Results 1 to 25 of 470

Thread: Dokazi postojanja Boga

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Dawud View Post
    Ne postoje takvi dokazi Vanja kakve ti tražiš, jer takvi dokazi ne postoje, kao viđe li iko Boga? Razum , srce i iskustvo potvrđuju da je čovjek u jednoj dimenziji trošno tijelo, te kao takav ima svoj kraj i svoj završetak na Ovom svijetu. Tako je i sa drugim stvarima od Ovog svijeta. Drvo se zasadi, raste i na kraju se osuši. Čovjek se rodi kao dejčak, dorasta do muževnog doba, stari - da bi na kraju, kao ono osušeno drvo, nestao. Nauke kao fizika i hemija nam kažu da svakodnevno značajna količina materije izražena u više miliona kalorija energije nepovratno nestaje, entropira. Nauka kaže: “Da, Ovaj svijet se, po zakonu entropije, troši i on se kao takav neminovno mora jednog dana potrošiti i nestati. Prema tome, čovjek kao dio tog sistema takođe mora nestati sa Ovim svijetom.” S druge strane vidimo da u čovjeku postoji čežnja za vječnošću i beskonačnošću, želja da nikad ne umre. Svaki čovjek kada dođe do kraja svoga života postaje žalostan što mora otići. Napoleon kao vrhunski vojskovođa, koji je u svoje vrijeme bio zapovjednik najjače armije na Zemlji, na kraju svog života je rekao: “O ti materijalni svijete, šta sam ti skrivio, pa si se kompletan usredotočio protiv mene i radiš na mom nestanku?” S jedne strane, dolazimo do zaključka da cijeli materijalni Univerzum nestaje, a s druge strane, da je taj isti kreirao u čovjeku želju da živi vječno. S treće strane, razumijemo da u čovjeku nije bez veze stvorena ljubav za vječnošću. Kada pitamo razum da li je čovječiji život vječan ili nije, razum kaže: ne mogu ti na to odgovoriti - kada gledam s jedne strane vječan je, jer vidim u čovjeku želju da živi vječno - i sigurno Uzvišeni Tvorac nije bez razloga stvorio u njemu tu želju; a s druge strane, vidim sve zakone Univerzuma koji su usmjereni ka njegovom uništenju i nestanku. Ne, čovjek je vječan samo u drugoj formi.
    ova na momente interesantna priča me je zapanjila
    da si TI OVO NAPISAO, NEVJEROVATNO!!!!!!!!!!

ali meni šejtan ne da mira pa uradih kontra-rekontra-subkontra copy/paste na google-u
    KAD OD JEDNOM NAGLI BLJESAK, I SVEVIŠNJI MI OTVORI OČI

http://www.mullasadra.com/knjige/ciklus4.html

PS.
    :idea: traži odštetu zbog narušavanja autorskih prava
    Last edited by Rakun; 06-08-10 at 21:43.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)