Stavih danas zimske Kumho 235-45-18, i masu je tiši auto nego na Linglong ljetnjim.
Sent from my 23090RA98G using Tapatalk
Stavih danas zimske Kumho 235-45-18, i masu je tiši auto nego na Linglong ljetnjim.
Sent from my 23090RA98G using Tapatalk
imao ih prije 4-5 godina kad su se tek pojavile na trziste
vozio 3 000km i skinuo s auta i bacio...po kisi lose, po snijegu nikakve
sava je 5 klasa iznad njih
Meni su Sailun zimske gume odlicne, probao ih na sve uslove evo druga sezona...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ima li neko iskustva sa zimskim General tire gumama?
Sent from my SM-G988B using Tapatalk
Ima li dje neki posteni vulkanizer da zamijeni 4 gume za 20eako ima saljite broj
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
ja sam stolar, u podznaku shkorpioooni
Aj probaj ovdje, gornja gorica na magistrali
https://maps.app.goo.gl/23ohRnYNJvYoNVZf7
Iskoci mi neki put, pa sam morao montirat zimske tockove a nisam imao namjeru.
Stvarno su felne pola auta, sad izgleda kataklizma, kao da je na pomocne tockove.
Predjoh sa kombinacije uze-sire na sve 4 iste...Cini mi se da se lakse skrece kad su sve 4 iste, ali se definitivno osjeca vece naginjanje zadnje osovine na brzine preko 60 po krivinama...
I ovi manji tockovi su znatno laksi, mislim ide isto kad se pobode gas, ali na laganu voznju i kotrljanje mi se cini da mnogo lakse ide na zimske sad...I ajnslag je bolji...Doduse razlika je 5-6kg po tocku sigurno...ali nisam ocekivao da ce se toliko osjecat
Last edited by Laz; 21-11-25 at 15:30.
Meni je pajero na ljetnji set celicni drugo auto u odnosu na zimski alu. Set, a gume su istih dimenzija...ja mislim da,po tocku ima 10kg razlike...
I na golfa se osjeti 15 i 16....15 celik ali drugo auto na taj set...
Ispravite me ako griješim, ali džabe i najbolja guma kad je asfalt izlizan ono skoro bijel...
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Uvijek ce bolja guma imati bolje prijanjanje.
Prema tome, šta da ti kažem?
Imace, ali ces i dalje klizati po suvom dok drlja abs na budvanski bulevar. Ono su plocice a ne asfalt.
Sent from my phone
Nema taj budvanski bulevar los asfalt, veci su problem ulegnuca, neravnine.
Uvijek ga prodjem iznad prosjeka, zaobilazeci sva auta.
ima istine donekle...medjutim s premium gumama je ta razlika dooosta manja, i auto ostaje koliko toliko lakse za kontrolisat...
od budzet guma po kisi, jedino se uniroyal ponasa kao premium guma.(samo po kisi)
tipa kod mimija u podgoricu, kod palade, bulevar u budvu, s kinezima i ostalim cudima sam znao da klizam cetvrtom, petom lagano...(nije lagano nego zapravo uzasno, jer je kao led)
plus kad izgubis kontrolu, to obicno naglo ode, da te okrene, bez mogucnosti ispravljanja...dok s premium gumama bude manje dramaticno
petom ne kliza ni hellcat.
sava intensa hp2, druga sezona, 4mm sare... made in madjarska
225-45-R17... 1.5dci cipovan na 100 konja, cetvrta brzina
od prije 2-3 godine, kad smo isto vodili polemiku
https://streamable.com/ztxuh8?src=player-page-share
Last edited by Laz; 21-11-25 at 22:01.
A kliza jer su gume nikakve ili sto je prva kisa, isparenja iz ulja i goriva ili sto je masina prejaka 100hp pa ne moze da krene...
prejak je taj motor bio![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks