kako se zovu ti mistični ljudi koji vode srpski savez? da ne tražim sad po netu, ako i ima iđe. pa koliko godina ima vlaho bato orlić, pa on je i bonetu bio trener, a bone je pošo u penziju
Izgleda da Mondo nije prenio (od Press-a) sva pitanja i Milanoviceve odgovore
Koliko vam znači pomoć Vlaha Orlića?
- Izuzetno su mi dragoceni njegovo prisustvo i vreme provedeno sa njim. Pomogao mi je u strategiji i postavljanju igre i situacije. Njemu se dopala odbrana i način na koji je igramo. Bata Orlić je jedini čovek iz struke koji je razumeo ono što mi radimo i čime se bavimo. Ovi ostali nisu ni bili zainteresovani.
Da li ćete uspeti da iznedrite nekog novog asa iz Partizanove škole vaterpola?
- Zatekao sam pravi haos u školi vaterpola u Partizanu i trudiću se da uvedem sklad, rad i red. Provešću celo leto radeći sa najtalentovanijim igračima. Ukoliko mi se dozvoli, u sledećih četiri ili pet godina iz tih generacija ću iznedriti izuzetne igrače. Ne želim da dođem u situaciju kao do sada da od 88. godišta do 92. nemamo nijednog igrača u prvom timu. Ne želim da mi se desi da neplanskim neradom, nestručnošću kadrova, ja negujem elitu. Jer igrači u ovim godištima koja sam pomenuo su elita koju Partizan ima i mogu to slobodno da kažem.
Kakvi su odnosi Partizana i VSS?
- Takvi da će uskoro doći do promene u odnosima na relaciji VSS - Partizan. Od sada ću raditi samo za interes kluba, jer mi se čini da Partizan služi za podizanje vaterpola u Srbiji, što nećemo dopustiti. Više nećemo na isti način komunicirati sa Savezom i tim mističnim ljudima.
P r i m o r a c
kako se zovu ti mistični ljudi koji vode srpski savez? da ne tražim sad po netu, ako i ima iđe. pa koliko godina ima vlaho bato orlić, pa on je i bonetu bio trener, a bone je pošo u penziju
vaterpolski portal - www.dance.hr
UO Vaterpolo Saveza Srbije:
Velibor Sovrović – predsednik UO VSS, LASTA
Predrag Manojlović – OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE
Aleksandar Krstić – DDOR Glavna filijala Beograd
Aleksandar Šoštar – SPORTSKI SAVEZ SRBIJE
Zoran Drakulić – YU POINT
Dragan Djilas – SKUPŠTINA GRADA BEOGRADA
Milan Stefanović – JUBMES BANKA
Darko Botić– DDOR NOVI SAD
Rade Pribičević – DANUBE FOOD GROUP
Bogdan Kuzmanović
Zoran Vučković – SRBIJA GAS
Jordan Dzaković – DELTA SPORT GRUPA
Nebojša Šaponjic – NELT Co
Srdjan Miković
Milan Petrović
Darko Udovičić
Marko Djurišić
Strucni Savjev Vaterpolo Saveza Srbije:
Predsednik: Nenad MANOJLOVIĆ
Članovi: Dejan PERIŠIĆ
Ljubica BAČANAC
Milivoj DOPSAJ
Kolja LAZOR
Medjunarodna komisija Vaterpolo Saveza Srbije:
Predsednik: Đorđe Perišić
Članovi komisije:
1. Vlaho Orlić
2. Aleksandar Šoštar
3. Predrag Manojlović
4. Dejan Perišić
5. Marko Stefanović
6. Nikola Kuljača
Mislim da je Sovrovic Milanovicev problem, mada je lijepo pecnuo i selektora Udovicica i bivseg selektora SRJ Manojlovica, kad je rekao da ne dolaze na treninge Partizana da vide kako oni rade, a idu u Djenovu...
P r i m o r a c
LIČNA KARTA
IME I PREZIME: Vlaho Orlić
Datum rođenja: 16. 3. 1934.
Mesto: Kotor
Igračka karijera: Jug Dubrovnik, Partizan
Trenerska karijera: Partizan
Sportski direktor: Crvena zvezda, Bečej, Jadran Split
Savez: trener reprezentacije, član i predsednik Stručnog saveta
Trofeji: olimpijska zlata, svetske i evropske titule, šest titula prvaka Evrope sa Partizanom, nacionalna prvenstva i kupovi...
(preuzeto od ''Vecernjih novosti'')
P r i m o r a c
hvala vam na odgovoru. pa zar šoštar nije i u partizanu na nekoj funkciji? ili to ne voli milanovića pa se sad okrenuo protiv kluba tj. pojedinca, kao što vjerujem da ni braća udovičić nisu bili protiv partizana kad je dean bio trener.
koliko sam ja cuo od nekih ljudi, dok su udovicici bili u partizanu, oni i sostar su ove mladje generacije (ne racunam sapica i tu ekipu) uvjetovali da moraju igrati u partizanu ako oce da igraju za reprezentaciju. i sam filipovic je to izjavio ako se dobro sjecam.
ne znam tacno cijelu pricu kako je isla, ali znam da je tu puno spletki i muljanja bilo. ako se dobro sjecam, partizanu je bilo ponudjeno da igra u JL jos prosle godine, ali je udovicic to najvise kocio i zbog njega je to propalo.
Last edited by Fidimose; 27-04-10 at 10:46.
<--- leuk
udovicici su hohstapleri, a i nenad manojlovic je tu negdje s njima. nevidjeni egomanijaci. doduse, i za milanovica su bile neke priche da je prilicno chudna osoba, takodje veliki egoista, pa mozda i nije chudo sto se sukobljavaju, ko god da je u pravu.
Otvara se prica o Partizanu, ali nemam nista protiv.
Milanovic je naslijedio Dejana Udovicica i vjerovatno mu je smetao i Darko. Ko su ljudi sa stopericama koji su htjeli da drze treninge? Poznavajuci situaciju u tom klubu zadnjih 20-tak godina to bi mogli da budu uvjek prisutni Dejan Jovovic i Nenad Vasilovski, koji sem uspjeha sa mladjim SRJ selekcijama nisu imali vece uspjehe (Jovovicev ''top'' je vodjenje selekcije Slovenije).
Da li su Milanovic i Sostar u dobrim odnosima (kao nekoliko decenija unazad) to ne znam, ali cinjenica je da Igor sada ima opstrukcije i sa najveceg nivoa (rukovodstvo kluba), sobzirom na tesku finansijsku situaciju.
Ono sto nikako ne mogu da zaboravim (i ono o cemu se jako malo pise) je da su njih dvojica, kada su prije 10-tak godina preuzeli Partizan, zbog teske finansijske situacije (hm...) raspustili skoro citav prvi tim jedva punoljetnih talentovanih igraca (Vanja Udovicic, Gocic, Nikic...mislim da ih je 7-8 otislo bez obestecenja!) i da je tada Partizan bio 4. u SRJ!
Milanovic je imao poroke i pri kraju svoje karijere, a kamoli poslje nje. Otuda to ''cudno'' ponasanje...
P r i m o r a c
Odredjene sudija za FF:
Fernandez Escola (Spanija)
Koganov (Azerbejdzan)
Stavridis (Grcka)
Taylan (Tursk)
Release Yourself
nekako mi je bilo promaklo ovo sa sucima. očekujem da stavridis sudi recco partizan i da se pobrine, ako bude potrebno, da recco dobije. možda su i ovi drugi reccovi simpatizeri, moram prizant da nisam čuo za njih, osim jasno koganova.
ovo je smješno što rade. pa gdje su našli ove, valjda bi se ovaj turčin i španjolac prvo morali iskazat u nekim utakmicaam po skupinama, pa da onda dobiju šansu za 1/4finale, pa onda tek i ff. a stavridis, koji je to sudac. sramota, samo da nama ne sudi, a ne bi me čudilo da sudi obje reccove utakmice ako talijani dobiju partizan
Ja se samo nadam da cemo pruzit dobru partiju protiv juga...
Život je borba,ne daj da te muči,ne ponavljaj greške,već na njima uči…
Jos 3 dana :!:
http://www.b92.net/sport/vaterpolo/v...&nav_id=430405
Navodno je Lonci, prije par dana, zvao Partizan i nagovijestio im primjenu nekih novih pravila...tako je prenio Mondo.
Ne znam na sto se konkretno misli.
Bicemo svjedoci najboljeg F4 do sada!
P r i m o r a c
zahuktava se atmosfera pred napulj. vjerujem da svi izgaraju od želje, i igrači i navijači. nadam se odličnom vaterpolu i dobrom ozračju na tribinama. najava final4-a na dance.hr-u (link)
možemo se prisjetit i prošlogodišnjih sastava (link), 3 ekipe su iste, ali i dosta je promjena.
recco 6 novih (burić, nikić, filipović, figlioli, molina, premuš - vjerojatno neće ni igrat), jug sa 2 nova jer marković i joković lani zbog povreda nisu igrali, i bez azeveda i smodlake.
primorac bez paskovića i zatovića, a sa azevedom i trajkovićem.
partizan umjesto mladosti, drugi natrofejniji u kupu europskih prvaka umjesto prvog, ali im baš i ne ide otkako se zove euroliga.
možemo se i prisjeti tekstom i slikom, kako je to izgledalo lani u rijeci:
recco - jug 9:6 link
primorac - mladost 11:9 link
jug-mladost 14:13 link
primorac - recco 8:7 link
Dobra i detaljna najava, zapalo mi je za oko da je Jug sva 3 puta bio prvak u Dubrovniku.
Ocekuje se spektakl i na tribinama, svaki klub ce imati podrsku od po nekoliko stotina navijaca/simpatizera.
Sto se sudija tice, Recco je i lani imao dobro sudjenje. Ako bude na tom nivou - opet nije toliko lose. Domacini su, jbg...
P r i m o r a c
je, bilo im je i lani dobro. ali ovaj stavridis nije toliko dobar sudac (izraelca i španjolca ne znam, koganov je bio uvijek solidan kad sam ga gledo) da bi znao na taj način pomagat. dođe mi slabo kad se sjetim barcelone i finala po kiši - kako nas je tu pokro, kad su bušlje, marković (tada u najboljoj formi karijere) i bošković dobili 3 izbačaja do kraja 3., i još jedani igrač s klupe, i onda su ivan sukno (prva sezona u jugu), sandro sukno (17. godina prva sezona među seniorima), hrošik, pecotić... igrali briljantno i vratili se sa -3 u produžetke i tamo smo izgubili 5 sekundi prije kraja, uz naravno kontrafaul prije toga našem sidrunu.
vidim na onom linku s b92 da će bit dosta navijača partizana. nas će bit oko 200. bit će i talijana, reccovaca dosta, trebalo bi bit jako zanimljivo.
i lani je recco bio domaćin, u rijeci. organizator sportski savez grada rijeke i suorganizator recco
alo kotorani, evo vas milanovic poziva da navijate za partizan.pristajete li?
![]()
<--- leuk
ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zna li se otprilike koliko ce bit kotorana u napoli?
ko uopste moze da navija za partizan?![]()
Hmm sudeci po milanovicevim izjavama , cini mi se da postoji struja koja zeli da se zahvali Sostaru, Manojlovicu i Udovicicima na saradnji i da krene nekim drugim putem. Ovako izgleda da su tu Milanovic, Vujsinovic , Jovovic i Vasilevski.
ne znam koliko ce se to obiti o glavu partizanu po pitanju nalazenja sponzora i tretmana u savezu, ali buduci da je jasno da zadugo nece imati konkurencije u srbiji mogu i takvo nesto da probaju da sprovedu u djelo.
Please alowe me to introduce myself.......
a o final fouru..
pa jasno je da ce sudije suditi za recco , a ostali ce morati da pokazu 20 % bolju igru od njih ako misle da prodju u finale ili da u finalu uzmu titulu.
Mislim da to nikada nije bilo pitanje za koga ce sudije suditi kada je talijanski klub ili reprezentacija u zavrsnici nekog takmicenja. Ipak svakom sudiji stoji Lonzi nad glavom , pa probaj da nesto smutis![]()
Please alowe me to introduce myself.......
evo najave iz kuta primorca na dance.hr-u, zahvaljujemo se (dančari) cattaru što nam je izašao u susret i napisao tekst. link
Naravno da cu navijat za Partizan!
Apsolutno nemam nijedan razlog da navijam protiv njih.
Ali, stvarno moraju da ucini veliki podvig da prodju talijane...
Sto se sudija tice, vidi se kako se Lonci ''zahvalio'' proslogodisnjim sudijama, a toga su sigurno svjesne ovogodisnje sudije. Pretpostavljam da nece napravit istu ''gresku''...![]()
P r i m o r a c
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks