Veliki si ti mudrac,casti im. Jesi,jesi...
DICIOTTO
"Zasto ne vjerujete u boga"?
Ego, mislim da si trebao da postavis ovo pitanje kao „Zasto vjerujete ili ne vjerujete u boga“. A ovako si postavio pitanje stavljajuci sebe ispred teme, u smislu: „Ja znam, a zasto vi ne vjerujete u to sto ja „znam“? I nemoj se onda cudit sto su te svi odje sa komentarima dobro „ispeglali“.
Vjerovanje ili ne vjerovanje u boga je unutrasnja stvar svakog covjeka, i ne mozes to argumentovati, i uopste ne mozes sa bilo kakvim argumentima pricati o bogu. Mozes samo izneti svoje vjerovanje i svoje vizije a na drugima je oce li to prihvatit ili ne. Zaludjenost za nekom „ISTINOM O BOGU“ koja je samo licno tvoja te ne razlikuje od onih koji bi oko sebe vezali bombu i zrtvovali i sebe i druge zbog „ISTINE O BOGU“.
Kad neko podrzi tvoje misljenje onda si veoma „blazen“ i mudrujes, ali kad ti se neko usprotivi, onda postanes zvijer i pocnes vredjati druge: „sta ti znas, kako ces znat kad nemas pojma o tome“, itd. A to je jako sebicno od tebe.
Ne posjedujes ISTINU Ego, vec mozes samo tragati za njom, a ako zivis sa ubedjenjem da znas ISTINU, onda si lakovjeran, i savrsen instrument za manipulaciju od neke religije.
hahahahaha
Bash si me nasmijao, al si napokon izasao na povrshinu. A srbljelo te odavno.
E moj zemljace, shvati da ne moraju drugi da vjeruju, vide i shvataju sve kao i ti. Uopste ne dozvoljavas da postoji „druga strana“, vec samo „tvoja“, samo ono u sta si ti ubijedjen a sve drugo je „naopako“. Jesi li ti bog EGO? Ili mozda reinkarnacija „Nostradamusa“?
Ne prihvatas drugacije misljenje, ne prihvatas kritiku, ne prihvatas nista, ali zato volis da nameces svoje misljenje drugima. Ti dodjes kao neka Inkvizicija Ego.
Sto se teme tice: Ja sam protivnik svake religije, ali vjerujem u boga. Ne mogu mudrovati o tome sta je bog jer ne znam. I uopste sam svjestan da nista ne znam, ali pokusavam da spoznam svet oko sebe i moje znacenje u njemu. Trazim put ka istini (bogu), i ono sto me najvise sputava u tom trazenju je moj ego.
A ne biram ja sto cesh ti da izgatash. A mnogo gatash zemljace!
A gatarski posa malu korist donosi naspram stete.
A izgata si poslednje da sam ja ti. Nisam zemljace jer ja kad bi znao da neznam nista (da nemam pojma) nebi ima obraza da optuzujem drugog da on nezna. Jer bih lagao.
Last edited by Ego_and_his_own; 21-11-09 at 10:48.
Nema potrebe da brises svoje rijeci iz posta Ego, jer to sto izbrises je u stvari najbitnije sto si htio da reces i time najvise govoris o sebi, ali svi mi skrivamo svoje slabosti, to je normalno. Vjerujem u boga, ali ne vjerujem u njegovu "rijec" na zemlji (kako ti rece), jer nisam zaludjen sa religijama, i to za mene nije "ISTINA" kao sto je za tebe. A vjerujem ti da je ISTINA na tvojoj strani jer za tebe nista drugo i ne postoji osim "tvoja strana".
Ja nista ne znam, ali zelim da znam, da spoznam o drugima i o sebi, a drugi mi uvijek pomazu. A ti Ego "sve znas" i poznajes "ISTINU", i ne moze niko tebe nesto nauciti jer iza toga "Ego zna Istinu" stoji zid kroz kojeg nista ne moze da dopre do tebe, i zbog toga, i u tom smislu si jako siromasan a ubedjen da si mudar.
