Ćipure postoji dozvoljeno zračenje..btw sve oko nas zrači na neki način, beton pogotovo![]()
Nijesu mi smetala tri prsta, već bahatost
VLASNIK KAFANE „LOVAC“ KOD PLAVA TVRDI DA NEMA VEZE SA TUČOM
Plav - Vlasnik kafane „Lovac“ u mjestu Brezojevice kod Plava Mitar Lazović tvrdi da nije tukao četvoricu momaka ispred svoje kafane, već da je “smirivao situaciju”.
Rade Paunović iz Murine je ranije „Vijestima“ ispričao da su njega i njegove prijatelje Mila Vukovića, braću Velibora i Velička Tomovića iz Velike, prebili gosti lokala, njih petnaest ili dvadeset, među kojima je bio i gazda kafane Lazović. Paunović je kazao da su oni napadnuti bez razloga, te da se ne sjeća šta je uradio, ni da li je za vrijeme jedne pjesme u lokalu podigao tri prsta.
Vlasnik kafane je za “Vijesti” juče kazao da nije tačno ni to da su bilo kome polomljena rebra, niti da je bilo petnaest ili dvadeset ljudi koji su ih tukli, već da je ispred kafane bilo najviše šest ili sedam osoba.
“Meni ne smetaju ni tri, ni dva ni jedan prst, i to uopšte nije bio razlog tuče koja se dogodila ispred lokala, kako navodi Paunović. Problem je nastao onog momenta kada je Paunović u alkoholisanom stanju ušao u lokal i počeo da se ponaša bahato prema svim gostima i meni. Provocirao je goste, pljuvao po kafani, psovao i dizao tri prsta”, izjavio je Lazović.
On dalje navodi da je Paunović stigao sa jednom djevojkom, i došao za sto gdje su već bili braća Tomović i Vuković sa još jednom djevojkom, i da je do tada atmosfera bila normalna i opuštena.
“Ja sam ga upozoravao da se smiri, a on je demonstrativno napustio kafanu. Izašao sam za njim i pitao ga zašto to radi, zašto se ponaša tako. Njegovo društvo je izašlo za nama misleći, možda, da između nas ne dođe do neke svađe. U tom trenutku su ispred kafane izašli i neki gosti, a naišli su i gosti koji su htjeli da uđu unutra. Ja sam se vratio u lokal, a u toj gužvi i metežu napolju je došlo do svađe”, objašnjava Lazović i dodaje da ima obavezu da se izvini braći Tomović i Vukoviću i djevojkama koje su bile sa njima, što im se desila neprijatnost za vrijeme boravka u kafani, jer su oni njegovi dobri i stalni gosti.
“Za sve ovo što sam izjavio imam svjedoke koji će potvrditi da je tako bilo, a to ću dokazati i na sudu”, rekao je Lazović.
Policija je ovim povodom saslušala nekoliko gostiju lokala, kao i Lazovića, ali nije poznato da li je neko osumnjičen za nanošenje povreda mladićima.
E. J.
Ćipure postoji dozvoljeno zračenje..btw sve oko nas zrači na neki način, beton pogotovo![]()
She is only here to annoy herself!
A uranijumsko zračenje, to je prava sitnica.![]()
Ja sam mislio da su očistili Arzu.
Mladić diskretno prebačen helikopterom u Beograd
U NOĆI TUČE SA PUCNJAVOM, U BUDVANSKOM „TOP HILU” PROVODILI SE I VISOKI SLUŽBENICI ANB I POLICIJE, PRETUČENI VLADIMIR VIĆENTIJEVIĆ EVAKUISAN IZ CRNE GORE
Budva/Podgorica - Beograđanin Vladimir Vićentijević, (36) zvani Vlado Ožiljak, a među prijateljima i Vlado Kan, koji je u ponedjeljak pred zoru u budvanskoj diskoteci “Top Hil” teško pretučen, iste večeri je privatnim helikopterom prebačen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu, odakle je nakon pregleda pušten na kućno liječenje.
Žestoki momak sa beogradskog asfalta, koji je prije nekoliko dana došao u Kotor kod jednog od lokalnih biznismena, čudom je uspio da izbjegne linč u diskoteci, gdje je, prema svjedočenju očevidaca, zbog svog „ponašanja” iznervirao obezbjeđenje Budvanina Ivana Delića i pljevaljskog biznismena Duška Šarića, koji su bili u susjednim separeima.
