Quote Originally Posted by Moracikus View Post
Eto konacno i to da se desi. Iskreno drago mi je, iako me rezultat DF veoma zabrinjava. Ocigledno je da je 5 od 40% njihovog tijela preslo na opozicionu stranu. Opoziciono tijelo se vjerovatno dosta prelilo DFu.

Ovo je jedan sasvim novi ( da nek kazem istorijski) trenutak koji nazalsot dolazi u vrijeme ove posasti za koju svi tvrde da nesto najgore sto ljudska rasa dozivljava od 2 svjetskog rata.

Mislim da Milo moze kupiti taj jedan-dva mandata i formira vladu ali da se to nece desiti jer bi time izgubio podrsku sa zapada i izazvao nemire.

Popis sljedece godine ce biti veliki test za DF. Mislim da bi mogli sami oni da imaju sukobe.
Isto tako zakon o vjeroispovjesti koji ako URA bude zatezala sa Ristom onda mozemo opet gledat litije.
URA ne zateže oko zakona. Iskreno, oće li se novi zakon pisat ili će se usvojiti ona tri amandmana MPC puca mi ona rabota.

Bitno je da država napravi dogovor sa crkvom i da između crkve i države postoji međusobno poštovanje i ajmo dalje. To je toliko nebitna stvar u ovom momentu da je to strašno...

EU i te stvari. Poglavlja 23 i 24....
MHE, zaustaviti harač koji plaćamo....
Porezi, siva ekonomija, oporezivanje nezakonitog bogaćenja i istraživanje porijekla imovine, jačanje institucija...

Ako ćemo da budemo DRŽAVA, a ako nećemo onda možemo još pet godina o crkvi....

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk