Ja bih na tvom mjestu provjerio malo to. Svaki oblik pritiska na glasace je zakonski kaznjiv, najcesce (u zavisnosti od oblika pritiska) sa nekoliko godina robije. Podmicivanje spada u ove stvari koje ti donose nekoliko godina u prugastom odijelu.
Mislis, bice mu gore nego tamo gdje njega i sve one koji su glasali kao on na svakom koraku zovu izdajnicima, antidrzavnim elementima, gdje ne moze sina zaposliti u drzavnoj sluzbi dok se ne zakune DPS-u na vjernost i dok se ovaj oca ne odrekne?
Gdje takve uvrede o sebi i svom narodu cuje svaki put kad televizor upali ili novine otvori?
Nesto mi se cini da ce mu sitne bit' te komsijske provokacije nakon ove golgote.
Ja, da mi dodju u kucu sa parama da im glasam DPS sta bih radio?
Slikao bih ih i kamerom, i mobilnim, i mikrofonom, i zapisivao bih sto kazu i zvao bih clanove porodice i komsije da ih cuju sta pricaju.
Kriminal je to - ne ocekujes valjda da bih ih prikrivao? Pa ja sam lojalni gradjanin pravne drzave, svi se zajedno moramo boriti protiv kriminala na svakom koraku. Ne smijemo dozvoliti prevazidjenim plemenskim pravilima gostoprimstva da stoje na putu napretka.
Lopove - snimati dok kradu (e, da, treba tuziti sve one prodavnice sto imaju sigurnosne kamere i slikaju ljude bez njihove dozvole :-)). Obijace - snimati dok obijaju. Kradljivce glasova - snimati dok kradu glasove.

Reply With Quote
Bookmarks