Originally Posted by
zvoncica
Braco, nećemo banalizovati...nijesam ja tvoje riječi izvlačila iz konteksta niti banalizovala išta što si rekao pa mislim da nije fer ni da ti to radiš...rekao si u prvom postu da je bila nezadovoljna tretmanom u policiji, rekao si da je žurila jer je brod trebao da isplovi i da je bila bijesna....posle si dodao da su joj JEDVA dali zapisnik.... ali niej imala kad da čeka jer joj je brod isplovljavao....zato je morala malo da ih pogura...složiću se da su službe kod nas vrlo, vrlo spore, ali se nikako neću vjerovati da je IKO ignorisao problem i da NIJE HTIO da joj da ono što je sleduje... Da li je to ono što je bakica očekivala? To je drugo pitanje! Moguće da je očekivala da joj momentalno nadomjeste sve što je izgubila, na riječ....Da, vjerujem da nije htio da izađe, ni meni nijesu došli kući kad su mi bicikla kom 2 ukrali ispred vrata ali su me uputili kako da napišem prijavu i đe da je predam, onda su na osnovu te prijave napravili zapisnik i arhivirali moju prijavu...to je kod nas divljaka procedura koja traje nekoliko sati, nažalost...i naravno da mi je smiješno da jedna bakica insistira da cijeli svijet zbog njene nepažnje stane i još se toliko naljutila da nikad više neće doć...baš je mislila i inače je u Kotor došla rad Kotora a ne zato što je brod prolazio kroz Kotor...
p.s. evo sad pročitah ovaj post u vezi Engleza...

ili tebe sve zapadaju neki neobično talični turisti da ih voziš , ili ođe ama baš ništa ne funkcioniše

Ovakvi dogadjaju su razlog što sam sa radošću dočekao Milovanov thread "O kukavno čojstvo ugašeno"....
Kad pozoveš NA RIJEČ, "NA BRK" dvoje starih ljudi da zapiče hiljadu ili više km i da ti budu i mušterije i gosti, PA NESTANEŠ KAO "NIŠTA ROBA", onda nisi samo podrumaš u smislu gradjanske etike, nego si osoba KOJA BRUKA PRETKE I TRADICIJU OVE CG. Ja ne znam da li umišljam, ali Crnogorci su ipak imali zavidan ugled, kao ljudi koji poštuju svoj obraz....pohlepni-da, beskrajno ambiciozni-da, uspješni ali beskrupulozni lideri-da, ALI SU ČUVALI TU RIJEČ I OBRAZ U KLASIČNOM SMISLU, NISU UDARALI NA "NEJAČ", A STARE LJUDE SU POŠTOVALI MOŽDA NAJVIŠE OD SVIH NACIJA U EVROPI!
E sad smo dočekali da za noć, radi 5-10€ ekstra zarade, prevare ljude sa kojima su ugovorili na riječ posao! Ovo kažem zato što se 90% radi o minimalnoj razlici u cijeni smještaja koju je ponudio neki drugi gost, jer sam čuo da mjesta nema nidje...a koliko to može biti? Desetak eura! Eto toliko vrijedi naša riječ i obraz danas!
A što se tiče tretmana u policiji, oni nisu zaduženi za propagandu turizma, nego za poštovanje procedure po zakonu i zato se slažem sa Zvončivom....bilo bi divno da su imali osjećaja za to dvoje starih i prevarenih ljudi, ALI ONI IPAK NISU DUŽNI DA GA IMAJU, nego da rade svoj posao po zakonu i da poštuju propisanu proceduru...kao što bi proceduru poštovali i Englezi i Amerikanci na isti način, u takvoj situaciji.
Pozdrav,
PS
Volim ovaj forum zato što zaista mnoge teme mi otvorimo.....
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
Bookmarks