Uh, šta sve odje danas ispročitavah i izobrisavah (postoji li ovaj oblik ovoga glagola
) kukala mi majka!
Nego, @Gando, sa srećom, srećno rodjenje naslednice/ka 100 godina sreće, zdravlja i islunjenja svih realnih želja mu/joj želim :applause::love_heart::love_heart::love_heart:
a sad, posle ove lijepe vijesti, ovo što sam usput pokupila kao interesantno da se osvrnem

Originally Posted by
Gandalf_White
Ima vise nacina i nivoa nezavisnosti.
Prva i osnovna je emocionalna - da je covjek sposoban da se nosi sa zivotom i problemima na nacin koji njemu odgovara a da ne trci i ne zove famelju kad god zaskripi i bez pokusaja da taj problem rijesi bez icije pomoci
Finansijska - Jednostavno solventnost da osoba sama sebi placa racune, hranu... Da se sama oblaci i obuva itd.
Finansijski nezavisnim osobama ne racunaju se ljudi kojima roditelji placaju rentu ili su im kupili kucu/stan i pomazu im "da stanu na noge" cijeli zivot. Ili osobe koje zive same a majka im donosi serpicu sa ruckom
Profesionalna - Kad covjek odluci sta ce da radi u zivotu i sta ce da voli sam, a ne da mu nametnu kuci sta ce da studira/radi. Kad sam stvori nesto a ne da je direktor firme koju je tajo razradjivao godinama itd
A onda imamo nivoe nezavisnosti od 0 do nezavisno. Naravo ne treba ici u ekstreme pa ocekivati da svi mogu biti apsolutno nezavisni, ali mogu se makar potruditi da se zauzmu za sebe sto vise i ne prepustiti se trenutku dje ti je sad dobro ali ti nece biti dobro sjutra.
Ali opet drugaciji su ljudi. Moj stari je znao da kaze : "Nekome sve lako pa'ne"
Ja ipak smatram da to što ne pozoveš famelju upomoć kad ti je pomoć potrebna ili na slavlje kad ti se slavi, svakako ne znači da si manje ili više samostalan, po meni, nego manje ili više privržen svojoj famelji...ja i danas, a imam dosta godina u ***no, ka god mi nešto zaškripi ili me razveseli, podijelim sa roditeljima....takodje, vjerujem, da ako imaš koga da pozoveš i ako taj koga si pozvao zbilja brine tvoju brigu iskreno i veseli se tvojoj sreći iskreno, onda si ti srećan čovjek...i to nema veze sa sanostalnošću.
Kad si pričao o finansijskoj samostalnosti...zašto tačno smatraš da je loše ako ja kao roditelj, a imam mogućnosti, svome djetetu obezbijedim, recimo, i posao i stan? Zar ti, evo roditelj si sad, nećeš sa najvećim zadovoljstvom svom nasledniku obezbijediti sve što budeš u mogućnosti? Što fali da tvoje dijete nastavi tvoj biznis, recimo? Ti maloprije reče da nije finansijski nezavistan onaj kome je neko kupio stan, dao posao? Bez ikakve želje da ulazim u tvoje intimne i porodične stvari i ne moraš na ovo da odgovaraš, ali čisto sumnjam da si ti POTPUNO sam, bez nasledstva od svojih roditelja ili ženinih roditelja, uspio sa tih svojih malo godina koje imaš da stvoriš i kuću i imanje u Budvi za izdavanje, isto to na Žabljaku, a pominješ i život u Nikšiću, pa život od pola i više godine u Australiji...ovo je čisto retoričko pitanje, tj moje razmišljanje naglas ali ne potcjenjivati porodične veze! Nikako!Čovjek koji ima porodicu nije sam a može biti i finansijski i profesionalno nezavistan! 

Originally Posted by
the_lady_marianna
Majke su pojedine sinove toliko razmazile. Cak mi je jedna majka to i priznala. Kaze: gledam sina kako ne pomaze zeni, nego sve ona sama, jer sam ga ja tako navikla pa tako zahtjeva od zene.
Takav INVALID mi ne treba.
Nemo' da se ljutiš, ali ne mislim da ga je majka naučila...jer ne postoji ništa što si jednom naučio, da se ne možeš od toga odučit! Tako da vrlo sigurno tvrdim da je gospođa supruga, koja to toleriše ta koja je "invalid".....
Da se odmah razjasnimo....pošto sam majka muške đece, ako je potreba, umiju uradit što im treba, ali kod mene u kući ne dozvoljavam da mi se petljaju u kuhinju, osim ako me nema i za nešto lagano usput, u peglanje i u čišćenje....ali to ne znači da će sjutra žena MORATI to da radi za njega!!!! Samo ako ona to dozvoli (ova prva ne dozvoljava
)
Moj muž je jedinac kojega je majka podizala gledajući u njega kao u boga....i tvrdim i odatle da to nije istina (da ga ne ofiram sad
)

