Originally Posted by
Kaz
@Albatros
Evo mog iskustva sa Mi4c. Naručio sam ga preko Goldway-a. Piše da je Miui 8 stable. Baterija je ok radila. Mislim da može dva dana da izdrži ukoliko se ne koristi intezivno.
Međutim bilo je i problema. Iskakale su mi reklame koje su baš smetale. Ispostavilo se da telefon ima malware koji je bio u nekim aplikacijama koje su dio sistema (file manager npr). E tu mi je rootovanje telefona dobro došlo. Zahvaljujući tome što je telefon rootovan mogao sam da izbrišem sistemske aplikacije koje mi ne trebaju ili imaju malware. Većinu tih sistemskih aplikacija ne brišem, nego ih samo zamznem. To je jedan od načina da smanjiš sistemsko korišćenje memorije i resursa a možda i baterije. To ne može bez root-a ali moraš da znaš šta radiš. Ako želiš da se upustiš u to informiši se prvo na netu šta možeš da ukloniš. Drugi razlog što koristim root je Adaway. Recimo kad instaliraš aplikaciju za vijesti povremeno ti ispadaju reklame. Adaway to uklanja.
Upravo je to počelo da se dešava na ovom telefonu, da iskaču reklame, a antivirus detektuje malware u file manageru.
Imaš li neke linkove pomoću kojih si rutovao telefon? Koji si rom uzeo?
Ja znam da juče me je stvorilo
I znam da danas je danas
i da sutra stvaram sam...
Bookmarks