Page 268 of 826 FirstFirst ... 168218258264265266267268269270271272278318368768 ... LastLast
Results 6,676 to 6,700 of 20634

Thread: Saobracajne Kazne

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Kako se vec zalaufalo, imam pitanje.
    Kaze cika policajac : Rutinska kontrola.
    Sta je rutinska kontrola ? Je li postoji nalog da to i to sluzbeno ovlasceno lice vrse operacije rutinske kontrole u tom i tom vremenu ?
    KAko ja da znam da to nije neka zamka ? Kako ja da znam da li ce on uzeti moje isprave satro da provjeri nesto, upise u svesku moje podatke, vrati mi dokumenta i onda kroz neki mjesec, kad ne ispuni kvotu sacini izvjestaj koji ja satro nijesam potpisao i meni stigne kazna ?
    Necu da stitim panduraciju, hocu sebe da zastitim od ovakve gluposti i slicnih situacija. Nije rjesenje - ne izlazi iz kuce ili nemoj voziti auto. Ako sam kupio auto, platio porez drzavi prilikom kupovine i prilikom svake registracije i tocenja goriva, ja hocu da drzava vodi racuna o meni tako sto ce :
    - praviti normalne saobracajnice,
    - normalno obiljezavati saobracajnice
    - podizati protocnost istih saobracajnica
    - meni omoguciti da bez dodatnog stresa prouzrokovanim nevaspitanjem ili neznanjem ili nekulturom drugih ucesnika u saobracaju, poostravanjem kriterijuma dodjele vozackih/saobracajnih dozvola

a ne tako sto ce voditi racuna da drugar plavi izlece iza nepropisno parkiranog vozila, govoreci rutinska kontrola i da mi odseta sa dokumentima, provocirajuci me da napravim prekrsaj sto cu izaci iz vozila a nije me pozvao ili dozvolio, bez obzira sto sam stavio reflektujuci prsluk.

Krajnji idiotizam sta se radi ovdje.
    Umjesto da se radi, gleda se kako seljak da podvali drzavi ili drzava seljaku. Katastrofa!
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Tačno sam znao da će se priča raširit na trošenje para. Da ih nećemo gole poslat na ulicu da zaustavljaju narod?
    ...
    Malo daleko ipak ovo bi
    Ne radi se o tome trebaju li njima ta sredstva za obavljanje posla, nego koriste li ih oni za obavljanje posla ili za nešto drugo. Ako sam ga ja obuka, nijesam ga obuka da mi oduzima vrijeme bez potrebe, bilo to vrijeme dva minuta ili trideset minuta (što zavisi od njegove dobre volje, razumije se).

Zajemčena ljudska prava i slobode mogu se ograničiti samo zakonom...
    ...u obimu koji dopušta Ustav. Boldovao si pogrešni dio. Obim ograničenja prava kretanja koji dopušta Ustav je eksplicitno definisan i uključuje potrebe istrage, razloge bezbjednosti i vanredna stanja. Neću mnogo širiti priču jer smo već dolazili do ove tačke na ovoj temi. Ti misliš da su proizvoljna zaustavljanja "za svaki slučaj" pokrivena stavkom "razlozi bezbjednosti". Ja mislim da nijesu, nego mora postojati neki znak da je bezbjednost ugrožena prije nego što se policajac pozove na te članove.

Usvajanje zakona u parlament od strane većine poslanika koji predstalvjaju većinu izašle populacije na izborima nije ništa drugo do izraz "naše" volje koji god bili ti naši.
    Nigdje se ne uvode zakloni posebno za RoNN|3 i posebno za hercules. Nego je jedan za sve.
    Nijesam mislio na volju pojedinačnoga vozača, nego volju naroda, a nije teško provjeriti koliko narod želi neke zakone koje imamo.

Nikad ne govorim što treba drugi da rade pa neću ni sad.
    Griješiš.

Thanks Thanks Given 
    3,576
    Thanks Thanks Received 
    5,942
    Thanked in
    2,858 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Ne radi se o tome trebaju li njima ta sredstva za obavljanje posla, nego koriste li ih oni za obavljanje posla ili za nešto drugo. Ako sam ga ja obuka, nijesam ga obuka da mi oduzima vrijeme bez potrebe, bilo to vrijeme dva minuta ili trideset minuta (što zavisi od njegove dobre volje, razumije se).

Ako te zaustavlja, hvata kriminalce i slichno onda koristi opremu u svrhe posla. Ako kopa krompir u uniformu onda je zloupotrebljava. Opet ne vidim poentu i vezu? Ali dobro.
    Po tebi, on tebe maltretira svaki put kad te zaustavi. Ne maltretira te samo onda kad si napravio prekrshaj, kad nijesi registrovan i ispravan. A da bi to ustanovio on treba da bude vidovit ili ...?

...u obimu koji dopušta Ustav. Boldovao si pogrešni dio. Obim ograničenja prava kretanja koji dopušta Ustav je eksplicitno definisan i uključuje potrebe istrage, razloge bezbjednosti i vanredna stanja. Neću mnogo širiti priču jer smo već dolazili do ove tačke na ovoj temi. Ti misliš da su proizvoljna zaustavljanja "za svaki slučaj" pokrivena stavkom "razlozi bezbjednosti". Ja mislim da nijesu, nego mora postojati neki znak da je bezbjednost ugrožena prije nego što se policajac pozove na te članove.

Boldovao sam ja dobro, znash i ti to. Ustav je dozvolio zakonu da ogranichi. A isto mislim da nijesu bash toliko glupi i naivni da nemaju zakruzhen "pravni okriv" da rade ovo shto rade.
    Nije ni MNE jedina u svijet gdje se ovo dogadja. Nego vjerovatno vi bolje znate. Ne hvalim se, da me ko ne protumachi, rutinske kontrole sam imao osim u CG u Albaniju, BiH, Kosovo, Srbija i Hrvatska.

On te zaustavlja, i ide metodom pokushaja. Nemoguce je da uhvati svakog pjanog shofera, ali uchestalim kontrolisanjem se shanse povecavaju. Jedino da zaposle neke vidovnjake koji ce im govorit ko je greshan a ko nije i da tako selektuju koga ce zaustavit.
    A postho nijesmo moderno i sofisticirano drushtvo da imamo kamere koje ce hvatat ove prestupnike i kikseve vozacha, aj mi molim te reci mi kako da se onda odrzhava bezbjednost u saobracaju. Pri tome cemo iskljucit iluziju da cemo se svi ponashat razumno i odgovorno i vozit po propisima. Kad smislish kako, javi, da ti uchinim da realizujesh strashnu biznis ideju i zgrnesh pare.
    I zashto te zustavljaju na grnichni prelaz ako si ispravan? To je isto rutinska kontrola gepeka i evidencija da napushtash drzhavu je li tako? A zashto ti ogranichava slobodu kretanja? Odakle mu pravo?

Nijesam mislio na volju pojedinačnoga vozača, nego volju naroda, a nije teško provjeriti koliko narod želi neke zakone koje imamo.

Evo provjerismo nedavno prije pola godine volju naroda tako da...

Griješiš.

Ako ti kazhesh, onda dobro.

I ako ti kazhesh da te on maltretira, neka bude, evo ti si u pravu. I stotine hiljada drugih uchesnika u saobracaju su zhrtve maltretiranja.
    Da imamo samo malo saobracajne kulture, vjerovatno da bi imali manje rutinskih kontrola. A poshto smo takvi kakvi smo, onda nas maltretiraju. Ili mi njih? Hmmm diskutabilno. Not.
    Ne bih vishe polemisao, rastegosmo temu, da znash ako ti ne odgovorim.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    260
    Thanks Thanks Received 
    74
    Thanked in
    44 Posts

Jedno je pitanje je li u redu vrijeđati službena lica i treba li žaliti ljude koji to čine, a drugo je pitanje imaju li oni pravo uzeti čovjeku 500€ i zatvoriti ga na nekoliko časova. Na osnovu čega?
    Rijetko glup komentar.
    067-123456

Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    184
    Thanked in
    76 Posts

Gledam nocas kroz prozor od kuce, siri centar, rijetko kad patrola stoji, nocas sa radarom, brojah, za 23 minuta 5 prijava.
    Slazem se.