Originally Posted by
AltaMarea88
Ja cijelog zivota tezim da budem nezavisna i jesam od svoje 18. godine, od kada i ne zivim sa svojim roditeljima. Prateci tvoju definiciju, mogu da zakljucim da sam i emocinalno, i profesionalno i finansijski nezavisna. Medjutim, kako prolazi vrijeme sve vise uvidjam da nije dobro biti u potpunosti nezavisan jer:
1) previse ti postane dobro samim sa sobom i tesko dozvoljavas da ti neko remeti tvoj mir i pravila koja si sam sebi postavio;
2) nema ko da ti zakopca haljinu do kraja, kao meni u ovom trenutku

.
Covjek je socijalno bice i nije stvoren da zivi sam! - azurirani zakljucak AltaMaree :hopelessness:.
Slaže, se AltaMarea...ali stvarno ima osoba koje vole da su same, a ja ne volim sama ni tv a gledam a ne što drugo

Originally Posted by
KRKNA
'Rađajući dijete za djetetom njegova supruga Senka nije ni mogla da razmišlja o zaposlenju.'
Tvrdišići su aktuelni evo nekoliko dana..
Kako posmatrate ovaj fenomen roditelji svjesno prave po 10-oro đece (da su živa i zdrava), a onda traže od države da im se izađe u susret da prežive?
Vrlo sam kritična...ne znam kako to spriječiti, jer stvarno, pravo na potomstvo je osnovno ljudsko pravo i kako nekome ograničiti koliko će djece da ima, ali stvarno, praviti djecu u jednoj sobici i tražiti pomoć od države mi je suludo...naravno, ukoliko se dese neke tragedije, neke situacije koje onesposobe ljude u međuvremenu, u redu, ali veli "slab sam" a pravit djecu jedno za drugim, nije mi baš normalno...

Originally Posted by
karamazov
I ja odgledah reportazu o Tvrdisicima... bez obzira sto voditeljka pomenu nesto u smislu da ih ne osudjujemo unaprijed, moram... ono je kriminal... da mi je samo znati sto je tim ljudima u glavu... ne mora covjek da daje pare na kondome, ali nije vala toliki problem izvadit ga na vrijeme...
Drugo, dje on pravi tu djecu...? U istu sobu dje mu djeca spavaju...?
i jos veli da je slab i da ne moze da radi...
druze, ja prelezah gripu, 10 dana mi se diga nije niti mi je sex na um pada, ne fali tebi nista no si zdrav ka drijen, vidji kolko gradjevina ima, pa deri i hrani familiju...
kriminal...
s tim u vezi, prije par godina je cijela Crna Gora bila podignuta na noge zbog reportaže o jednom dječaku iz NK koji je sa 12 godina išao da nadniči i cijepa drva da bi izdržavao porodicu....znam da to nije isto, i to dijete me jeste na srce zaboljelo, ali... dječak od 12 godina je imao još dvoje braće ili sestara mladjih, od kojih je jedno imalo svega dvije godine....ono što mi je zaparalo uši gledajući reportažu, jeste da je majka prije 5 godina imala dijagnostifikovanu bolest neku neizlječivu ( da li kancer ili tako nešto) ali joj je palo na'm da se "krka" sa mužem koji je valjda nervni bolesnik i nesposoban za rad(sposoban za sexualni rad) i da rode još jedno- treće, dijete tako bolesni i bez prihoda....no mi je ono dijete nesrećno bilo žao jer umjesto da ide u školu i da spva u suvome i toplome on je morao da nadniči za hleb nesposobnim roditeljima...strašno...ne znam zbilja kako tome stati na put...nikako vjerovatno

Originally Posted by
TheLucas
Da moje dijete zna kako cu da ga strojim nikad se ne bi rodilo.
hahahahha najveća i najčešća laž izgovorena IKAD! Ti ćeš da budeš najveća p**d* pred tvojim djetetom, to ti je zagrantovano kao i to da će za uru doć 18.mart 2016. godine
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Bookmarks