Najgore je kad covjek sam sebi postane neprijatelj, a to ne zeli da vidi, vec su mu svi drugi krivi.
Nisam izbrisa nego sacuva za sad:
Velish vjerujesh u Boga? a? A ne vjerujesh u njegovu rijec na zemlji? a?
Interesantno. Ostavlja ti dosta prostora za spekulaciju.... pa spekulisi zemljace.
Neko te zaustavlja?
To je tvoja glava zemljace! A to sto te obaljuje na zemlju svako malo je Istina. Ali posto sam velish da neznash sto je to Istina, ucinje ti se da sam to ja - pa se na mene ljutish.... nemoj tako zemljace. Nemoj da si nepravedan. Nemoj meni te sile pripisivat, ja samo ponekad imam cast da je na mojoj strani.
Savjest je vama sudija a ne ja.
Obmanjujesh sebe stvarajuci sliku o meni sa lazima stavljajuci mi rogove na glavu, i onda mi velish suoci se Ego sa ovom slikom koju sam ja stvorio! O Ego suoci se! Vidji kako lijepo sam te naslika!
Faca si.
Licemjere, izvadi prvo brvno iz svog oka pa cesh onda znat kako trun da izvadish iz mojeg.
Nemosh lazima istinu trazit zemljace. Na pogresnu si stranu krenuo. i to poodmaka.
I lose slikash... nije umjetnost za tebe... fali ti sustine. One koje ne znash i necesh da znash....
hahaha
Ko tebe dira Ghul? Savjest?
Ja nisam sigurno a vidim crvi su te neki ufatili.
Ah izivini... mora da si nevjernik pa si se prozva nedje u moje pisanje...
kakvi, mene ljudi poznaju po tome što nemam savjesti![]()
čisto kažem da smanjiš malo te tenzije, ako neko kaže da ne vjeruje u boga, ti to shvataš kao napad na tebe, iskuliraj, pušti ljude da vjeruju u šta pće, ti vjeruj u to svoje i zdravo, ovako podsjećaš na sekte...
ja vidim jedino da se ti uzbudjujesh. ja se ne uzbudjujem ni malo.
A kako bi bilo da uzmesh svoj savjet?
Dodjesh odje povremeno, ponekad ubacish shalicu a vecinom nesto se ljutish i zamjerash. Pa i to je dio diskusije... kakav bi to forum bio bez dobacivaca i praznih komentara.iskuliraj, pušti ljude da vjeruju u šta pće, ti vjeruj u to svoje i zdravo
Ovo je forum, i ako nisi spreman da polemishesh javno onda predji na twiter ili nesto slicno. Blog! Eto ti dobre ideje... ja ti tamo necu doc sigurno! hahahaha
Last edited by Ego_and_his_own; 21-11-09 at 14:00.
1.Ateista sam-nema fizickih i naucnih dokaza da bog postoji u formi kakvoj ga crkva propovjeda
2.I ako bi postojao opet bi bio ateista jer se pojam boga zloupotrebljava od strane crkve-zive od toga,od strane politicara-izazivanje ratova radi ekonomske koristi pojedinih mocnika.
3.Ne moze se dokazati ni da bog postoji ni da ne postoji-po meni bog je u svakom od nas,to su one nase najbolje osobine,nasa dusa.