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

daj reci lokaciju jer moze nekome i valjat siri centar je malo sire podrucje
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    184
    Thanked in
    76 Posts

Niksic je u pitanju.. Ne bojte se.
    Slazem se.

Thanks Thanks Given 
    9,710
    Thanks Thanks Received 
    6,018
    Thanked in
    2,295 Posts

Ne smije da kaže jure ga kamataši...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

Quote Originally Posted by El_NiNhO View Post
    Niksic je u pitanju.. Ne bojte se.
    pa i iz NK ima forumaša

Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    184
    Thanked in
    76 Posts

Ispunili su ovi kvotu za nocas brzo.. Odose da jedu pa u 'aljine.
    Slazem se.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Po tebi, on tebe maltretira svaki put kad te zaustavi. Ne maltretira te samo onda kad si napravio prekrshaj, kad nijesi registrovan i ispravan. A da bi to ustanovio on treba da bude vidovit ili ...?
    Njegov je problem kako će to ustanovit. Kako god to učinio, to mora biti bez kršenja mojih prava. Ja ne kršim njegova prava kada radim svoj posao. Daću ti dva primjera, pa mi objasni zašto nijesi dosljedan.

Ja imam pravo na život i nepovredivost stana. Dogodi se ubistvo u susjedstvu. Kako će policija ustanovit da ja nijesam kriv? Nijesu vidoviti. Treba li da mi uđu silom u stan, izvedu me ispred i biju me doklen se ne uvjere da nijesam kriv? To bi bila teška povreda prava i, blago rečeno, maltretiranje. Ja ne moram otvoriti vrata policiji i poći sa njima samo zato što nijesu vidoviti, nego drugovi moraju imati nalog ili osnovanu sumnju da nešto nije u redu prije nego što pomisle da se pojave. Jesmo li saglasni u ovome? Takođe imam pravo kretanja Crnom Gorom. Ovoga prava se ne moram odreći zato što policajac nije vidovit, nego on mora imati valjan razlog za oduzimanje toga prava koji može opravdati pred sudom. Zašto u ovome nijesmo saglasni? Zar nemam ova prava u istoj mjeri?

Ako me policajac može zaustaviti da me provjeri za svaki slučaj, što ga pravno sprječava da me zaustavi na svakih deset metara? Ja mogu u međuvremenu razvezat pojas ili povuć dvije crte kokaina, a on nije vidovit. Što mu mogu pred sudom? On kaže "Radio sam svoj posao" i svi put svojega doma?

Nije ni MNE jedina u svijet gdje se ovo dogadja. Nego vjerovatno vi bolje znate. Ne hvalim se, da me ko ne protumachi, rutinske kontrole sam imao osim u CG u Albaniju, BiH, Kosovo, Srbija i Hrvatska.
    Znam da nije, ali nijesu te zemlje nivo preko kojega se ne može.

On te zaustavlja, i ide metodom pokushaja. Nemoguce je da uhvati svakog pjanog shofera, ali uchestalim kontrolisanjem se shanse povecavaju.
    Veće šanse nijesu opravdanje. Neka nam ugrade čipove i prate nas non-stop da gledaju pijemo li. Tako će svakoga uhvatit. Ili neka zabrane uvoz i proizvodnju alkohola i istom ovom metodom pokušaja upadaju ljudima u kuću i provjeravaju peče li ko rakiju. Mnogo toga se može poboljšati u društvu ako ljudima oduzmeš prava. To ne znači da je to ispravno.

