Results 1 to 25 of 3010

Thread: Naš Bog je jedan

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Tekst koji slijedi je moje mišljenje o sižeu prikazanom u predhodna dva posta, povodom Vanjinog linka, ne mora biti tačan, ako vas zanima pročitajte.
    Pored sve priče, napora, pokušaja dokazvanja, pozivanja na razne “činjenice” objavljene u okviru, pazi čuda, neobjavljenim dokumentima, zatim na televiziji i nekim novinama ja ne viđeh niti jednog jedinog smislenog argumenta koji bi išao protiv ideje da je u pitanju čudo Blagodatng Ognja. Epilog mi je bio najzanimljiviji iako je bio najkrajći, ali u njemu je sadržana sva mudrost teksta koji se nalazi na linku. Kompletna priča je kranje maliciozno napisana s namjerom da se nekom dužom pričom i neki kao dokazima, izjavama, teorijama i slično čitalac dovede u zabunu, da bi se uspjelo u ovoj namjeri upravo se maliciozno navede neki vrlo jednostavni zaključci koji se odmah demantuju složenijijm konstrukcijama sa ciljem stvaranja slike o veličini i duboko realizovanoj analizi realizovane nad neko kao dokumentacijom i detaljno opisane unutar teksta na linku. Sve teorije i dokazi su besmislseni jer je evidentno da su koncipirani na način koji ne prihvata niti jedno jedino religiozno tumačenje, čak naročito oni koji se maskiraju da upravo to rade. Takvi “dokazi” svi redom jedan po jedan uzimaju totalno apsurdne stavove od kojih polaze u daljoj razradi tvrđenja. Ništa pokazano, nije smisleno, niti čak ima šanse da natjera nekog na iole ozbiljno razmišljanje. Ni jednog momenta u tekstu ne nađoh razradu opisa plamena koji izbija iz stuba, jer se isti pominje unutar jedne ili možda dvije rečenice, oču reć vrlo tanko. Slična je stvar sa kandilima koja se nalaze u crkvi, za koja znamo na osnovu opisa da su upaljena ovim plamenom i sl. Kompletni tekst je lijevo desno, napred nazad kad se sabere nikud s mjesta. Zaključak ne navodi ništa specijalno osim što se maliciozno i sugestivno naglašava da oni koji ne vjeruju u Boga, imaju problema da prihvate ovo čudo kao pravo čudo, što smo znali i ranije. Interesantno tokom cijelog teksta se konstantno napadaju vjernici koji ne znaju ovo, ne znaju ono i tako dalje, znači već viđeni ili ti demostrirano.
    Maksimalno me deprimira i rastužuje činjenica da je ovaj tekst bukvalni copy-paste, svega onog što nam ateisti i slično mišljenici demonstriraju ovđe. Ruku na srce očekiva sam makar neku dozu invetivnosti, samoinicijative, ovako razočarenju nema kraja.
    Bog, sigurno neće sići s neba da bi se prikazao pojedincima koji to očekuju, mogući su izuzeci, ali lično ne vjerujem. Takvih slučajeva je bivalo ranije, imamo ih opisane u okviru Biblije i dobrim dijelom religiozne literature. Vjerovati u Boga je svakako individualna stvar, ali ako se neko već odluči na takav vid razmišljanja onda naravno da postoje svojevrsna pravila koji bi se trebao pridržavati. Ranije sam pisao da postoje sveci koji su tokom svog života upravo za vrijeme posta, javno jeli meso tj. nisu postili kako bi ljudima demonstrirali i pokazali da post nije posta radi, nego je post, alat ili sredstvo koje pomaže, koje vodi nekom cilju. Ima slučajeva da su upravo sveti ljudi, oni koji su i ubistvo napravili. Ovo ne pričam da bih opravdao takve stvari, kao što bi neki jedva iskoristili priliku da ustvrde, nego da vam na bliži način objasnim da Božija mudrost, shvatanje i ljubav svakako prevazilaze sve što čovjek može zamisliti, shvatiti ili pretpostaviti. Mojsije je ubio egipćanina, pa je ipak razgovarao sa Bogom! Bog je je, upravo njega, udostojio toga, ali mu ipak nije dozvolio da nogom svojom uđe u obećanu zemlju. Lista je dugačka.
    Bitno je dal imamo živaca i vremena sagladati sve. Teko unutar ovog foruma. Ja više puta kažem tražite, pogledajte, raspitajte se da ne bi bilo da sam vas ja na pogrešan trag naveo ili slično, koliko god vam dobre naznake i indicije ukazao, vi ste ti koji ih morate pregledati, pročitati, razmisliti o svemu i konačno donijeti neko svoje mišljenje. Iako se od strane ateista i sličnih vjernici optužuju za ne razmišljanje svojom glavom i nasijedanje na propagandu, nije stvar takva, na osnovu ovog dokumenta sa linka, jasno je svakome ko umije da čita da su u pitanju izuzetno subliminalni i sugestivni manipulativni pokušaji koji imaju za posledicu konačno i krajnje odbacivanje zdravog razmišljanja i usvajanja polovičnih teorija iz “neobjavljenih” dokumenata, ukomponovanih u tvrdnje sa citatima završenim rečenicama i zaključcima koji samo potvrđuju priču ateističke strane i slično. Insistiranjem, ponavljanjem ovakvih metoda, čitalac se dovodi u situaciju da u očiglenom slučaju crknute sijalice (nagoreno staklo) razglaba oko toga da nije možda nestalo struje i slične nebuloze.

Život je jedno veliko čudo, uživajte! Samo nemojte zaboraviti da je Bog jedan!
    Last edited by SpongeBob; 03-07-15 at 18:06.
    Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
    https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)