Quote Originally Posted by kimmi View Post
Slazemo se. Ja samo kazem da u CG, koja zvanicno preferira NATO, ne mozes da se informises od druge strane ucesnice u ekonomskom ratu, vec se samo serviraju informacije koje prenose mediji iz SRB a koje opet poticu sa skoro pa samo jedne strane - Kremlj.

Kad je zbog Putinove konferencije Rublja malo skocila od prodaje drzavnih rezervi odje su svi to odmah javili. A niko nije objavljivao neslavne rekorde u danima koji su tome prethodili.

Slicnih primjera ima kolko oces.
То што сте ви спремни, руководећи се менталитетом масе, да аутоматски прихватите било какву глупост коју вам неко овдје сервира и да је преносите даље је већ тема за посебну дебату.

Укратко, у Црној Гори не постоји никаква форма цензуре електронских медија. Свако може да чита шта хоће, како хоће и гдје хоће и на којем год језику хоће. Нико никога не ћера да чита медиј који неће на интернету. Нико те не ћера да отвараш ни Блиц ни РТС ни РТЦГ.

Ако оћеш да ти запад сервира вијести, постоји безброј сајтова на којима ћеш имати сервиране вијести одатле. Ја их свакодневно читам.

Ако имате неки конкретан проблем са приступом страним медијима, можда могу некако да помогнем да се тај проблем разријеши, ево не знам.

Што се медија на српско-хрватском тиче, и ту има довољно заступљеног западног погледа на свијет, код нас је то у питању најчитанија дневна новина и најпосјећенији новински портал, Вијести. Изразито про-западно оријентисана је и Ал Џазира Балканс, такође доступна у Црној Гори без икаквог проблема.