Quote Originally Posted by getaway blues View Post
A sta kad dodjemo do situacije - da je Rusofila i Rusa vishe nego Ukrajinaca u toj drzavi? I da postoji sasvim jasna geografska linija koja razdvaja jedne i druge? Ima li ta drzava smisla, i da li ce ga ikad imati...? Jer uvijek ce u Ukrajini biti 50-50, +-5% za jedne ili druge... I tu dolazimo do situacija kao sto ih sad imamo, da narod skapava u disfunkcionalnoj drzavi, a poslanici se gadju jajima po parlamentu. To, mislim, ni Ukrajinci ni Rusi nijesu zasluzili...
Meni i tebi je lako da se složimo... Ovakva Ukrajina jasno (gotovo hiruški precizno) podijeljena na dva (po svemu različita) dijela će se, po meni, ukoliko se ne desi neko čudo, brzo pokazati neodrživom. Ipak to je stvar samih Ukrajinaca i to kako će uređivati svoju zemlju pripada njima i samo njima. Država je ili država ili to nije. Nema tu prostora za kreativna tumačenja.
Ja nisam slučajno postavio ovaj klip, jer smatram da i u CG, baš kao i u ostatku Evrope kojoj stremimo, treba zabraniti one političke organizacije koje dovode u pitanje nezavisnost, ustavni ustroj i cjelovitost Crne Gore.
Ovo natezanje i igranje žmurke, na kom DPS tako jeftino mobiliše pristalice, odavno je prestalo da zabavlja normalne ljude a ovoj zemlji (ne DPS-u!) se jednog dana može obiti i o glavu. Već vidim DPS koji bi se i tada nudio da nas "spašava".
Uvijek ću biti za to da se sa Srbima (njihovim legitimnim predstavnicima) otvori dijalog kako bi se regulisao njihov status ali ova agonija gdje svako malo najavljuje prepravljanje Ustava u temeljnim i suštinskim stvarima, mora jednom prestati.