Kako se vec zalaufalo, imam pitanje.
Kaze cika policajac : Rutinska kontrola.
Sta je rutinska kontrola ? Je li postoji nalog da to i to sluzbeno ovlasceno lice vrse operacije rutinske kontrole u tom i tom vremenu ?
KAko ja da znam da to nije neka zamka ? Kako ja da znam da li ce on uzeti moje isprave satro da provjeri nesto, upise u svesku moje podatke, vrati mi dokumenta i onda kroz neki mjesec, kad ne ispuni kvotu sacini izvjestaj koji ja satro nijesam potpisao i meni stigne kazna ?
Necu da stitim panduraciju, hocu sebe da zastitim od ovakve gluposti i slicnih situacija. Nije rjesenje - ne izlazi iz kuce ili nemoj voziti auto. Ako sam kupio auto, platio porez drzavi prilikom kupovine i prilikom svake registracije i tocenja goriva, ja hocu da drzava vodi racuna o meni tako sto ce :
- praviti normalne saobracajnice,
- normalno obiljezavati saobracajnice
- podizati protocnost istih saobracajnica
- meni omoguciti da bez dodatnog stresa prouzrokovanim nevaspitanjem ili neznanjem ili nekulturom drugih ucesnika u saobracaju, poostravanjem kriterijuma dodjele vozackih/saobracajnih dozvola

a ne tako sto ce voditi racuna da drugar plavi izlece iza nepropisno parkiranog vozila, govoreci rutinska kontrola i da mi odseta sa dokumentima, provocirajuci me da napravim prekrsaj sto cu izaci iz vozila a nije me pozvao ili dozvolio, bez obzira sto sam stavio reflektujuci prsluk.

Krajnji idiotizam sta se radi ovdje.
Umjesto da se radi, gleda se kako seljak da podvali drzavi ili drzava seljaku. Katastrofa!