Izgleda da Mondo nije prenio (od Press-a) sva pitanja i Milanoviceve odgovore

Koliko vam znači pomoć Vlaha Orlića?

- Izuzetno su mi dragoceni njegovo prisustvo i vreme provedeno sa njim. Pomogao mi je u strategiji i postavljanju igre i situacije. Njemu se dopala odbrana i način na koji je igramo. Bata Orlić je jedini čovek iz struke koji je razumeo ono što mi radimo i čime se bavimo. Ovi ostali nisu ni bili zainteresovani.

Da li ćete uspeti da iznedrite nekog novog asa iz Partizanove škole vaterpola?

- Zatekao sam pravi haos u školi vaterpola u Partizanu i trudiću se da uvedem sklad, rad i red. Provešću celo leto radeći sa najtalentovanijim igračima. Ukoliko mi se dozvoli, u sledećih četiri ili pet godina iz tih generacija ću iznedriti izuzetne igrače. Ne želim da dođem u situaciju kao do sada da od 88. godišta do 92. nemamo nijednog igrača u prvom timu. Ne želim da mi se desi da neplanskim neradom, nestručnošću kadrova, ja negujem elitu. Jer igrači u ovim godištima koja sam pomenuo su elita koju Partizan ima i mogu to slobodno da kažem.

Kakvi su odnosi Partizana i VSS?

- Takvi da će uskoro doći do promene u odnosima na relaciji VSS - Partizan. Od sada ću raditi samo za interes kluba, jer mi se čini da Partizan služi za podizanje vaterpola u Srbiji, što nećemo dopustiti. Više nećemo na isti način komunicirati sa Savezom i tim mističnim ljudima.