Kobne večeri uz zvuke hrvatske pop grupe “Kolonija” zabavljalo se i nekoliko visokih funkcionera Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost, kao i članovi familija nekih visokih državnih zvaničnika.
Vlado Ožiljak, koji u Kotoru ima restoran “Soto vento”, prema informacijama “Vijesti”, na primorje je stigao sa sinom vlasnika najjače srpske korporacije „Delta“ Miroslava Miškovića.
“Moj drug Vladimir Vićentijević, zvani Vlada Kan, tvrdi da u budvanskoj diskoteci “Top Hil” nije bio naoružan, niti je bilo koga provocirao. Kaže i da u diskoteci nije vidio mlađeg Šarića, s kojim ga je upoznao njihov zajednički prijatelj, sin Miroslava Miškovića. Naime, on kaže da je te večeri sam došao u diskoteku, da je bio u društvu nekih djevojaka i da je najvjerovatnije to iznerviralo ljude iz obezbjeđenja Ivana Delića, koji je bio u lokalu, ali daleko od Vlada, ispričao je juče za “Blic” Vićentijevićev prijatelj.
Beograđanin je sa dvije djevojke i dva prijatelja bio u separeu, te se, kako je “Vijestima” potvrdio jedan od gostiju koji je te noći bio u klubu, malo više opustio uz muziku.
Vićentijeviću je, kako prenosi njegov prijatelj, prišao izvjesni Šćepo, koji je blizak sa nekim od najmoćnijih ljudi u Crnoj Gori. “Sa Šćepom je bilo desetak momaka. Šćepo mu je rekao da izađe, na šta je moj drug pitao: \'Zašto, šta sam uradio?\' I odmah su Vlada ti mladići počeli da tuku”, navodi sagovornik beogradskog lista.
“Udarali su ga čak i razbijenim flašama”, dodaje Vićentijevićev prijatelj.
Prema saznanjima “Vijesti”, tada je došlo i do potezanja oružja i pucnjave. Prebučna muzika je amortizovala prasak hitaca, što su čuli oni gosti koji su bili u blizini okršaja i koji su zbog toga, u panici, ne znajući šta se dešava, bezglavo pojurili ka izlazu.
Tomislav Jelić, član benda “Kolonija” koji je te večeri nastupao u diskoteci, kazao je “Vijestima” da oni nijesu ništa čuli, ni vidjeli.
“Počeli smo sa nastupom u pola dva i završili u pola četiri. Još nekih 45 minuta nakon toga sjedjeli smo sa menadžerom u bekstejdžu. Za to smo čuli iz medija sjutradan. Čak i neki naši fanovi s kojima smo u kontaktu, a koji su nakon našeg nastupa ostali u diskoteci da slušaju DJ-a, kazali su da pojma nemaju o tome”, kazao je Jelić.
Prema informacijama “Vijesti”, Vićentijević je, pokušavajući da se odbrani od napadača skočio u bazen, odakle mu je jedan mladić pomogao da izađe, pruživši mu ruku.
Policija, koja je prije dva dana tvrdila da nije obaviještena o incidentu u Budvi, juče je potvrdila da je ipak znala za tuču, navodeći “da je jedno lice zadobilo povrede u fizičkom kontaktu sa njemu nepoznatim licima i da policija preduzima mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja”.
Vićentijević se, kako je navela u saopštenju portparolka Uprave policije Tamara Ralević, oko 03.00 časova 2. avgusta javio budvanskoj Hitnoj pomoći, koja je obavijestila policiju da se “kod njih nalazi V. V. (36) iz Beograda koji je povrijeđen”.
“U objekat Hitne medicinske pomoći je upućena Interventva grupa, koja je tamo zatekla V. V. sa povredama na ruci i posjekotinama. Sa V. V. su u Hitnoj pomoći zatečena dva lica, koja su izjavila da V. V. ne poznaju i da su ga zatekla povrijeđenog na parkingu ispred diskoteke „Top Hil“, te da su ga potom dovezla do Hitne pomoći”, navela je portparolka.
U klub “Top hil” je zatim upućena policijska patrola kojoj je obezbjeđenje reklo da se “u diskoteci ništa nije desilo, te da nisu primijetili nikakvu gužvu”.
Prema informacijama “Vijesti”, u obezbjeđenju diskoteke angažovano je i nekoliko pripadnika Interventne jedinice, koji su takođe bili svjedoci teškog incidenta.
“Policijski službenici su izvršili pregled prostora koji pripada diskoteci i nisu pronašli nijedan trag koji bi ukazivao da je na ovom mjestu došlo do incidenta ili upotrebe vatrenog oružja”, navodi Ralević, zaključivši da policija preduzima mjere na identifikovanju osoba koje su napale Vićentijevića - što je on kazao ljekarima Hitne pomoći.
“Vlado nije htio da prijavi napad, jer želi da se sve to što prije završi. Sada se oporavlja u Beogradu. Pretpostavlja da je napadnut iz zavisti. Živi mondenski, vozi ferari, skupe motore. Roditelji su mu rodom iz Kragujevca, ali je on rođen u Parizu, a u Kanu je držao diskoteku \'Baoli\'. Po tom gradu je dobio i nadimak. Bavi se tajvanskim boksom. Posljednjih godina živi na relaciji Francuska-Beograd-Crnogorsko primorje“, ispričao je njegov beogradski prijatelj.
Kuljača: Mislim da je grčka ili švajcarska kompanija
Gradonačelnik Rajko Kuljača juče je ponovo odbacio spekulacije da je Opština Budva izdala u zakup zemljište na brdu Topliš kompaniji iza koje stoje kontroverzni pljevaljski biznismeni braća Darko i Duško Šarić, i gdje je izgrađena najveća diskoteka na otvorenom na Jadranu „Top Hil“.
On je pojasnio da je opštinsko preduzeće „TOB co“, izdalo u zakup za ovu godinu tu lokaciju na brdu iznad Budve inostranoj kompaniji.
- Mislim da je riječ o grčkoj ili švajcarskioj kompaniji, koja nema veza sa braćom Šarić, kategoričan je Kuljača.
Spekulacije da iza inostranih kompanija stoji kapital Šarića te nedavno ubijenog kotorskog biznismena Dragana Dudića Frica razbuktale su se u javnosti, nakon što je na brdu Topliš prije nekoliko mjeseci primijećena građevinska operativa preduzeća „Mat kompani“, koja slovi za firmu braće Šarić.
Kuljača je kazao da je odmah nakon što je dobio informacije da se preksinoć dogodila pucnjava u diskoteci, pozvao budvanski Centar bezbjednosti kako bi se informisao o čemu se radi.
- Dobio sam informaciju da je bila samo tuča na parkingu diskoteke i da nema riječi ni o kakvoj pucnjavi, niti o većem narušavanju javnog reda i mira, kazao je Kuljača.
Šarić: Dosadilo mi je da budemo dežurni krivci
Duško Šarić je juče negirao da je bio u diskoteci “Top Hil” u trenutku pucnjave, kao i da ima bilo kakve veze sa njom.
- To apsolutno nije tačno. Niti sam bio na koncertu, ali ni u diskoteci. Imam video zapis i 10 svjedoka gdje sam bio u to vrijeme, rekao je Šarić juče u telefonskoj izjavi “Vijestima”.
Brat najtraženijeg Pljevljaka Darka Šarića kaže i da mu je “dosadilo što njega i porodicu prozivaju za sve i svašta”.
- Ne možemo više da živimo od tih priča da smo odgovorni maltene za sve što se događa, rekao je Duško Šarić.
Ljekari zabilježili teške povrede, policija lakše
- Pacijent je primljen u veoma teškom stanju. Imao je velike i ozbiljne povrede. Šivenje je trajalo dva sata. On je nakon toga zahtijevao da ga otpustimo na kućno liječenje, što smo i uradili i sve to u prisustvu policije, kazao je “Vijestima” direktor kotorske Opšte bolnice Nebojša Bjelica, navodeći da je Beograđanin imao “teške tjelesne povrede”.
U saopštenju policije se navodi da su “V. V., koji je vozilom Hitne medicinske pomoći transportovan do bolnice u Kotoru, konstatovane lakše tjelesne povrede”.
- S obzirom na to da je prvo procijenjeno da se V. V. zadrži na liječenju, a potom da se otpusti iz bolnice, policijski službenici su, po saznanju da će biti otpušten, V. V. pozvali da pristupi u PJ Budva i donese medicinsku dokumentaciju kako bi podnio prijavu. On se, međutim, nije pojavio, a PJ Budva je u međuvremenu od ljekara bolnice u Kotoru dobila izvještaj o povredama koje je zadobio, tvrdi policija.
http://portalanalitika.me/politika/v...e-uprave-.html
Nego... je li Lider (1/3) pohodio preśednicki kanabe na Cetinju, kao sto je najavljeno?
Osim saopstenja (krajnje neprimjerenog sadrzaja) na internet prezentaciji prve crnogorske glave, daljih informacija nema:
Dana 04.08.2010. predsjednik Republike Crne Gore, Benedikt Arnold, primice u svojoj rezidenciji lidera opozicije, Masivnu Govedju Glavu Koja Je Strateski Montirana Na Tijelo Homo Sapiensa.
Protokolom je predvidjena zajednicka setnja Cetinjem, u drustvu crnogorske princeze Jelisavete Karadjordjevic, zatim ritualno cjelivanje Pastirove desnice ispred manastira i, konacno, prkosno intoniranje poslednje dvije strofe himne Laosa, d-dur.
Ukoliko vremenske prilike dozvole, u cast gosce, prestolonaslednice, bice obavljeno ceremonijalno strijeljanje 10 (slovima: deset) Rovcana iz bratstva Bulatovic.
_____
Last edited by Jal Cargo; 04-08-10 at 22:38.
Ispred zgrade opštine, pored crnogorske zastave bila je istaknuta i trobojka.
Pretpostavljam da bi za eventualno ubistvo u diskoteci bilo potrebno još par stranih zastava i eto slučaj zataškan, narod će imati o čemu da priča.
Jes, nego je dizanje zastave po Pluzinama sustinsko pitanje :-)
To sto po ovoj drzavi vrsljaju razni delici i sarici kako hoce je od mnogo veceg znacaja za svakodnevni zivot gradjanina nego hoce li se isticati zastava u Pluzinama ili ne (ili, kao nedavno, bosnjacka zastava u Tuzima). Mada kod nas ta pitanja simbola jos mogu da izazovu histeriju kao da smo u XIX vijeku.
Ha, told you so. A očekivao sam da će se bar uzdržat tih 2 sata kad napisah ono.
Neću mnogo zalazit u tvoju percepciju "bitnih" pitanja (osim što ću u zagradama reć da je potpuno pogrešna. što naravno neće imat nikakvog efekta).Originally Posted by SKOJ
Što se ove potonje rečenice tiče - biće da je to zbog toga što mi još uvijek nismo prevazišli odredjenu problematiku koju većina država jeste prevazišla u XIX vijeku. Zahvaljujući tome, u tim državama se ovakvi "nebitni" incidenti ni u teoriji ne bi mogli dogoditi danas, u XXI vijeku. Zahvaljujući tome, te države na dnevnom redu nemaju mnogo "nebitnih" tema kojim bi "odvraćali pažnju" i imaju na pretek vremena da se obračunaju sa svojim Delićima i Šarićima - mada ne bih rekao da to mnogima baš ide od ruke, s obzirom da im je taj neki profil ljudi na čelima korporacija, fudbalskih klubova, i medju finansijerima vodećih političkih partija. Eh, dodjavola.
Čudo je ta uzročno-posljedična veza, zar ne? Još veće čudo su ljudi kojima tako jednostavan koncept izmiče već duži niz godina. Čovjek bi pomislio da za to postoje neki alternativni razlozi, mada daleko bilo da ja impliciram tako nešto.![]()
Last edited by MadGod; 05-08-10 at 01:25.
Za isticanje stranih zastava i nepostovanje drzavnih obiljezja u koje spada i himna treba odrediti drasticne kazne pa ko voli nek izvoli...i zavrsiti vise sa tom glupavom pricom.
Ne vidim zasto je to toliko komplikovano tj. vidim, jer nekome sva ta zavrzlama oko toga jako odgovara![]()
Upravo.![]()
To stvarno jes "slučaj".But whatever, dok god niko ne prisustvuje tim ritualima, odnosno ne obavljaju se u javnosti.
I kome je uopšte palo na pamet da štampa salvete sa državnom zastavom? Prije bi taj trebao zakučit kakvu kaznu...
namjenski mu se prave.. narucuje ih...
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
radi mene cijeli atlas nek pocijepa ako će, samo mi nije jasno na koju foru je osoba takve svijesti uopšte sposobna da zaradi novac za isti
E ako se mogu vishe oko ovoga raspravljat,rezhite me.Kako god hoce(ili nece).Shto se mene tiche,sjevernokorejsku neka intoniraju.Potpuno mi vishe sve jedno.
Deserve's got nothing to do with it.
To sto tebi nesto smeta za mene nije dovoljan razlog da se uzdrzavam od komentara :-)
Sto se ostalog tice samo mi je interesantno kako se identitetska pitanja koriste da se zamagli ono sto je sustinski problem. Meni ne smeta ni albanska zastava u skupstini opstine u Tuzima ni bosnjacka (iako su obije krsenje zakona) - to je stvar za drzavne organe da odrape kaznu ili ne i kraj price....
S druge strane, imas organizovani kriminal koji vrslja po drzavi a policija i ostali "organi" se pretvaraju da se to desava na nekoj drugoj planeti. To je razlika izmedju nas i normalnih drzava, one se protiv svojih mafijasa bore, a nasa policija, cak i kad ih uhapsi, "otkrije" da to nije taj Zvezdan vec neko ko mnogo lici na njega pa ga odmah pusti :-) Ili nema pucnjave u diskoteci, vama se to samo ucinilo, ili je Saric posten gradjanin koji zasluzuje CG drzavljanstvo i vazdan takvih cirkusa. I niko nikad ne odgovara za to.
Vidiš, ja imam osjećaj da si ti od moga posta i pročitao samo te tri tačke. Vjerovatno zato što je tako mnogo lakše, no dobro.
Zašto me uopšte citiraš kad ne odgovaraš meni, nego prosto širiš svoju priču u etar (ili u konkretnom slučaju, sajber prostor)? Mislim, nije korektno, mada nije ni da sam očekivao to od tebe.
Elem, po dvadesetsedmi put - to što ćeš ti nešto nazvati suštinskim problemom, ne znači da to i jeste suštinski problem. U krajnjoj mjeri, značajna većina gradjana to ne smatra suštinskim problemom, jer vrlo malo ljudi u Crnoj Gori svoje političko opredjeljenje bazira na Top Hillu, Deliću i Šariću. Ja mogu reći da poštujem tvoje lično mišljenje po tom pitanju (to jest mogao bih, da nije toliko apsurdno), ali ono je u krajnjoj mjeri irelevantno.
Last edited by MadGod; 05-08-10 at 10:04.
To je sustinski problem jer se organizovani kriminal (i korupcija) pretvorio u glavnu prepreku EU integraciji Crne Gore. A to je, slozicemo se valjda tu, sustinski interes Crne Gore. To je pitanje koje se vec par godina pokrece kao prvo kad se pomene priblizivanje EU. Niko nas nikad nije upozorio da ne mozemo napredovati sa reformama ako ne pocnemo vise da se bavimo zastavama i himnama.
Last edited by SKOJ; 05-08-10 at 10:13.
A evo i da prokomentarisem i ovu tvoju besmislenu pricu o incidentima koji "ne bi mogli da se dese" u normalnim drzavama. Baci pogled na spisak drzava u Evropi koje ne kaznjavaju zloupotrebu drzavnih simbola (kao, recimo, spaljivanje zastave, koje nije kaznjivo cak ni u SAD, gdje je kult zastave rasiren mnogo vise nego u Zapadnoj Evropi). Vidis, kod njih se to smatra dijelom slobode govora. Tebi, ocigledno, slabo poznat koncept![]()
Niko nas na to nije upozorio, zato što to nikoga sa strane ne interesuje, i ne postoji razlog zbog kog bi te teme interesovale bilo koga van Crne Gore.
Ono što bi nas trebalo da interesuje je činjenica (koja bi trebala bit očigledna) da Crna Gora neće biti u stanju da ozbiljno radi na ispunjavanju svojih suštinskih interesa dok god smo sredina u kojoj su ovakve provokacije i podrivanje značaja državnih simbola svakodnevna pojava.
Kad je u takve kombinacije uključen ni manje ni više nego predsjednik države, onda čitava ta priča i te kako postaje suštinski problem i prepreka. Neuporedivo važnija tema od Obračuna u Top Hillu.
Oh, zaboga.Originally Posted by SKOJ
Ako nije kažnjivo, to je zbog toga što nema potrebe da bude kažnjivo - jer nema ozbiljnu političku pozadinu i podršku i ti sporadični incidenti su za njih krajnje nebitni. Oni to sebi mogu da dozvole, mada sumnjam da ne bi bilo reakcija kada bi to ponašanje uzelo maha širom SAD. Ni mene ne interesuje hoće li neki seljak nedje da se iživljava na crnogorskoj zastavi (kao u primjeru od par postova iznad, sa salvetama). Druga priča je kad takva vrsta ponašanja ima jak politički odjek u društvu, kao što je to slučaj u Crnoj Gori.