I zashto te zustavljaju na granichni prelaz ako si ispravan? To je isto rutinska kontrola gepeka i evidencija da napushtash drzhavu je li tako? A zashto ti ogranichava slobodu kretanja? Odakle mu pravo?
    Zato što postoje zemlje čiji zakoni, uređenje, flora, fauna itd nijesu kompatibilni sa našom. Iz Bugarske možeš donijeti nuklearku, iz Afrike možeš donijeti tuberkulozu, iz Albanije možeš donijeti velike količine smeđeg praha, iz Australije možeš donijeti neku životinju koja može uništiti domaći ekosistem itd, a to su stvari koje mogu veoma ugroziti bezbjednost. A možemo se i dogovoriti da granice i aerodromi države nijesu dio teritorije države. Inače, generalno ne vidim razlog za takve kontrole na granicama "uređenih" i "međusobno kompatibilnih" zajednica.

Quote Originally Posted by Feeleep View Post
    Rijetko glup komentar.
    Srećom, ti si tu da ga gurneš u zapećak.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    2 Posts

Ja imam pravo na život i nepovredivost stana. Dogodi se ubistvo u susjedstvu. Kako će policija ustanovit da ja nijesam kriv? Nijesu vidoviti. Treba li da mi uđu silom u stan, izvedu me ispred i biju me doklen se ne uvjere da nijesam kriv? To bi bila teška povreda prava i, blago rečeno, maltretiranje. Ja ne moram otvoriti vrata policiji i poći sa njima samo zato što nijesu vidoviti, nego drugovi moraju imati nalog ili osnovanu sumnju da nešto nije u redu prije nego što pomisle da se pojave. Jesmo li saglasni u ovome? Takođe imam pravo kretanja Crnom Gorom. Ovoga prava se ne moram odreći zato što policajac nije vidovit, nego on mora imati valjan razlog za oduzimanje toga prava koji može opravdati pred sudom. Zašto u ovome nijesmo saglasni? Zar nemam ova prava u istoj mjeri?
    Prvo, tebe policajac ne zaustavlja u tvoju kucu, nego na ulicu, magistralu itd.
    Drugo, kod tebe u kucu mogu uci samo ljudi kojima ti to dozvolis, jer je to privatna svojina (samo "ti" si je platio, samo "ti" je koristis). Policajcima ne treba nalog da ti pretresu kucu ako im to dozvolis. Dok ulicu moze da koristi ko god hoce, kad god hoce, to je javna svojina (svi gradjani su je platili, ne samo ti). Privatna i javna svojina nije uopste isto, nemoj da ih poredis.

Thanks Thanks Given 
    260
    Thanks Thanks Received 
    74
    Thanked in
    44 Posts

Mene ovaj covjek odusevljava, pustite ga da prica.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    9 Posts

Smije li se preci ulica?
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	20130426_133856.jpg 
Views:	147 
Size:	9.9 KB 
ID:	106794  

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

crop/resize ljudi..ne ujeda

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by An0n1mUs View Post
    Prvo, tebe policajac ne zaustavlja u tvoju kucu, nego na ulicu, magistralu itd.
    Ja imam pravo kretanja tom ulicom. U čemu je poenta? Ovo pravo mi se može uzet jer ulica nije moja?

Drugo, kod tebe u kucu mogu uci samo ljudi kojima ti to dozvolis, jer je to privatna svojina (samo "ti" si je platio, samo "ti" je koristis).
    Ja ne tražim isključivo pravo kretanja ulicom, nego pravo kretanja ulicom. Je li, po tebi, ispravna proizvoljna blokada puta? Recimo, parkira čovjek kamion, blokira put i kaže "I ja sam ovo platio. Nije ovo vaša privatna svojina da mi govorite što ću i kako ću".

