Quote Originally Posted by MadGod View Post
Onda kad su napadali LSCG, napadali su i SDP. Osim ako ne misliš na period pred "zamrzavanje", mada to tada nisu bili napadi na Slavkovu partiju, nego potpuno razumne i objektivne reakcije.
Neka Maddy, ne pricaj svasta. Ono sto se desavalo LSCG od strane Vijesti i Monitora od 1997- 2002 (nemoj da uzmes jedan manji period pa onda nametnes kao pravilo za citavi) je malo drugacije od toga kako ga kanis predstaviti. Prisjetimo se cuvenog broja Monitora sa citavih 12 clanaka protiv LSCG. Eh. those were the days... U tom periodu, SDP se udobno krio u DPS sinjelu.
O Pobjedi tokom citavog perioda od 1991 da i ne govorim.

I to nisu bile razumne reakcije, vec smisljeni i koordinirani politicki napadi na opoziciju koja nikom nije odgovarala.

Partiju ne definiše to da li je pozicija i opozicija, i to je ono što mnogim političarima (i dobrom dijelu glasača) u Crnoj Gori nije jasno. Partiju definišu principi koji tu partiju i njihovo biračko tijelo - koliko god ono bilo - drže na okupu. A to je nešto što se ogleda i u koalicijama koje prave i partnerima koje biraju, bilo u pozicji, bilo u opoziciji.

Maddy, ti pricas o partijskim i to jos principima?! Principima koji drze neke pojedince na okupu u nekoj partiji? Sokiran sam. A gdje su one pragmaticne opaske o interesima i realnosti? Nestade? Vidis ti to A onog starog Maddija bih, svidjalo mi se ili ne - svakako podrzao u ispravnosti politickih analiza, koje se svode na analizu interesa, grupnih i pojedinacnih - i politickom udruzivanju, jedinom korisnom i funkcionalnom ako se zasniva na saglasju tih interesa.
Ovo sa principima mi je relativno novo za tebe

Mislim da nije teško predvidjeti da će SDP pridobiti glasače na ovim izborima, a LP i DC izgubiti i to malo podrške što imaju. Kad liderima te dvije (sada već nepostojeće) partije padne na pamet da se zapitaju kako je došlo do toga, neka svrate do mene da im objasnim.

Simpaticna doza crnogorske samo-probitacnosti, ali tebi pristaje
Ali s obzirom da si me malo iznenadio sa stavovima koje sam gore citirao oko principa - bas bi me zanimalo sto bi im objasnio. Stari Maddy bi rekao da su lose iskoristili svoju mogucnost adekvatnog pozicioniranja uz magistralnu politicku struju DPSa (sto si konstantno zamjerao i LSCG i PzP). Bas me zanima sto bi im novi Maddy rekao