Kao da je znao da će pobijediti državu i zakone: Investitor je Lamelu C, umjesto da je ruši, gotovo dovršio
Lamela C na Zabjelu, zgrada koju su inspekcije označavale kao bespravnu, sada čeka novu priliku. Investitor "PS Gradnja" još 2021. godine podnio je zahtjev za legalizaciju, a posljednje rješenje datira iz maja ove godine
Genije iz kriptovaluta...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
nisam rekao da je titula. no da su ovaj grad itekako srozale razne seljačine (ne ljudi sa sela, oni su radni, vrijedni i pošteni) kojima je upravo dps tj mugi omogućio da naprave kuću dje im je ćef a oni ih podržavali glasom. i sad takvi listom glume veće podgoričane od naroda koji je rodjen odje. kad im se to reče ide standradna tugizza od priče - mrze nas jer smo sa śevera. suza mi podje svaki put.
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Nijedan sa sjevera nije siromah dosao u pg... ene
Nego Kriminalci brže nalaze jedni druge nego policija, krivac loša saradnja izmedju okg i policije
A ne znam baš. Sa Gorice se vidi centralni dio grada, vide se i Momišići i Drač. Samo se sjeverna predgrađa ne vide dima.
Ima neke solidne godine, a ne sjećam se smrada i da zadimi grad kad sam bo mlađi, a i tada se nalagalo. Danas, prije ćeš osjetiti niche parfem u gradski autobus no miris naložene bukovine u favelama đe svi nalažu.
Last edited by Gagarin; 20-10-25 at 06:44.
Tko leti, vrijedi...
ko god radi iole dobar posao taj odma' izgleda ostaje bez istog. ali zato botovi evrope sad postaju državni sekretari.
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...ogodavac-hajke
Last edited by outline; 20-10-25 at 09:05.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Zasluzuje otkaz kadic i to odavno
Uvjek je u citavoj PG taj problem postojao, jednostavno je skupo ljudima da se griju na struju (jer je inicijalna investicija skupa, i ako je isplativije dugorocno) pa se odluce da je sporet majka i onda se u sporet tutnu drva, ulje, palete, plastika, sta se sve stigne u zavisnosti kolko ko para ima tj nema. Do prije koju godinu je onaj standardni podgoricki sjeverac znatno pomagao u rasciscavanju vazduha al ga evo vec 7-8 god slabo ima. To ce biti zasto ga nisi osjecao ranije
Nije to dim kolege ... ne lozi se jos
Dobro, sad je sezona paljenja al generalno sjever koji je duvao u PG oduvjek je sve te probleme znatno maskirao, od kad se to promijenilo i toga slabije ima onda su ovi problemi ocigledniji
Tacno tako , otkad sjever nestade... (ne znam ima li to veze sa autoputem? ) podgorica je postalo malo losija za zdravlje.. previse i auya ruku na srce a to najbolje znaju ovi sto se iz kuca ljeti spustaju put podgorice pa stanu na Medun i vide maglu...smog... zagadjenje u sred ljeta
Nema to veze sa autoputem. Na Zlaticu i danas zna da puva śever fino. Izgradilo se zgrada dosta i to utice dosta.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Pa ima tu dosta faktora rekao bi, nisam meteorolog al evo vidimo da se u zadnjih 10ak godina klima u CG (a i svijetu generalno) mijenja, tako da eto, doslo je vrijeme da se pitanje zagadjenja PG rjesava, dosta je vjetar svoj posao radio
Ti stvarno ocekujes da nagovoris vaskoliki narod u PG da se ne grije dzabe no da placa struju? Gud lak sa tim.
Vecina iskopa ugalj, ukrade drva u sumu, nabavi palete i resla i nalaze. Vazno je da se moze u kratke rukave u kucu. To sto ukucani i ljudi okolo udisu zivi kancer nema veze.
