Originally Posted by
guest
Mislim da niko ko je glasao DF nece glasati DPS. Vjerovatno ce se okrenuti Demosu, SNP-u ili Demokratama. To je makar logicno. Ako je DF postao prelos u necijim ocima ne vidim zasto bi mu DPS odjednom postao savrsen.
E, tu smo. Upravo tome i sluze ovi ''protesti''. Prevedimo opozicione birace, cetnike i ostale radikale u umjerenije, demokratske, ''evropskije'' struje.
DF i cetnicka ideologija idu u penziju, opozicija se modernizuje. I onda cemo da imamo jednu rapsodiju u skupstini.
Zasto bi ideolog Nove, dokazani cetnicki mitoman, zajedno sa likom omiljenim medju opozicionim dijelom stannovnistva za koga je glasalo 150k ljudi, odjednom, bez mnogo pompe, napustio najjaci opozicioni subjekt i osnovao novu demokratsku stranku.
Zato sto ovi lijepo sad, kao izraubovana ladja tonu u penziju a ovi preuzimaju njihovu podrsku. Danilovic je lega ka ******, probudio se kao demokrata i sad ce svoje birace da uvodi u tu pricu.
Mali Becic isto sa pricom: mi smo dobrice, dosta je vise podjela - takodje ce imat prodju.
A cetnici u zapecku.
Sto su onda bili PZP i Nova, sad ce bit Demokrate i Demos.
Nijesam zna da je rijec chatnick ovdje cenzurisana.
Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.
Bookmarks