Iskustvo sa osiguranjem!? Ako je iskustvo u neznanju, onda u redu. Ako se tako računa.
Vidim da nećeš i da ne možeš da shvatiš (i to i mnoge stvari u vezi osiguranja). Odustajem od pokušaja.
Nego si se kulturno zadržao samo na napad na moju ličnost, na moje mentalne sposobnosti i vaspitanje. A za razliku od toga, ja ne napadoh tebe kao ličnost, tvoje karakterne osobine, nego sam nekulturan jer sam samo napao tvoje poimanje i znanje osiguranja i pokušaj prikazivanja tog znanja većim nego što je. Jesi li to htio da kažeš?
Možda se sjećaš mog početnog pisanja, što i ne znači da si ga shvatio. Ko želi - protumačiće moje pisanje drugačije od tebe i pronaći će savjet. U vezi mog obraćanja na ovoj temi, možda ne bi bilo loše da opet pročitaš i post broj 62 - moj drugi post na ovoj temi.
Ni ja im ne zamjeram, rade za račun osiguravajuće kuće. Pa, u vezi sa ovim što si napisao, imaš li utisak da si od njih objektivno informisan, da su ti pružene prave informacije, one koje ti najbolje mogu pomoći da doneseš odluku o potrebi otvaranja polise (možda odgovor leži u činjenici da još nemaš polisu)? Ovo te pitam profesionalno, interesuje me ta informacija, taj tvoj utisak, s obzirom da ja ne radim ni za jednu osiguravajuću kuću, nego mi je interes klijenta u prvom planu - ne zastupam osiguravajuću kuću nego posredujem za klijenta.
Ovo tvoja druga rečenica dosta govori o tvom poimanju stvari.
Naravno da postoje takve osobe u ovoj branši. A zašto ne bi mogle postojati? Zato što ti ili neko drugi, koji se ne bavite osiguranjem, ne možete biti smatrani takvima? Pa pobogu hercules, ti/vi se ne bavite sa osiguranjem. Ima nas dosta koji se mogu smatrati takvima, nas koji se sa tim BAVIMO, a ne radimo za osiguravajuće kuće.
I ovo govori dovoljno samo za sebe. Ti reče da si se raspitao. I da shvataš suštinu osiguranja. Slabo si se raspitao, ili si dobio slabe informacije.
Oće, isplatiće ti 30-40 hiljada ako si za takav osigurani slučaj ugovorio program sa isplatom sume od 30-40 hiljada. Ako si ugovorio isplatu od tričavih 10-ak hiljada - isplatiće ti 10-ak hiljada. To su zagarantovani iznosi isplata - ne računajući dobit do momenta nastanka osiguranog slučaja.
Za početak, dovoljno je napisano u mojim dosadašnjim postovima, za onoga ko je to umio pronaći i ko je shvatio što sam tamo želio reći.
U pravu si, konačno si dobro primjetio - tema je o osiguranju a ne o bankama (što ti od početka radiš - pišeš o bankama, tj. upoređuješ banke i osiguranja; dosta sam ti o tome ranije rekao).

Reply With Quote
Bookmarks