Quote Originally Posted by johninum View Post
Ne slažem se. Pošto eto radiš za stranu firmu, reci mi da li znaš koliko bi ta strana firma mogla da preživi mjeseci bez ikakvih prihoda? Evo ja znam neke, koje su već pripremljene bile za ovakvu situaciju. Znam i domaće firme. Ali vlasnici takvih firmi se ne razbacuju, ne miješaju privatni kapital sa firminim kapitalom, ne zapošljavaju više ljudi no što treba, za svakog zapošljenog imaju buffer od 9 mjesečnih plata. Ne bahate se već pametno razvijaju biznis. Iako je ovo možda čudno, takvi ljudi u Crnoj Gori postoje.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
Suvisno je pricat da zapad ima likvidnost a stampa najvece iznose papira u svojoj istoriji

Ja se slazem sa tobom da mozda nije pametno ja isto cuvam ali je cinjenica da moderna ekonomija izvodi racunovodstvene racije iz bilansa i uporedjuje efikanost izmedju kompanija. npr Current Asset Turnover https://www.investopedia.com/terms/a/assetturnover.asp

Ukoliko nisi u skladu sa svojom industrijom cijena tvojih akcija ce biti niza u odnosu na druge a samim tim i vrijednost tvoje kompanije. To je strucan kapitalisticki pristup iz knjiga.