Page 16 of 19 FirstFirst ... 61213141516171819 LastLast
Results 376 to 400 of 462

Thread: tragedije

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Arrow

Gorane, pogledaj moj predzadnji link... Ovu listu sam napravio za 15 min... Kunem ti se da ima jos makar 10x ovoliko filmova koje bi SVI TREBALI da pogledate...

Pa ako nasa vlada ili ministarstvo nema para da snimi ovakvu reklamu, neka fino POZAJME ove napravljene i neka zavrte na TV... Mislim da je LP za trajanja jedne politicke kampanje snimila jednu slicnu reklamu i sa parama koje su trebale da se daju za politicke spotove, oni su platili tu reklamu o bezbjednosti saobracaja...
    Quote Originally Posted by Nk-001
    Mozes li postaviti temu umjesto mene jer ja nesto ne mogu.. ?

Kupujem Nokiu e52 ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

O kakvom probijanju sofersajbe pricate, ljudi? Pa da je 'taknes' galvom boljelo bi, a da je probijes - katastrofa.
    'Atomik, o-o, atomik, ou tunajt'

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Igi View Post
    Ovaj film obavezno do kraja pogledajte!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

zar nije air bag u funkciji tek kad stavis pojas?
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!
    obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Arrow

Nije... Airbag u volan i ispred suvozaca je uvijek u funkciji.. Ne pale se bocni airbegovi ako nisi vezao pojas (airbeg koji je u sjediste) jer bi te on samo izbacio iz sjedista... Tako da ako niste vezali pojas, a imate jaki bocni udar, neka vam je bog u pomoc...

Kupujem Nokiu e52 ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Meni po paljenju auta upali se lampica AIR BAG na instr. tabli i onda nakon par sekundi ugasi, je li sve ok ako je tako?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Arrow

To samo provjerava ispravnost airbaga...

Kupujem Nokiu e52 ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A evo i sto se desava kada ne vezete pojas, a upali se airbag:

Ovaj film obavezno do kraja pogledajte!

Ovakve sam filmove gledao masu puta prije nego sto sam polozio vozacki... Od 18-te godine i mog prvog sijedanja u auto, stalno mislim na ovo... Vidite koje su to sile u pitanju na koje ne mozemo da uticemo!
    Ovaj zadnji klip koga ne dotakne taj nije normalan.....polako ljudi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Aj sad posto ste se dali u pricu o airbagovima... Oni rade a pricipu vazudha sabijenog pod velikim pritiskom u malom prostoru, e sad, da li se taj vazduh oslobadja nekim senzorom, tj. posredno ili direktno po 'njegovom osjecaju' udara? I da li na autima starim po 20 godina airbag moze da izgubi na pouzdanosti, iako auto nije 'cukano', vec jednostavno da otkaze to oslobadjanje vazduha iz 'kuglice'?
    Last edited by Cousteau; 19-11-09 at 13:44.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Trebalo bi, ako se ikako može, pokrenut nešto da se utiče na naše televizije da puštaju ovaj snimak ili neki sličan!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I to pod hitno da pocnu svaki dan prije dnevnika,velikob brata i tih sranja

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nije... Airbag u volan i ispred suvozaca je uvijek u funkciji.. Ne pale se bocni airbegovi ako nisi vezao pojas (airbeg koji je u sjediste) jer bi te on samo izbacio iz sjedista... Tako da ako niste vezali pojas, a imate jaki bocni udar, neka vam je bog u pomoc...
    pitao sam jer je i meni to logicno, al drug mi tvrdi da naprimer i mercedesa airbegovi ne rade ako nije pojas stavljen, sto mi bi malo nelogicno
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!
    obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

DIDI i ja sam to cuo isto tako,na neke modele auta se nece naduvat airbeg ako nije pojas stavljen.....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Gorane, pogledaj moj predzadnji link... Ovu listu sam napravio za 15 min... Kunem ti se da ima jos makar 10x ovoliko filmova koje bi SVI TREBALI da pogledate...
    ...
    odgledao sam odgledao, i taj i sve, ovo bas moze natjerat nekog da pocne da se veze, po 1 ovakav treba u svaki set reklama pustit, ne znam kako im to nije moglo past na pamet
    Quote Originally Posted by Cousteau View Post
    Aj sad posto ste se dali u pricu o airbagovima... Oni rade a pricipu vazudha sabijenog pod velikim pritiskom u malom prostoru, e sad, da li se taj vazduh oslobadja nekim senzorom, tj. posredno ili direktno po 'njegovom osjecaju' udara? I da li na autima starim po 20 godina airbag moze da izgubi na pouzdanosti, iako auto nije 'cukano', vec jednostavno da otkaze to oslobadjanje vazduha iz 'kuglice'?
    bilo je na discovery, samo da prenesem sto sam tu vidio, ima airbag neki ventil, koji cim se airbag napuni do odredjenog pritiska, on puca, i vazduh polako istice iz njega odredjenom predvidjenom brzinom
    edit: ocito sam te lose shvatio, mislio sam da pitas kako vazduh iz airbag-a izlazi ali nije lose eto ni ovo znat
    Last edited by Goran_m_pg; 19-11-09 at 14:07.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Arrow

Ne rade po principu vazduha nego gasa, ali to je manje bitno... Oslobadja se ogromna sila i cesto dolazi do manjih opekotina na ruci ili licu, ali je to zanemarljivo... Senzori se nalazi ispod blatobrana, branika ili sl, zavisno od auta do auta...

