Ja sam NATO protagonista i dan ulaska u NATO je bio pechat na nasu nezavisnost i jedina pozitivna stvar u 12 godina od nezavisnosti. Da ne ulazim sta kako itd.
Smatram da to sto nije raspisan referendum je najveci poraz demokratije u Evropi jos od kradje izbora Sloba Milosevica ili od kradje DPS 30 godina.
Isto kao kad smo pojurili da priznamo Kosovo a u tom trenutku sigurno 80% stanovnika je bilo protiv. Mogli smo ih uslovljavati da se CG manjini da smanjeni cenzus, mjesto u buducim vladama (kao sto.imaju goranci ili srbi), da se zavrsi prica o demarkaciji u nasu korist. I za priznanje sve bi nam dali. Priznavanjem Kosova dobili smo jedno veliko nista + zategnute odnose sa Srbijom.
Demokratija je volja vecine, nezavisnost smo dobili za par hiljada glasova i priznata je.
Ali kako se mozemo nazivati demokratijom ako odluke o vaznim pitanjima donosi manjina ?
Jedini gradjanski i demokratski postupak bio je referendum i za NATO i za Kosovo i za velike privatizacije.
Zemlje kao sto je Svajcarska imaju referendum o bukvalno svemu, prije 10 dana su imali referendum da li se slazu da se poveca TV i radolio pretplata (glasali da vecinski) a mi smo dozvolili da Milo Djukanovic i Dusko Markovic najvazniju odluku koja se tice svih nas i nasih potomaka donesu izmedju sebe a da pri tom nikoga ne pitaju.
Sve privatIzacije, zakoni - recimo naknade majkama: "Da li ste da se majkama sa troje i vise djece dodijeli dozivotna naknada?"...
Ali ne, DPS koji zastupa manjinu CG a vladaju radi 2-3-4 mandata manjina sa svega par hiljada glasova donosi odluke koje su se u 99% slucajeva pokazale kao maliciozne i stetne po CG
Last edited by Gandalf_White; 12-03-18 at 14:19.
One Ring to Rule them all...
Bookmarks