4.razmislite malo svrhu religije,sta zapovjeda:ne ubij,ne kradi,ne cini preljubu,ne svjedoci lazno... Nisam pravnik al mi ovo lici na neke osnovne zakone bez kojih bi ljudsko drustvo bilo u anarhiji.I danas postoje zakoni,al je uticaj religije znatno smanjen.Stvar je u tome da se mozes sakriti od policije,al od boga ne mozes-on vidi sve i kaznjava sve-lici li ovo pomalo na policijsku drzavu u kojoj je sve kontrolisano.Kako ljudi mogu biti srecni ako vecinu zivota moraju da rede nesto sto ne zele.A sta se desava sada kada religija gubi svoj uticaj? Pa sve je vise kamera,za par decenija cemo imati ugradjene cipove preko kojih ce se moci pratiti svaki nas korak,boga ce u kaznjavanju neposlusnih i onih koji razmisljaju drugacije,kaznjavati ,veliki brat,.U ostalom kada je religija bila imalo demokratska,postoji samo on bog,vrhovni gospodar sveega,a svi koji misle drugacije,su bogohulnici,kako se moze osporavati bozanska rijec,ko je taj mali bijedni neposlusnik koji se usudjuje na to?Imace zagarantovano drustvo u paklu,bah da imam sve sto pozelim-raj bilo bi mi dosadno posle odredjenog vremena-tako da bi to bio pravi pakao.Uostalom,svaku ,bozansku, rijec na zemlji je napisao covjek-sve u cilju manipulacijom i upravljanjem drugim ljudima. Jeste li primjetili pojedince koji rade sta hoce,bogate se neposteno,ubijaju,kradu...Sto ih bog ne ubije?Zato sto ima posebno mjesto za njih-pako,a za ljude koji citav zivot zive skromno,rade teske poslove,umiru od gladi i zive ,savijene glave,-kad umru bice im dobro jer idu u raj.Naravno kada im je zivot bio pakao,smrt im je raj.Imamo samo ovaj zivot i treba ga zato iskoristiti-pronaci svoju srecu u njemu.Ne moze se staviti znak jednakosti izmedju novca i srece,sva sreca kupljena novcem traje kratko,pravu srecu moramo pronaci u nas samima.Jeste li primjetili paradox,Romi koji zive u siromastvu su uvijek srecni,nasmijani,raspjevani-a svi ti mocnici,bogatasi pogledajte ih izgledaju li srecno?
5.Ovo su moji stavovi,ne pokusavam nikoga da ubjedim da ne postoji bog,jer su to licna osjecanja i zna jako da uvrijedi ljude,na kraju mozda za neke ljude bog postoji-za one koji vjeruju,a za neke ne-kojin ne vjeruju,al mislim da i jedni i drugi mogu biti srecni ako cijene ono sto imaju sada.Sta mislite zasto se crkva protivila razvoju nauke-mozda zato sto bi se otkrila njihova prevarantska igra i prava istina o manipulaciji drustva putem religije.Inkvizicija,oprost grijehova za novac...
p.s.Pitanja za diskusiju:
1.ako je bog stvorio svijet za 7 dana kako to da su dinosaurusi zivjeli prije 150mil.god,a prvi praljudi prije 2mil.?
2.zasto je bog stvorio svijet? Da bi mu se klanjali,a da bi one neposlusne kaznjavo,da bi upravljao nasim zivotima,a mi mu bili igracke?
3.Mislite li da kada je bog stvorio svijet prestao da bude bog-svemocan? Jer koliko znam jos nije nadjen primjer u prirodi da krsi osnovne zakone fizike,na pr.gravitacija-jabuke uvijek padaju na zemljuIstina je da nauka okriva djelove svemira u kojima vladaju drugaciji zakoni al sve su to djelovi jedne slagalice koje smo tek poceli da sklapamo.(antimaterija,crne rupe...)
Last edited by EvilCrazyLady; 22-11-09 at 15:12.
Има,и физичких и духовних и то се најочитије представља кроз дјела Светих Отаца,како оних који су упокојени тако и оних који су наши савременици.
Од стране Цркве не већ од појединаца.Ту је велика разлика.
Што се тиче твоје констатације да би и даље био атеиста и ако би БОГ постојао да видиш зашто не стоји:злоупотребљава ли се физика?Да.Да ли то значи да треба да одбацимо физику?
Злоупотребљава ли се хемија?Да.Оћемо ли и хемију да одбацимо?
