vrlo sam vodio rachuna o rJEcniku Didi, nego ti ocigledno nije odgovaralo to shto si chitao i/ili si se nashao prozvanim, pa si nashao za shodno da obrishesh post... a to shto momka koji ne moze da odgovori pljuju i prozivaju, i niko na to ne reaguje, je ok, je li? (ima jedna strashna latinska izreka koja kaze 'audiatur et altera pars', a ti obrisa jedini post odje koji je ishta o toj drugoj strani rekao...)
pa da ponovimo, sa 'obracanjem paznje na rjechnik'... da bi iko, a pogotovo ljudi koji vaterpolo prate od Malage na ovamo, mogao da ishta prigovori Andriji Prlainovicu, trebalo bi da se potrudi da se makar malo informishe. a to narodu odje ne bi trebalo da bude problem, s obzirom na to da svi znaju koliko ko prima, shta su kome nudili, ko je i u kolikim finansijskim problemima, itd, itd...
ali ne, nikome nije palo na pamet da se raspita da momak mozda nije imao neke druge stvari na umu kad se preselio u beograd osim toga pod kojom ce zastavom igrat. u vjerovatno najtezim zivotnim okolnostima koje jednog 18ogodishnjaka mogu da snadju i nakon teshke porodichne tragedije, bez ikakve podrshke sredine, kluba, grada i drzave u kojoj se nalazio, donio je vjerujem najbolju (i vjerovatno jedinu mogucu) odluku za sebe i porodicu... meni je zao shto ne igra za crnu goru, ali mi nije ni na kraj pameti da mu prigovaram, jer sve i da je donio 'pogreshnu' odluku, s obzirom na okolnosti u kojima je donosio, neka mu je prosto.
medjutim, na sceni je uvijek onaj poznati sindrom - izdajice su uvijek oni koji odu, a oni ljudi koji dovedu do toga da sportisti odlaze i nastupaju za druge zemlje su strashne patriote. ljudi koji sjede u VPSCG i domacim klubovima napravili su drzavi crnoj gori i istom crnogorskom vaterpolu vishe shtete nego da je 15 igracha Andrijinog kalibra poshlo da igra nedje drugo.
nego, uvijek je lakshe okomit se na one koji ne mogu da odgovore i na one koji nece/ne mogu uzvratiti. nego, davno sam izgubio iluzije o crnogorskom chojstvu, pa ne znam shto se chudim uopshte....

Reply With Quote
Bookmarks