Quote Originally Posted by hercules View Post
Gojko je ipak čovjek sa iskustvom, i p ogodinama i sa životnim osiguranjem.
Iskustvo sa osiguranjem!? Ako je iskustvo u neznanju, onda u redu. Ako se tako računa.

Kako to neko može da shvati a da nije posprdavanje?
Vidim da nećeš i da ne možeš da shvatiš (i to i mnoge stvari u vezi osiguranja). Odustajem od pokušaja.

Ja sam čak bio i kulturniji ako ćemo pošteno, jer ne takoh tvoju profesiju čini mi se ama ni malo.
Nego si se kulturno zadržao samo na napad na moju ličnost, na moje mentalne sposobnosti i vaspitanje. A za razliku od toga, ja ne napadoh tebe kao ličnost, tvoje karakterne osobine, nego sam nekulturan jer sam samo napao tvoje poimanje i znanje osiguranja i pokušaj prikazivanja tog znanja većim nego što je. Jesi li to htio da kažeš?

...sjećam se odlično i tvog prvog posta, i od tada do dana današnjeg, a ti me ispravi ako griješim, jedan jedini konkretni post i savjet nijesi napisao. Sve što si pisao je bilo oponiranje mojim i trvrdnjama drugih forumaša...
Možda se sjećaš mog početnog pisanja, što i ne znači da si ga shvatio. Ko želi - protumačiće moje pisanje drugačije od tebe i pronaći će savjet. U vezi mog obraćanja na ovoj temi, možda ne bi bilo loše da opet pročitaš i post broj 62 - moj drugi post na ovoj temi.

Provodio sam do pola sata u razgovoru sa svakim od njih. Prodavci kao prodavci su svaki isticali svoje prednosti i nudili da su najbolji, što ja lično nikome ne zamjeram. Ja sam došao da se informišem, imao sam svoja pitanja za koja sam tražio konkretne odgovore.
Ni ja im ne zamjeram, rade za račun osiguravajuće kuće. Pa, u vezi sa ovim što si napisao, imaš li utisak da si od njih objektivno informisan, da su ti pružene prave informacije, one koje ti najbolje mogu pomoći da doneseš odluku o potrebi otvaranja polise (možda odgovor leži u činjenici da još nemaš polisu)? Ovo te pitam profesionalno, interesuje me ta informacija, taj tvoj utisak, s obzirom da ja ne radim ni za jednu osiguravajuću kuću, nego mi je interes klijenta u prvom planu - ne zastupam osiguravajuću kuću nego posredujem za klijenta.

Nijesam imao priliku da razgovaram sa nekim ko ne radi u osiguravajućim kućama a da poznaje cijelu materiju. Iz tvoje priče saznasmo da to i ne može postojat, jer ja evo kao bankar mladi (tvoj je naglasak na ovo mladi ne moj) izgleda ne smijem i ne mogu po definiciji ništa znat o tome.
Ovo tvoja druga rečenica dosta govori o tvom poimanju stvari.
Naravno da postoje takve osobe u ovoj branši. A zašto ne bi mogle postojati? Zato što ti ili neko drugi, koji se ne bavite osiguranjem, ne možete biti smatrani takvima? Pa pobogu hercules, ti/vi se ne bavite sa osiguranjem. Ima nas dosta koji se mogu smatrati takvima, nas koji se sa tim BAVIMO, a ne radimo za osiguravajuće kuće.

Koliko ja znam ne postoji. Ti tvrdiš da postoji? Rado bih volio da mi to neko ponudi. A ti mi kaži postoji li osiguranje koje će mi dati popust na neku svoju uslugu ukoliko osiguravam kola kod njih i/ili nekretninu i/ili životno osiguranje.
Ukoliko sam klijent više godina imam li neku beneficiju od toga? Oće li bit vajde od bonusa ili ćemo samo dobijat maluse od njih?
Ukoliko sam 100% njihov klijent imam li neke beneficije? Da mi neće dat putno osiguranje gratis putno osiguranje ako imam druge usluge i prozivode u njihovom društvu? Oće li za nasilnu smrt ili smrt nezgodom isplatit razumnu sumu, primjera radi 30-40 hiljada a ne tričavih 10tak hiljada što je jednako da sam 50€ uplaćivao mjesečno 15 godina i slično bez pokušaja ubjeđivanja mene o vremenskom konceptu novca i značaju inflacije i poslovnih rezultata osiguravajućih društava.
Ja koliko vidjeh u ponudama osiguravajućih kuća toga nema.
I ovo govori dovoljno samo za sebe. Ti reče da si se raspitao. I da shvataš suštinu osiguranja. Slabo si se raspitao, ili si dobio slabe informacije.
Oće, isplatiće ti 30-40 hiljada ako si za takav osigurani slučaj ugovorio program sa isplatom sume od 30-40 hiljada. Ako si ugovorio isplatu od tričavih 10-ak hiljada - isplatiće ti 10-ak hiljada. To su zagarantovani iznosi isplata - ne računajući dobit do momenta nastanka osiguranog slučaja.

Pošto potenciraš da je moj način razumijevanja osiguranja pogrešan, jako bih ti bio zahvalan da nam napišeš tvoj način razumijevanja osiguranja a ja ću ga naučit kao bukvar.
Za početak, dovoljno je napisano u mojim dosadašnjim postovima, za onoga ko je to umio pronaći i ko je shvatio što sam tamo želio reći.

Ja sam, nadam se, ovime završio prepisku između nas dvojice, jer je ipak tema osiguravajuće kuće u CG.
U pravu si, konačno si dobro primjetio - tema je o osiguranju a ne o bankama (što ti od početka radiš - pišeš o bankama, tj. upoređuješ banke i osiguranja; dosta sam ti o tome ranije rekao).