Браћо драга, разгоре се тема, видим баш ми је драго ... Постоји стара наука Апологетика која се својевремено бавила доказивањем постојања Бога опипљивим, видљивим, рационалним, овоземаљским разлозима и аргументима ..

Богу нисам потребан ни ја ни апологети да би га бранили или доказивали његово постојање .. Има и филозофа који све доводе у питање па чак и постојање овог света, вас и мене конкретно .. да ли ти / ја заиста постојимо или смо / сте само варке наших чула?

Но ајде да се фокусирам на ваша питања тврдње па да покушам да одговорим, што јасније и краће

за АСЦ

Видите ја сам се надао да ћете тражити да чујете крај приче о она два монаха... а може бити да нисте ни читали ...

да завршим ту причу па ћете добити одговор ...Елем, упита старији млађег да му објасни злодела која је чинио успут

Ено она два брата, лепо нас младићи примили угостили а ти си им украо сребрни послужавник и бацио у воду?

Ђед од та два брата, рече млађи монах, украо је послужавник из олтара па је проклетство било на потомцима од којих неки гореше у паклу а што се спремало и тијем младићима.. Ја узех послужавник и бацих га у воду ђе ће се сјутра купати црквењак, пронаћи послужавник и вратити га назад у олтар.. тако ће сви бити избављени ..
А што удави дијете у колијевци оних добрих људи што нас угостише?
То дијете зачеше њих двоје на Ускрс па би по Божјој вољи да кад напуни 20 година постане разбојник, убије оца и матер и силна зла начини около .... Овако дијете ће одмах постати анђео, а родитељи плачући за њим окајаће гријех ... А што метаниса пред смрдљивом кафаном? Тамо сеђаше кнезови сеоски и договараше се са свешетеником да обнове кров на цркви .. А што цркву гађао каменјем ? Зато што демони играће на олтару је нема службе ... А што запали кућу оној ђеци што им умре отац ?

Зато што је за нама дошао им стриц, пша док је чистио и купио остатке , пронаша ћуп што им је отац завештрао за школовање ....

Реалност није, поента је приче, оно што видимо својим физичким очима, јер како на искуство учи, чула могу варати.. реалност и оно ван нас телесних, оно што постоји и не видимо .... Душу не видимо, своју памет не видимо, своју срећу невидимо, ни струју не видимо само меримо ефекте њеног постојања

Еволуција
па то није ништа друго него вера, вера да смо постали од мајмуна Кажем вера јер за то нема никаквих доказа

Бог је све што је створио, створио је савршено... Погледајте људско тело, псеће, мачје, све функционално , нема прелазних облика...

Кажем дуга је то прича, бојим се на не загушим , па полако ......