И на крају:да неко не дај БОЖЕ сјутра крене да злоупотребљава твоје родитеље и да им приписује нешто што они нису учинили,да ли би престао да их волиш и поштујеш?
Говорим апропо твог става око злоупотребе јер и БОЖЈЕ име се злоупотребљава кад се БОГУ приписује нешто што није од Њега.
Управо супротно:постојање БОГА је нужност,како материјална тако и духовна и може се доказати али није потребно доказивати његово постојање.
Тачно је да има правнички карактер јер је друштво у том времену морало да се уреди.
А шта је то контролисано?
Све нам је слободно па можемо да радимо шта год пожелимо.
Све зависи од типа религије и појединаца у њој.Религија може бити милитантна ако је таква по себи,ако је тако схваћена и ако су појединци у њој такви јер нема религије без појединаца.
Ја никад не бих волио да ми се догоди да прогоним некога а и немам потребу за тим већ вјерски плурализам сматрам богатством и човјек се усавршава упознајући се са други мишљењима и вјерама.
Тачно је да неко не може бити Православан ако не исповиједа Православље,али управо је то идентите који су остварује у заједници а како можеш остварити свој идентитет ако у суштини ниси у заједници?Ту не треба анатема већ особа која другачије вјерује саму себе искључује јер је то њено право.
.
У паклу је екипа
Искрено,какву је корист имао Свети Павле и какву је корист имао Свети Петар са проповиједањем јеванђеља и са ким су то они манипулисали?
А што би их БОГ убијао кад су они саме себе убили?Зато и атеизам као атеизам не може да има вриједности јер живио поштено или непоштено исто ти се пише-смрт и престанак постојања.
Не знам на основу које вјере говориш али по Хришћанству човјек је сам себи пакао и сам себе осуђује.Нема пакла у смислу да је то неки котао у којем ђаво мути трозубцем,него је пакао савјест.Да би имао чисту савјест не мораш да умиреш од глади,битно је да волиш БОГа и своје ближње,јер се каже:Љуби и чини што ти је воља.
Па ако нам је крај смрћу,која је сврха да ишта радимо?
А кад је Православље водило рат са науком,имало Инквизицију,продавала опросте гријехова....?
Није за 7 буквалних дана.Ријеч ``јом``има неколико значења а једно од тих значењаје период а ми смо је превели са ``дан``.
Ај мало размисли:која је логика да БОГ створи свијет да би га кажњавао а БОГ је био кад није било свијета?
БОГ је поставио законе али не видим зашто и како би то утицало на Њега?
Закони физике се не крше него се надјачавају другим силама:ја сваки дан надјачам силу гравитације кад обучем јакну јер да није на мени она би пала,тако и БОГ кад се пројављује може надјачавати законе природе а може дјеловати у складу са законима природе никако их укидати.Да се надјачавају закони природе постоји колико оћеш примјера:почев од Тибета и тибетанских монаха који имају енергије да дјелују на тијела без додира па све до Свете Горе и нашег Острога.
Mislim da smo davno utvrdili da spisi nikako ne mogu da budu dokazi. Kako neko moze tacno da zna do detalja sta se desava kad covjek umre? Ne moze. To su izmisljotine. A dokaz da su izmisljotine je postojanje na hiljade religija koje takodje tvrde da znaju sta se desava posle smrti do najsitnijih detalja. Prvo treba da osporis njihovo vjerovanje pa onda da dokazes svoje.
Da se moze dokazat dokazalo bi se. Imali ste hiljade godina da dokazete a svaki dan je sve manje vjernika. Pitam se zasto...
Ko kaze da mora postojati svrha?
To nije nadjacavanje fizickih zakona to jesu fizicki zakoni. I svaki moze da se izracuna matematickim i fizickim metodama. Ptice ne nadjacavaju zakon gravitacije. Njihova mogucnost da lete je u skladu sa zakonom gravitacije.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks