Originally Posted by
Mona Sax
Vidi Dzo, znaci, Egipcani su ostavili zapise o svom tadasnjem zivotu, mislila sam na zapise na piramidama, moja greska sto nisam precizirala. Zna se uglavnom cime su se bavili, o njihovoj medicini, cak sam na Discoveriju gledala da su otkrili u potpunosti zivot neke tamo princeze kao i nacin na koji je ubijena.
O većini antičkih civilizacija se zna sve. Egipatska je jedna od drevnih o kojoj se zna sve.

Originally Posted by
Mona Sax
Dzo, da li znas da je djed Dzordza W. Busha bio deklarisani satanista, napisao je knjigu o tome, ne sjecam se tacno ali mislim da se zove 'Zakoni'?
http://www.roguegovernment.com/news.php?id=1845 Ako ti nije mrsko pregledaj ovaj link i klipove dolje, naravno ako nemas problema sa engleskim jezikom.
Nemam problema sa engleskim jezikom. Đed Džordža Buša me ne zanima, pa ni sam Džordž Buš. Zbilja, ne tvrdi li se u Zeitgeistu da je on posredovao u razmjeni dobara sa Njemačkom u doba WW II? Mislim na đeda.
Siguran sam da se tvrdi.

Originally Posted by
Mona Sax
Snimke dolje je zabiljezaio jedan americki novinar, koji cudom nije ubijen do sada. Dobro bi bilo da i njih pregledas pa mi onda reci misljenje.
Koliko je takvih...

Originally Posted by
Mona Sax
Kakve to veze ima sa piramidama? Djed pomenutog presjednika je trazio da bude zatvoren u piramidi u Egiptu sam, i poslije je kontaktirao sa bicem koje se po njemu zvalo Ivoz (koliko me pamcenje sluzi), i nacrtao ga je, i lici prilicno na carobnjaka iz Oza(jos jedan vid manipulacije al drugom prilikom o tome). Dalje, vidi se jasno koga vladajuca elita obozava (Satanu), a ako on postoji naravno postoji i Bog. Dalje, molim te pogledaj jos ovaj klip
od 2.57 min a ne bi bilo lose i cjeli.
Neću da raspravljam o postojanju vladajuće elite. Radije ne bih ni o ovoj tvrdnji, ali moram.
Činjenica da neko obožava nešto ne znači da to nešto postoji. Primjera radi, pitaš li se šta se desilo sa Jupiterom? Ili Fregom? Razmisliš li ponekad o himerama? Hidrama? Zmajevima? O sfingama?
Mnogo argumenata koje si navela na forumu zasad su logički neodrživi. Argument iz kompleksnosti (da je svijet toliko kompleksan da ga je neko morao stvoriti), argument iz vjerovatnoće, itd.
Od svih ovih argumenata dijalektički argument je najslabiji. Ljudi vjeruju u razne stvari (jako rijetko u same sebe - čovječanstvo, ali ajd'). U prošlosti su vjerovali da plesom mogu da prizovu kišu, da će im jedenje sirovog mesa u slavu bogova donijeti snagu u bitkama, da zečije šapice donose 'sreću' itd. Činjenica da neko vjeruje u Satanu ne znači da dotični postoji. Činjenica da neko vjeruje u bilo šta ne znači nužno da je to tako. Ono što je još veća greška koja uključuje apsolutno preskakanje logičkog zaključivanja je implicitno zaključivanje o postojanju nekog drugog bića na osnovu postojanja dijalektičkog ključa za jedno biće.
Odgledao sam cijeli klip. Na moju veliku žalost. Na momente mi je nanosio fizičku bol.
Evo šta je problem. Ovakve informacije možeš da procesuiraš i obrađuješ (kao i da ih sa nekim dijeliš) jedino ukoliko :
a) Nisi upoznat/a sa stvarima o kojima se govori jer te nikad nisu zanimale, pa si sad došao/la u kontakt sa njima, a pritom nisi naletio/la na više ovakvih paradajzičnih poluinformacija, pa ne znaš da razlikuješ teoriju od pseudoteorije, nauku od pseudonauke i dokaz od pseudodokaza;
b) Si toliko neurofiziološki spor/a da ti je ovo zaista savršeno objašnjenje za sve. U ovo drugo ne želim da vjerujem.
Evo šta je problem.
1) Problem sa 'faraonima'. Egipat je kao carstvo trajao dugo. Bilo je bar 31 dinastija faraona. Dakle, 31 različita porodica koja je sukcesivno naslijeđivala vlast. Koja od ove 31 porodice je 'prebjegla u Evropu', niko ne kaže. Navodi se da su, dakle, 'faraoni' prebjegli u Evropu, ne navodeći koja porodica. Porodice faraona nisu umirale sa posljednjim faraonom iz njihove linije, da podsjetim. Nisu više bile faraonske porodice ali su nastavljale da žive. Sem, naravno, u par izuzetih slučajeva kad bi pobjednik borbe za vlast zatro ostale takmace za presto i uopšte svu rodbinu.
2) Porijeklo Svetog Rimskog Carstva je navodno faraonsko. Čak i kad bi ovo bilo istinito, bilo bi budalasto. Frederik Barbarosa je osnovao i održavao Sveto Rimsko Carstvo. Nakon njegove smrti, isto se raspalo. Frederik Barbarosa je porijeklom bio German. Germani su dijelili porijeklo sa Vandalima i Varvarima. Dakle, niđe veze sa Egiptom. Sem ako Egipćani nisu bježali u područja današnje Bjelorusije. Ali i tad ne bi imali vremena da se pokupe, stignu, i onda da prebjegnu sa Vandalima i Varvarima i pomiješaju se krvno dovoljno da postanu Germani i da 'rode' Barbarosu.
3) U ovom slučaju populizam medija (tačnije, televizijske kuće FOX 11 - ne bješe li to MIND CONTROLLING DEVICE Iluminata?) obrađuje temu srodstva predsjednika Obame i Buša sa ostalim prominentnim figurama političke scene u Americi. Naravno, navodi su razni, pa se pominje i Čerčil i Linkoln itd. Ključno pitanje je naravno kako. Tu se uključuje senzacionalistička priroda medija (MIND CONTROL, Mona, sjetimo se).
Mediji su skloni da odaberu fragmente 'istine' ili opštevažećih zakona i da ih zakucaju zajedno bez ikakvog objašnjenja samo da bi imali što zvučniju priču.
Od šezdesetih naovamo, svjetska populacija se udvostručila. Za 40 godina udvostručila se i mogućnost da ljudi budu srodnici, ali kakvi? Sigurno ne bliski. Upravo zato niko od spikera i ne govori koliko bliski, pretpostavljam. U najširem mogućem smislu, i ja i ti smo srodnici. I ja i MadGod, Hari Krisna, starwalker, MonterO, Vanja_The_Man, a naročito ja i Josip Broz Tito.
Dakle, apsolutno je moguće da je Čerčilov rođak u devetnaestom koljenu nešto Džordžu Bušu. Apsolutno je moguće da, sa druge strane, Bušova strina u sedmom koljenu bude daleki potomak Abrahama Linkolna, kao i da Linkolnov 47 potomak u trećem koljenu bude đed Diku Čejniju.
Za mene su to sasvim jednostavne stvari. One mogu da ukazuju na nešto, ali ovako uobličene ne ukazuju na ništa sem da je čitavo čovječanstvo u neku ruku srodno. Što smo, ***** li ga, znali i ovako.
Tačaka ima još, a post je već i previše dug.
I još nešto. Ne postoje 'Zadnja Vremena'. Nema 'End Times-a'. Nema 'Smaka Svijeta'. I nema đavola koji radi na tome. Možda postoji 'Kraj Čovjeka', ali je naš svijet lišen tih problema. Svi problemi i dileme koje imamo ljudske su, jedino i krajnje ljudske.
Last edited by Čika Džo; 25-06-10 at 18:33.
"And if they didn't believe me, they believe me now."
Bookmarks