Originally Posted by
NHM
Lucke reče da je sramota što opozicioni političari ne podnose ostavke ili ih partije ne smjenjuju zbog neuspjeha na izborima, a dps to radi u 90% slučajeva. Kao prvo, u pravu je za opozicione političare, ionako su i oni uhljebljena stoka. Sa druge strane, tih 90% smijenjenih dpsovaca na opštinskom nivou svakako zasjedne na druge pozicije. Prilično često na bolje od onih na kojima su i bili. Kao i obično, možda zbog toga što ne zna za bolje, a možda i namjenski, lucke se ponosi onime zbog čega se normalan, da ne kažem nedepeesovki, čovjek stidi - smjenjivanjem funkcionera isključivo zbog lošeg izbornog rezultata. Statut dps-a kaže sljedeće:
14.
Opštinski odbor najmanje jednom godišnje razmatra ostvarivanje izbornog programa na nivou Opštine i u pisanoj formi informiše Predsjedništvo Partije.
15.
U slučaju da opštinska organizacija Partije na izborima ne ostvari zadovoljavajući izborni rezultat, predsjednik Opštinskog odbora je dužan da, nakon objave zvaničnih rezultata, podnese izvještaj i stavi svoju funkciju na raspolaganje Opštinskom odboru.
16.
Kod ocjene rezultata izbora iz prethodne tačke, Opštinski odbor posebno cijeni: broj osvojenih glasova, broj osvojenih mandata i učešće u vlasti.
Ovo je zvučalo još i zloćudnije iz Milovih usta. Kad je donošen statut, Milo reče kako će ljudi odgovarat za loš rad. Ja pomislih što će bit ovo da će Milo da poziva na odgovornost ljude koji loše upravljaju opštinom. Kad u sljedećoj rečenici izgovori čovjek ovo što gore piše, odnosno da će odgovarat za loš izborni rezultat. Znači, predsjedništvo partije razmatra ostvarivanje izbornog programa, ali niko ne odgovara ni kad se ništa iz programa ne ostvari. Sa druge strane, loš izborni rezultat se ne prašta u 90% slučajeva, kako veli lucke. Inače, izem vam formatiranje teksta u fajlu, više sam vremena potrošio prepravljajući ovo što sam iskopirao nego da sam ga sam kucao.
Usput, da se ne zaboravi, dps ni osuđenog Marovića nije isključio iz partije, nego je čekao sam da podnese ostavku na stranačke funkcije. Otac na službenom putu i Pojedinac u dps-u. Braću vam po materi!
Što se tiče Milačića, ono je neki “politički” blizanac Andrije Nikolića, na primjer. Kakvi su to ljudski šilobadi… Ne mislim da postoji ova riječ, samo mi, iz nekog razloga, pade na pamet Mlađan Šilobad, a prezime mu zvuči kao uvreda. Možda kao kombinacija šiljoguza i obada. I Milačić i Nikolić mi djeluju kao ljudi, ako se mogu tako nazvat, kojima bi krajnji domet taman trebalo da bude da ih sveta indijska životinja bije repom po faci.
Kad govorimo o Bojaniću, bez obzira na malo dosadnu pojavu, vidim da su svi zaboravili da je gospodar Dritana nazvao bitangom upravo zbog toga što ga je Bojanić prethodno napučio, pa mu Dritan naletio na volej. Lekić je bio najobičnija ikebana, nesposobna da završi rečenicu ili da se izjasni po bilo kom pitanju. Valjda da ne naljuti Vojvodu i družinu koji su se trudili da ga predstave kao nekog na koga nemaju uticaj. Danilovićeno lamentiranje nad pokradenim referendumom, odmah poslije predsjedničkih izbora, dovoljno je govorilo o tome koliko su svi oni prihvatili rezultate tog istog referenduma. A Danilović važi za “umjerenog” među njima. Kakoe.
Usput, što se tiče podrugivanja na tvrdnju o Bojanovićevoj nezavisnosti, podsjećam lucke-a na nezavisnost Žugića, Luburića i svih dpsovskih funkcionera, raspoređenih po cbcg, dri i sličnim institucijama, koji su ušli u skupšinu kao članovi dps-a, podnijeli ostavku i odmah poslije toga izglasani za guvernere, predsjednike i članove savjeta, izvršne direktore i slično. Tako mi nezavisnosti pojedinaca iz dps-a.
Mislim da si i nesvjesno dao odličnu ideju dpsu za testiranje svog članstva: prikupiti potpise za Kandidata dps-a, pobijediti na izborima, a onda samo imenovati random dps kadar.
Glasaću za Bojanića, toliko od mene. Vidimo se u čitulji.
Bookmarks