Ajde, kad velis, da saznamo nesto vise, izdvojio sam nekoliko tvojih citata.
-------------------
Al - Baqara u 47. ajetu:
O sinovi Israilovi, sjetite se blagodati Moje koju sam vam podario i toga što sam vas nad ostalim ljudima bio uzdigao.
-------------------
Za pocetak, saznali smo da Majka nije voljela svu djecu jednako, neki su u Bozijim ocima bili veci i vrijedniji.
Dalje, ako je On "razmisljajuci" Bog, ako je uredio svijet "tako perfektno", ne znam zasto se pomamljujes zbog palestinskih ili afganistanskih zrtava, ocigledno je da su postupci "Cionista" po volji Bozijoj i da prirodu poretka moras bespogovorno prihvatiti.
-------------------Originally Posted by Mabus
Al - Baqara u 15. ajetu:
Allah njih izvrgava poruzi i podržava ih da u svom nevjerstvu lutaju.
-------------------
Da ne pretrazujem cijelu Knjigu i slicne primjere, vrlo lako je uociti da je i u Kur'anu Bog predstavljen kao bice sa manjkavostima, slabostima svojstvenim covjeku, bas kao i uzoru, Bibliji.
----------------------Originally Posted by Mabus
Az - Zumar u 44. ajetu:
...vlast na nebesima i na Zemlji Njegova je...
Al - Furqan u u 2. ajetu:
Onaj kome pripada vlast na nebesima i na Zemlji, koji nema djeteta, koji u vlasti nema ortaka i koji je sve stvorio i kako treba uredio!
Al - Zumar u 7. ajetu:
On dobro zna svačije misli.
----------------------
Ma sta ti tvrdio o Sejtanu, Kur'an kaze Allah je taj koji je svemocan i savrsen, ima vlast i kontrolu na Zemlji, Nebu i nad ljudima, sve ih je stvorio.
Zakljucak je da je za ljudske grijehe odgovoran Bog, osim ako osporavas Njegovu sposobnost da popravi ono sto je prethodno napravio, da pobijedi Djavola?
- Ako tvrdis da su ljudi, po definiciji, gresni, zar to ne dovodi u pitanje savrsenstvo njihovog Tvorca?
- Ako ih je napravio gresnim namjenski, samo da bi se igrao iskusavajuci ih, onda opet uocavamo slabosti svojstvene covjeku.
Problem kontradiktornosti koji je tipican i za Bibliju, a vjernici nemaju odgovarajuce resenje.
http://bhmuslimmonitor.info/ba/aktue...ekst-bh-2.htmlOriginally Posted by Mabus
Katolicka Crkva, stidljivo, ali ipak pokusava da se obracuna sa pedofilima u svojim redovima. Kao sto se da primijetiti, pravoslavci i muslimani jos uvijek negiraju.
Uoci potonjeg rata, Afganistan je samo u jednom kratkom periodu, uredbom talibanskih vlasti, smanjio proizvodnju opijuma. Svejedno da li govorimo o periodu prije americke invazije, ili nakon nje, ova drzava je poslednjih 30 godina svjetski rekorder u proizvodnji i distribuciji opijuma.Originally Posted by Mabus
Posto je Allah gospodar situacije na Zemlji, samim tim i u drzavi Afganistan, ovo mogu da shvatim jedino kao njegov blagonaklon odnos prema trgovini opijumom i okupacijom teritorije:
-------------------
Al - Mugadala u 1. ajetu:
... Allah, uistinu, sve čuje i sve vidi.
-------------------
Mozes, ali i ne moras to da radis, vec sam o tome negdje pisao. Ovdje se slazemo.Originally Posted by Mabus
Samo povrsno sam preletio jer primjera (i nedoslednosti) ima dosta; dobar dio nas je procitao Kur'an i Bibliju, tako da te uvjeravam da ti i kolege iz hriscanskog tabora ne mozete tek tako da nas preveslate.
_____

Bookmarks