Dok ulicu moze da koristi ko god hoce, kad god hoce, to je javna svojina.
    Upravo. Stoji mi policajac na putu bez ikakvoga razloga (što je ustanovljeno retroaktivno), a JA upravo TADA želim koristiti ulicu. Znači ne može ko god hoće i kad god hoće, nego građani mogu kada je policija dobre volje?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    2 Posts

Ja imam pravo kretanja tom ulicom. U čemu je poenta? Ovo pravo mi se može uzet jer ulica nije moja?
    Da, moze ako omatas druge.
    Ja ne tražim isključivo pravo kretanja ulicom, nego pravo kretanja ulicom. Je li, po tebi, ispravna proizvoljna blokada puta? Recimo, parkira čovjek kamion, blokira put i kaže "I ja sam ovo platio. Nije ovo vaša privatna svojina da mi govorite što ću i kako ću".
    Koristeci tvoju logiku i tvoje argumente, moze.
    Upravo. Stoji mi policajac na putu bez ikakvoga razloga (što je ustanovljeno retroaktivno), a JA upravo TADA želim koristiti ulicu. Znači ne može ko god hoće i kad god hoće, nego građani mogu kada je policija dobre volje?
    Hercules ti je sve objasnio kako treba, ja tu nemam sto da dodam.

Thanks Thanks Given 
    9,710
    Thanks Thanks Received 
    6,018
    Thanked in
    2,295 Posts

Poenta čitave priče... Ako ne ometaš druge nema pravo da te zaustavlja...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Ja govorim o situacijama u kojima policija zaustavlja ljude proizvoljno, kada ne ometaju nikoga.

Koristeci tvoju logiku i tvoje argumente, moze.
    Ne znam kako si ovo zaključio. Meni se čini da si ti taj koji tvrdi da neko ima pravo blokirati put, naime policija. Ja ne tražim pravo kretanja zato što je put moj i samo moj, nego, za potrebe ove diskusije, zato što mi to pravo garantuje Ustav. Garantuje mi i nepovredivost stana. To su prava koja su tamo jednako napisana i otuda moje poređenje. Svojinu nijesam poredio niti spominjao i nije mi jasno zašto si je uveo u razgovor.

Hercules ti je sve objasnio kako treba, ja tu nemam sto da dodam.
    I ja odgovorio u postu #6689, a sve što si ti na to imao kazati je da put nije moja privatna svojina i da se zato ne mogu žalit na oduzimanje prava na putu.
    Last edited by RoNN|3; 27-04-13 at 13:15.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Tako Ja nocas gledam oglase ne autodiler i naidjem na link za instruktora voznje.

Izmedju ostalog http://www.instruktor-voznje.com/ima...zila%20(4).jpg nepropisno zaustavljen/parkiran (na bulevaru)

Ne postuje cuvena pravila kruznog, sumnjam da ce desno skrenuti iz spoljne, po polozaju tockova http://www.instruktor-voznje.com/ima...zila%20(1).jpg

i tako u nedogled, dobro je da nije vise slika okacio.

U svakom slucaju evo sajt kome treba dopunska http://www.instruktor-voznje.com/index.html (;

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

ali "vozni park" i tu uđeš i piše NAŠA VOZILA i 15 slika a ono sve jedan isti auto...

Thanks Thanks Given 
    863
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

Quote Originally Posted by MimiR' View Post
    Ne postuje cuvena pravila kruznog, sumnjam da ce desno skrenuti iz spoljne, po polozaju tockova http://www.instruktor-voznje.com/ima...zila%20(1).jpg
    ne pocinji opet ovu pricu...jer ne mora da skrene u prvu desno....nelogicno i meni vazda bilo...al takvo je pravilo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by E_K_V View Post
    ne pocinji opet ovu pricu...jer ne mora da skrene u prvu desno....nelogicno i meni vazda bilo...al takvo je pravilo
    Brat, spoljna traka je iskljucivo za prvi izlaz iz kruznog (: i logicno je i pravilno, tako ne moze ni do sudara da dodje.

Thanks Thanks Given 
    9,710
    Thanks Thanks Received 
    6,018
    Thanked in
    2,295 Posts

Nemojte tu priču ponovo molim vas...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

I ja msm da je najbolje da se preskoci ovaprica,kome nije jasno,samo neka pogleda table ispred kruznog i to je to

Page 268 of 826 FirstFirst ... 168218258264265266267268269270271272278318368768 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)