Nijesu mi smetala tri prsta, već bahatost
VLASNIK KAFANE „LOVAC“ KOD PLAVA TVRDI DA NEMA VEZE SA TUČOM
Plav - Vlasnik kafane „Lovac“ u mjestu Brezojevice kod Plava Mitar Lazović tvrdi da nije tukao četvoricu momaka ispred svoje kafane, već da je “smirivao situaciju”.
Rade Paunović iz Murine je ranije „Vijestima“ ispričao da su njega i njegove prijatelje Mila Vukovića, braću Velibora i Velička Tomovića iz Velike, prebili gosti lokala, njih petnaest ili dvadeset, među kojima je bio i gazda kafane Lazović. Paunović je kazao da su oni napadnuti bez razloga, te da se ne sjeća šta je uradio, ni da li je za vrijeme jedne pjesme u lokalu podigao tri prsta.
Vlasnik kafane je za “Vijesti” juče kazao da nije tačno ni to da su bilo kome polomljena rebra, niti da je bilo petnaest ili dvadeset ljudi koji su ih tukli, već da je ispred kafane bilo najviše šest ili sedam osoba.
“Meni ne smetaju ni tri, ni dva ni jedan prst, i to uopšte nije bio razlog tuče koja se dogodila ispred lokala, kako navodi Paunović. Problem je nastao onog momenta kada je Paunović u alkoholisanom stanju ušao u lokal i počeo da se ponaša bahato prema svim gostima i meni. Provocirao je goste, pljuvao po kafani, psovao i dizao tri prsta”, izjavio je Lazović.
On dalje navodi da je Paunović stigao sa jednom djevojkom, i došao za sto gdje su već bili braća Tomović i Vuković sa još jednom djevojkom, i da je do tada atmosfera bila normalna i opuštena.
“Ja sam ga upozoravao da se smiri, a on je demonstrativno napustio kafanu. Izašao sam za njim i pitao ga zašto to radi, zašto se ponaša tako. Njegovo društvo je izašlo za nama misleći, možda, da između nas ne dođe do neke svađe. U tom trenutku su ispred kafane izašli i neki gosti, a naišli su i gosti koji su htjeli da uđu unutra. Ja sam se vratio u lokal, a u toj gužvi i metežu napolju je došlo do svađe”, objašnjava Lazović i dodaje da ima obavezu da se izvini braći Tomović i Vukoviću i djevojkama koje su bile sa njima, što im se desila neprijatnost za vrijeme boravka u kafani, jer su oni njegovi dobri i stalni gosti.
“Za sve ovo što sam izjavio imam svjedoke koji će potvrditi da je tako bilo, a to ću dokazati i na sudu”, rekao je Lazović.
Policija je ovim povodom saslušala nekoliko gostiju lokala, kao i Lazovića, ali nije poznato da li je neko osumnjičen za nanošenje povreda mladićima.
E. J.

Bookmarks