Quote Originally Posted by El Re View Post
To je samo ikonografija GB...Sideshow što bi rekli Anglo-Ameri. Mnogo ozbiljnija stvar se iza brda valja..
Jasno je da je ikonografija, ali njima treba još par kakvih-takvih izgovora da uđu na Jugoistok. To bi bilo a) neka veća frka i sukob na demonstracijama koje država Ukrajina ionako ne može da kontroliše b) shodno sa tim, vapaji Rusa greotica "Putine baćuška pamagaj"

Ako su iole, iole Rusi pametni, neće to uraditi na dan referenduma, nego pustiti da se polako taj narod sam udaljava od Kijeva, uz neku kulminaciju nakon Predsjedničkih izbora.

Baš, baš mi nije jasno zašto se Putinu žuri sa invazijom... Koji je tu dil po srijedi. Pa svaki novi dan u kojem se pokaže da Ukrajinci nemaju kontrolu na Jugoistoku ide njemu u prilog, za ulogu nekakvog "policajca"... Da je bio pametan, išao bi na kartu strpljenja i na Krimu, insistirao na nekoj federalizaciji što bi mu sigurno prošlo i što bi mu kad-tad donijelo Krim - ali nije.

Čak mi uopšte nije ni jasno šta će njemu linija Dnjestar-Don sad... Ekonomija mu stabilno raste godinama, za veliku Rusiju to je mizerno parče zemlje... Tek milimetar bliže Zapadu. Baš nema logike...