Manjina kupi drva po 100 eura metar. Ne mozes im objasnit da se za 1000 eura mogu 5 mjeseci grijati 24/7 sa klimom.
Komplikovana matematika sto ces.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Nije zdravo grijati se na klimu...studije su pokazale..
Jedino rešenje je potpuna zabrana privatnih ložišta u gradskim sredinama.
Zabranjeno je pušenje u zatvorenim prostorima ( ispravno) da ne bi trovali prisutne, a dozvoljeno loženje u gradovima i trovanje svih stanovnika.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
Iha do ujutru bi mogli u diskutovat...
Nego jel ono Pink Panter opljackao francuski muzej... traze francuzi dijamante koje su oni opljackali prije nedje))
A ja znam i slazem se sa tobom skroz al valja objasniti, pokusati, rano je da se odustaje vala
Ali je isto tako i problem sto kod nas nemas alternativu, klima ne moze da grije kucu kako treba, opcija ti je jedino centralno grijanje na struju ili pelet. Pelet je nista bolja opcija od lozenja drva i sta ti ostaje? Samo struja, koja je inicijalno skuplja investicija (a treba odvojit pare od guzice za to), gas bi bio npr jeftiniji a ekoloski znatno prihvatljiviji al aj sad ti kreni da radis terminal, gasovod itd itd tako da jbg, nije bas ni da imas neke opcije.
Radije bih se dobro obukao nego grijao na drva. Najgora opcija.
Kochoperenje u rangu Mila ili Vucica. Ne prijaju mi raspali i krajnje opasni trotoari, vjecito napustene skele i gradilista, akutna glibavost, psi lutalice, smrad kanalizacije + duvana (Lepa Kata ima neki svoj, posebni smrad). U Lisabon i kloshari mirishu na omeksivac. Od Zije pa do pumpe na Zabjelo i od Gradskog stadiona do tog istog Zabjela to nije grad nego planeta Podgoricana. Vrlo nehumano, habitat iz krajnje nuzde sa korupcijom koja lebdi u vazduhu. Najbolje je kad obnove fasadu na neku od raspalih zgrada pa o tome danima drve. Kao da operesh charape i danima o tome pricash. I onda fasade padne.
Covjek bi pomislio da tu nema nikakve uprave, vlasti, samo anarhija. A onda kada dolazi neki potpredsjednik Amerike ili kada se ustolicava neki Jakov, taman `Milicija` izadje na trasu i rascera kmetove.
PS
Sad ce nedje opet da blokiraju onaj preskupi most sa nepotrebnim pilonom u vezi nekog `meni je to vazno` dogadjaja. E ono su epski saobracajni kolapsi, izbezumljeni narod, nepoznanica kako stici iz jednog naselja u drugo. Tako je to kad si London na Morachi.
Polinezija gospodo.
Jes, zato je zdrav ugljen monoksid iz smederavaca.
Znaš ono kad ti se spava pored kamina ili furune. E pa nemoj mislit da ti se ušuška i ugrija, no si se našopa ugljen monoksida.
Ubacite mjerač zagađenja đe se nalaže, samo će vam se kasti.
Uzmite kredit za toplotnu pumpu na struju.
Svake zime vratiće rate na razlike u ranijem trošku drva i novom trošku struje koji je mnogo manji.
Ali grijanje ZDRVIMA je zdravo. Jes, i domaća pršuta je ekološka i zdrava. Dimljeno meso i dimljena soba… wtf…
Tko leti, vrijedi...
10000 eura da ulozim u toplotne pumpe ili 400 eura godisnje na drva ?
To sto ti pricas za kamin i gusenje nema veze,svudje moras da ispostujes proceduru dobar dimnjak i suva drva.
Ovi na drva barem kucu luftiraju u odnosu na klimadzije
Na `smederavc` se kuva, peche, otkuvavaju gace. Osim grijanja. A jes da nema DPF i EGR.
Polinezija gospodo.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks