Quote Originally Posted by vanjatheman View Post
mislim da smo davno utvrdili da spisi nikako ne mogu da budu dokazi.
нико и не каже да су само списи доказ.Ја говорими о модерним Оцима.А кад неко чини чуда у модерно вријеме онда се не можемо позивати на измишљотину.

kako neko moze tacno da zna do detalja sta se desava kad covjek umre? Ne moze. To su izmisljotine. A dokaz da su izmisljotine je postojanje na hiljade religija koje takodje tvrde da znaju sta se desava posle smrti do najsitnijih detalja. Prvo treba da osporis njihovo vjerovanje pa onda da dokazes svoje.
Нико и не зна тачно до детаља ништа а камо ли шта се дешава после смрти а не знајући нешто не значи да то не постоји и да тога нема.

Постојање великог броја религија управо доказује да човјек дубоко у себи вјерује и да посједује нека знања о загробном животу.Да нема религија онда би твој став био тачан.

da se moze dokazat dokazalo bi se. Imali ste hiljade godina da dokazete a svaki dan je sve manje vjernika. Pitam se zasto...
Ми јесмо доказали,само ``нико није више слијеп него онај ко неће да види.``
Имате манастир Острог који је на око 40-50 километара од Подгорице.Дођите и видите.Кад тражите да се увјерите немојте ад бјежите него дођите и видите чуда која се дешавају.Тамо су докази.

ko kaze da mora postojati svrha?
Зато што би људски живот аутомстски постао безвредан ако не би имао сврху.Или ћеш да ми кажеш да нема ништа лоше у томе убити некога?

to nije nadjacavanje fizickih zakona to jesu fizicki zakoni. I svaki moze da se izracuna matematickim i fizickim metodama. Ptice ne nadjacavaju zakon gravitacije. Njihova mogucnost da lete je u skladu sa zakonom gravitacije.
Нисмо се разумјели:гравитација вуче на доле а не на горе и природно је да ствари падају на земљу.Птица има механизам да се супротстави сили гравитације,колико-толико и да лети.На то сам мислио.

Рецимо:левитација је надјачавање силе гравитације енергијама,антропософ ће рећи да човјек посједује енергије које развија,вјерник ће рећи да је то од енергија БОЖЈИХ или ђавољих...