To sto nemas validnu saobracajnu je sasvim dovoljna prepreka. Ako bi svi stalno setali sa duplim papirima sa kojim ti omogucavaju da vozis bez saobracajne, dje bi bio kraj.
Gdje je zurba dva/tri dana sacekat dok se "posrano" stampanje zavrsi ? Ako produzavas saobracajnu, na nacin koji sam rekao, ti neces imati nikakav problem da vozis dok stigne dozvola.
Ako si tek kupio auto, kad si ga cekao dok si birao auto, vala mozes sacekat jos dva tri dana. To sto nas sistem ne daje privremene tablice sa validnom dozvolom do izdavanja prave, mozda je problem, ali zamisli koliko bi onda tek moglo da kosta registracija zbog toga sto ne mozes da cekas dva tri dana, da ti daju privremene papire ? Ja ovo vrijeme govorim, jer je meni u HN evo vec 4 godine uvijek mi stigne za dva radna dana dozvola i onaj papir. Drugo, u MUP HN daju potvrdu (dakle MUP daje potvrdu) da je vozilo pod procesom registracije i da moze da se upravlja njime na teritoriji opstine do okoncanja postupka, a i stoji neki datum gdje poslije toga potvrda ne vazi. Ova potvrda se dobije kad kasnis sa produzenjem registracije. Vidio i drzao u rukama taj papir. I potpis i pecat ima....

Ne znam cemu frka uopste oko registracije ?