Results 1 to 25 of 17854

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    daleko smo mi od sjanog mjesta za odmor a mislim da nikada i necemo biti toliko dobro organizovani da bi mogli biti idealni. za nesto bolje i vece trebaju ogromna ulaganja a po meni i prevelika za malu drzavu kao sto smo mi. prije svega putna infrastruktura i to ne samo do kotora nego kroz citavo primorje dje se konstantno stvaraju cepovi ako samo neko odluci da skrene sa puta i to u lijevo dje dok to uspije da uradi iza njega se stvori kilometarska kolona.
    da bi to rjesili nama trebaju putevi sa po dvije trake u jednom pravcu pocevsi od granice pa do Ulcinja.a svi znamo da je to investicija za koju nikada necemo imati para.
    Za nesto bolje i vece trebaju velika ulaganja. Tacno, ali zasto se ne razmislja o malim ulaganjima koja bi vec mogla popraviti sliku nase zemlje u ocima turista? Mozda ce nekome zvucati banalno, al juce sam bila na Cetinju i fasada na ''Muzeju Kralja Nikole'' mi je itekako bola oci. POZUTJELA JE!!! Sta kosta da se jedan toliko lijep muzej okreci? Sta kosta da se napravi nova tabela kada se od Cetinja ide prema Mauzoleju na Lovcenu i da se napise na njoj koliko vas kilometara dijeli od Cetinja do Lovcena (eto mozda zbog tog turiste koji nam dolazi prvi put)? Zasto se i dalje u Mauzoleju dijele knjizice (vodici) iz doba SR JUGOSLAVIJA? Nemam nista protiv nekadasnje Jugoslavije, al cini mi se da nam se vise zemlja ne zove tako.

Jedno veca ulaganje (al opet manja od izgradnje puteva) po mom misljenju trebalo bi ici na nove kontejnere i eventualno reciklazu. Ja ove nase metalne/rosvajne/ aluminijske (ili od cega god) kontenjere ne mogu nikako da svarim Ne koriste se vise nigdje, estetski uruzavaju okolnu prirodu i ljeti smrde opasno!!! Ne shvatam ni zasto ih duz primorja pozicioniraju pored magistrale? Koja je poenta bacati smece pored magistrale? Da se poveca ljudima sansa da ih pokupe neka kola prilikom bacanja smeca? Boh...

Smijesna sam sama sebi sa ovim pecurkama, al moram opet pomenuti ZUTE PECURKE (autobuska stajalista). Kada prodjem pored svastare zvane Budva, u kojoj vidite Zavalu (koja me licno plasi kako izgleda, al dobro to su moji ukusi i neka budu nebitni za druge), neke zgradurine (dovrsene i nedovrsene) na kojima pise PRODAZA PRODAZA, i ostale elitne objekte, nekako mi se ne uklapa da u njihovoj blizini stoje nakrivljene zute pecurke. Ok, znam da se ovdje sirotinja vozi autobusima, al zasto ne obezbijediti i njima adekvatno autobusko stajaliste ispod koga se mogu skloniti od sunca ili kise, i ujedno tu postaviti eventualno neki red voznje, raspored stajalista?

Putevi, ok nisu sjajni, al zasto ne poraditi na infrastrukturi koju vec imamo? Pa mogu li se bar branici oko puteva, koji su hiljade puta udareni, zamjeniti novima?

U cekanju vecih investicija, zasto ne unaprijediti ono sto vec imamo u ovoj zemlji cija je priroda posebna?
    Last edited by AltaMarea88; 19-08-13 at 08:23.
    Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)