradiš jeste da ga prebaciš na drugo mjesto sa istom stručnom spremom. Na novom mjestu može da igra pasijans, fejsbuči ili radi bio što drugo. Za zadatak koji mu daš važno je samo da nešto iole suvislo skine sa neta, pošalje ti mailom i kraj. I može tako dokle hoće.

Ukoliko bi neka budala odlučila da masovno otpušta, od strane Advokatske komore bi vjerovatno dobio priznanje, možda i spomenik, jer bi advokati zaradili masovno nikada lakše sudske naknade. A one koje otpustiš morao bi da vratiš i da im isplatiš plate za to vrijeme.

A za nove činovnike biće veoma malo mjesta jer se svakako moraju rezati troškovi.

Ima kvadratura kruga da sa postojećim ljudima moraju da rade. Dobro došli u stvai svijet.