Results 1 to 25 of 18080

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    PV: 14. februar 2014.
    RANG LISTA
    Crna Gora u turizmu na 33. mjestu u Evropi

Najveće interesovanje za provod, plaže ii baštinu

Crna Gora je na 33. poziciji od 39 država Evrope, kada je riječ o privlačnosti njenog turističkog brenda i rangirana je ispod Albanije (31) i iznad Srbije (34) i BiH (37), pokazao je ovogodišnji izvještaj Blum konsaltinga, čije je sjedište u Madridu.
    Analizirana je pozicija 187 država, a od država regiona najbolje je plasirana Hrvatska, koja je na 11. mjestu.

Na čelu liste našle su se Španija, Njemačka, Francuska, Velika Britanija i Italija. Najpopularnije online pretrage u oblasti turizma za Crnu Goru su bile "noćni život", "plaža" i "istorijska baština".
    Što se tiče biznisa, Crna Gora se nalazi na 36. mjestu od 40 rangiranih država, između Srbije (27) i Albanije (34). Zainteresovani su pretraživali "nivo korupcije", "troškove života"...

---------------------------------------------------------------------------

Ako je ovo istina - ovo je stvarno sramota...Za čitavu zemlju, a najviše za one koji treba da promovišu njene turističke resurse...
    BTW, ne znam ko je računao broj evropskih država, no (da izvine) u Evropi ima 42 države, a ne 39.
    Ne znam da li je to istina, vjerujem da jest, ali o tome sam već pisao na ovome forumu. Moja osobna iskustva s turistima koje sam vozio u CG na jedan obični jednodnevni izlet kažu da je velika većina njih krenula s oduševljenjem što će vidjeti CG, a vratila se razočarana viđenim uz obavezno "sad i nikad više". Toliko je puta mene bilo sram da nisam znao što bi im rekao. Turizam ne čine samo hoteli s 4 ili 5 zvjezdica, ljepota prirode, more, plaže.... Recimo prvi dojam je jako bitan, a on je katastrofalan odakle god ušli u CG. To se primjeti čim se preko Debelog brijega prijeđe granica. To se primjeti čim se izađe iz zgrade tivatskog aerodroma. To se primjeti na svakom metru ceste od D. brijega do Ulcinja ili gore prema Cetinju. Na žalost puno ulažete u smeštaj, a jako malo u čistoću okoliša, ceste i prateću infrastrukturu. Sadržaja ne nedostaje onome tko voli ćevape, pljeskavice, narodnjake i vašar kao u Budvi, ali takvih je malo među onim zapadnim visokoplatežnim gostima. Što prije vaši turistički djelatnici i ministarstvo prihvate ovakve članke kao nekakvo upozorenje, ili dobronamjernu kritiku, prije će te i brže napredovati. Jer dobar glas daleko se čuje, loš još dalje.

Evo toga rankinga
    Last edited by bracodubrovnik; 15-02-14 at 19:17.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)