U konkretnom slučaju, pričamo o zvaničnicima opštine i predsjedniku Crne Gore, i njihovim pogledima na "protokol" - gdje je predsjednik jedne crnogorske opštine ladno rekao da himna nije intonirana u prisustvu predsjednika države jer je to "stav njegove partije" (jedne od jačih partija u zemlji) - a predsjednik države taj stav prihvatio. Što je već malo ozbiljniji nivo te problematike od nekih tinejdžera koji pale zastavu. Imaš li primjer za tako nešto u SAD?
Last edited by MadGod; 05-08-10 at 10:58.
Ko ne plati na mostu, plati na cupriji... To su ipak neke finese demokratije. Samo josh treba demokratski dokazati da li je i fizichki obracun - sloboda "govora" ili "izrazavanja".
Ovi koji se bave kriminalom po g. SKOJevcu se takodje na svoj nacin "izrazavaju"...
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 05-08-10 at 10:49.
Trudim se da razumijem tvoju logiku. Ako je to zaista kljuc neuspjeha ove drzave, moram ti priznati da ja onda ne vidim razlog zasto bi tek Sarici, kao obicni gradjani, postovali ovaj cirkus od drzave, ako to ne cine njeni funkcioneri, na svim nivoima vlasti?
Na stranu cinjenica da je funkcioner lokalne samouprave iznad ingerencija drzave, Ustava ili predstavnika najvise vlasti - losa preporuka za clanstvo u EU; to je, prije svega, povoljan signal kriminalcima da mogu, kako kazes, da vrsljaju po Crnoj Gori. Zar ne?
No, da ne gubimo vrijeme. Nemas razloga da se ustrucavas, jasno je meni da teme "drzava" i "nacija" treba sabotirati, uz dodatno razotkrivanje elemenata ANB na forumu, pa ne ocekuj od mene da se upecam ili bilo kakvu ozbiljnost.
Umjesto razotkrivanja paklenih planova DPS-a - da sporadicnim i nevaznim incidentima skrece paznju sa porodice Saric, kocnicara evropske buducnosti drzave - mislim da bi nam bilo pametnije da, prije nego li se zahuktaju procesi integracija, prvo obrazujemo posebnu komisiju koja ce utvrditi:
- u kojim granicama postoji drzavna teritorija (jesu li Pluzine i slicne kvazipobunjenicke opstine u sastavu Crne Gore?)
- ako jesu, da li drzava ima pun legitimitet i suverenitet na cijeloj teritoriji (vaze li crnogorski zakoni jednako i na teritoriji Pluzina & co.?)
- ima li preśednik drzave veca ovlascenja od cinovnika SO?
itd.
Takodje, prvi covjek drzave bi mogao pokazati elementarno dostojanstvo, razdvojiti intimu od javne funkcije i uvaziti cinjenicu da je Crna Gora sekularna drzava, uzdrzavajuci se od on air cmakanja sa sizofrenicnim samanom koji u svojim paljivim govorima za drzavu i drzavotvorni narod uvijek vezuje seksualne aluzije.
Attachment 45221
(Deleted scenes from George Lucas's Star Wars: Philip The Feeble)
Uostalom, kao sto rece jedan komentator sa onog linka, ako nemamo postovanja prema sebi, svom identitetu i drzavi, kako mozemo ocekivati da nas drugi postuju?
Nazalost, vecina onoga sto pricas je samo obicna balkanska sitnonacionalisticka prica. Da li tu bajku pricas zato sto iskreno u nju vjerujes ili cisto mutis vodu - pojma nemam, niti me posebno interesuje.
Pokusavas da mi kazes da je glavni problem ove drzave to sto u Pluzinama na dan opstine nisu himnu pustili? I da je to sustinski problem nepostovanja nas samih? A nije ti problem nepostovanja nas samih i drzave Crne Gore kad u njoj operisu ljudi koji svercuju tone droge, kad se vrse atentati koje policija prikriva, kad se u svojim stanovima napadaju novinari za koje vlasti kazu da su u stvari imali "epilepticni napad"? Ne, to je postovanje drzave, to je snaga drzave, a pitanje zastave i himne je ono najvaznije?
Da ne bude malo mnogo, moj serdare? Da nije vec malo dosta te price kako je ova drzava konstantno na ivici da nestane ako se po citav da ne bude pricalo o jeziku i naciji i popisu i zastavi i himni?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks