Quote Originally Posted by Bookmakers View Post
Osoba A (u alkoholisanom stanju) na putu (ispred kafane jedne ) sjedne u vozilo, upali vozilo i krene, sa zadnjom stranom udari stub rasvijete,krene naprijed i udari auto koje je parkirano stajalo. OSoba B (vlasnik vozila koje je stajalo parkirano i osteceno od strane osobeA) pozove policiju na 122 , policijaska patrola dodje na lice mjesta zatekne osobu A pored svog vozila , osoba B koja je zvala policijuu medjuvremenu se predomisli i kaze policajcima da mu je zao OsobeA i da ne zeli nikakav zapisnik niti nista, da su se oni medjusobno dogovorili za stetu. policija se samo pokupi i podje. JEL TO MOZE ? jeli moguce da niko ne plati taj izlazak policije na teren ? I da izuzmemo sto nijesu priveli Osobu A iako su sami vidjeli da je pijan, policijski sluzbenici se pravdaju da ga nijesu zatekli za volanom i da mu nista ne smiju.
Sve moze u bananan drzavi... na stranu njihov dogovor policajac je duzan da ga kazni za unistavanje imovine (ili ti stuba).
A znam momka koji je dobio kaznu zato sto je SPAVAO u vozilu na mjestu vozaca u alkoholisanom stanju... popilo drustvo i drug ode da ospava u kola (nije mogo dalje)... dodje policajac, kuc kuc na prozor, upozori ga da nema spavanja po kolima na parking, zakljuci da je pijan (sto i nije bilo tesko), da mu da dune i pljus kazna... osnov - namjera da upravlja vozilom (ko fol trebo je spavat ne drugi sic ako je vec stio spavat)...

ja sam sluso da ljudi mejsecare, ali da voze u tome nikad prije te noci

Quote Originally Posted by Incognito View Post
A onda je tu nešto odrađeno mimo procedure Takvi prekršaji idu kod sudije za prekršaje koji izriče kaznu...
i ja mislim da je tako jer su to 2 prekrsaja i sudija nikako ne bi smio iste da oprosti i izrece samo opomenu