Quote Originally Posted by SpongeBob View Post
Rekoh li ja to isto u smislu dokaza da ti je sva priča vrlo kratka i u krug?
Tvoje rijeci nemaju snagu dokaza samo zato sto si ih izgovorio.

Jeste, napisao sam, a kažeš da neću to da podijelim? Nije li ti ovo kontradiktorino? Zar nisam podijelio ako sam već napisao? Ne, ti hoćeš detalje, jel tako? Što tako odmah ne napišeš? Nego polovičnim izjavama pokušavaš da nametneš neke pogrešne stvari. Ne izmišljam ništa, istorijski lik je u pitanju, tačno je znao da kaže “sad ću odspavati (neznam dal je sanjao i nije bitno) toliko i toliko” i probudiću se tad i tad. Tako se i desi, vjerovao ili ne. Morao bih se podsjetiti še sam to čitao tačno, a za naučana ispitivanja to je praktično pa stvar opšte kulture, pogledaću dako iskopam neki link.
Pa o kojem istorijskom liku se radi?

Tvoje mišljenje, koje ne mora bit tačno. Tačno?
U ovom slucaju netacno. Ti vjerujes u biblijske bajke a za njih ne postoji dokaz da su tacne. Odbijas i da prihvatis istorijske podatke o Bibliji koji ti ne odgovaraju.

Nije to moja želja. Na žalost, ja upravo i vrijeme trošim na ove priče s tobom, ne bi li ti shvatio da je ateizam nešto što se propagira na svakom ćošku več neć neko vrijeme i to smišljeno i planski.
Ovo je prvi put u nasoj raspravi da si pomenuo da se ateizam planski propagira, tako da ne razumijem odakle sad ideja da trosis vrijeme zbog toga. Postoji posebna tema o ateizmu gdje mozes da izneses misljenje o tome.

Lično mislim da je ta ideja nemoguća i neispravna, no naravno, to ja mislim. Upravo za to što kao i onaj teniser, samo iz frižidera ne iskoči. Imaš ti neko objašnjenje za te takve pojave masovnos mišljenje itd. No iako je svuda, ipak ne prevazilazi neke druge koje od ranije postoje. Ova tvoja pitanja su očigledno iz domena tvojih shvatanja zato se i ne trudim mnogo.
Ovo je novi izgovor. Postaje mi tesko da izbrojim sve izgovore koje si upotrijebio ne bi li izbjegao da odgovoris.

Zašto ti izbjegavaš odogovore na pitanja vezana za religijska shvatanja, jel ti sad jasno zašto?
Nije. Na koja religijska shvatanja mislis?

Ovo omalovažavanje je ipak reakcija na tvoje identično ponašanje i pokušaje “ne znaš” “nisi vidio” “nisi pročitao” zar toga nisi svjestan do sada, čudi me da nisi.
To nisu pokusaji. Nijednom te nisam optuzio da nesto nisi procitao ako se vidi da jesi. Iz tvoje price je ocigledno kad nesto nisi procitao. A zar i nije bolje da nisi procitao jer to uvijek mozes da ispravis, nego da jesi pa da nisi shvatio?

Đe ja tebi rekoh nisi čitao npr. Svetog Serafima Rouza, neznaš za Svetog Jovana Kronštatskog npr. i mnoge druge.
Nigdje. Jer nismo pricali o tim stvarima. Kad budem ulazio u raspravu o Svetom Serafimu onda slobodno mozes da me optuzis da ne znam nista o tome ako se takav zakljucak bude nazirao.

Možda sam i pokušao, ali si ti to preskočio, a slijepo se držiš toga da ja ne znam evolciju? Možda bi se iznenadio ali zašto bih ti kontrirao, ako sam ne vidiš svoje greške? To je ideja!
Kontriras mi cijelo vrijeme. A sad se pravis da neces jer ustvari nemas nijedan argument. Ne drzim se slijepo toga da ne znas nista o evoluciji. Odbacivanje iste je i vise nego dovoljan dokaz svakome ko poznaje tu teoriju.

Ovo za malo dijete mi je vjeruj mi kompliment evo zašto:”budite kao djeca” je vrlo zanimljiv fragment o kome bi tek mogli razgovarati, ali, bojim se da je to tebi daleko, a ja eto bih da ti to približim, jer si rekao da “tražiš istinu”. Ne omalovažavam ja nikoga već sa svakim razgovaram na vrlo sličan način kao i on sa mnom. Ok?
Nije OK. U istom postu si rekao da ne omalovazavas nikoga a malo prije toga u istom pasusu "bojim se da je to tebi daleko". Cemu takav komentar? Ja i kad kazem da ne znas nesto, unaprijed priznam da mozda grijesim i pozovem te da mi dokazes suprotno ako mozes. Ali nijednom do sad nisam dobio odgovor.