Na novija auta vecih klasa, postoji senzori za detekciju JACINE sudara, pa se airbag ne naduva isto pri slabom i jakom sudaru... Airbag ako je ispravan (ako nije, svijetli lampica za airbag) on ce da se aktivira, bez obzira koliko je auto staro...

DIDI, ja sam isto slusao price, ali sve su to price... Odnosno, dok ne vidim da to pise u uputstvu za rukovanje auta, ja ne vjerujem u to... Za moje Honde sam procitao da mi se nece aktivirati bocni airbegovi ako nisam vezan, ali ce se aktivirati zavjese (da te ne povrijedi staklo od bocnog udara)... Prednji airbegovi se aktiviraju u svakom slucaju bez obzira na pojas... Odnosno, da preciziram, airbegovi prednji se aktiviraju samo ako dodje do ceonog sudara... Ako te neko udari odozad ili sa boka, ne pale se...

Kupujem Nokiu e52 ?

Thanks Thanks Given 
    2,471
    Thanks Thanks Received 
    256
    Thanked in
    167 Posts

[SIZE=2]Serija se nastavlja..........

U saobraćajnoj nesreći kod Bubanj Potoka poginula su sva tri putnika "mercedesa" koji se kretao iz pravca Niša ka Beogradu.

[/SIZE]

[SIZE=2] Sva trojica poginulih su iz Bjelog Polja. Vozač mercedesa je bio Darko Korać (26), Velibor Bulatović(29) i Radava Bošković (30). "Mercedes" podgoričkih registacija, koji je išao brzinom od 220 kilometara na sat,udario je u cisternu "Šumadija transa",odbio se od nje, udario u bankinu i potom se zapalio. Uviđaj je u toku. Posle 13 časova saobraćaj je uspostavljen ali se, zbog gužvi, odvija otežano.[/SIZE]

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by cpu View Post
    Trebalo bi, ako se ikako može, pokrenut nešto da se utiče na naše televizije da puštaju ovaj snimak ili neki sličan!
    Podržavam to u potpunosti!!!!!!!

Thanks Thanks Given 
    2,043
    Thanks Thanks Received 
    6,283
    Thanked in
    2,922 Posts

Pojas će da pomogne u spašavanju života u bar 99%, a u 1% će da odmogne (mada je odnos prije 99,9 naprema 0,1). I prilokom sudara kada su u pitanju velike brzine jesi li siguran da ćeš da izletiš kroz šoferšajnu, možda udariš u ,,A'' stub. Moj prvi komšija, (i drug iz razreda) poginuo je tako što je prilikom udesa izletio iz auta i nekih 40-tak metara dalje udario glavom u neki kamen. Ovaj što je bio sa njim u kolima ostao je živ, doduše sa napuknutim rebrima (bio je vezan). Opet, ni vezani pojas ni vazdušni jastuci ne pomažu ako nije pravilno podešan naslon za glavu koji sprečava trzaj vrata (pogotovo kod udara otpozadi). Nažalost, postoje i takvi primjeri kod nas kada je jedna djevojka u dobrom i sigurnom automobilu poginula upravo radi te ,,sitnice''. Vezivanje pojasa i pravilno podešavanje naslona za glavu čine da bezbjednosni sistemi imaju maksimalan učinak prilikom udesa. Što se tiče nastavka kretanja unutrašnjih organa prilikom naglog zaustavljanja, opet, i tu imaš veće anse da preživiš nego ako nezaštićen izletiš napolje. U takvim situacijama mogu da prežive jedino motociklisti koji su zaštičeni (kaciga, i ostali protektori).

Quote Originally Posted by Zvek_Zivi View Post
    Quote:
    Brzina, preticanje i alkohol odnose živote
    NESREĆAMA NA CRNOGORSKIM CESTAMA KAO DA NEMA KRAJA - SAMO U NOVEMBRU U UDESIMA POGINULO DESET OSOBA
    Tragedijama na crnogorskim putevima kao da nema kraja - samo u proteklih 14 dana u teškim nesrećama poginulo je čak deset osoba. Nema pravila tako da se crne brojke ispisuju svuda, gine se na magistralama, cestama pored mora, gradskim ulicama, ali više nema sigurnosti ni za pješake na trotoaru u samom centru grada.

Dakle tragedija kolko te volja u CG a sto je najgore nikao da se cuknu golobradi momcici da "NE BRZE DO ZIVOTA" i pored svijeh pokazatelja price itd itd :
    BILANS :
    2004. godine - poginula 91 osoba, teže povrijeđeno 468, a lakše 1.282 učesnika u saobraćaju
    2005. godine - poginulo 95 osoba, teže povrijeđeno 483, a lakše 1.459 učesnika u saobraćaju
    2006. godine - poginulo 85 osoba, teže povrijeđeno 509, a lakše 1.748 učesnika u saobraćaju
    2007. godine - poginulo 122 osobe, teže povrijeđeno 583, a lakše 2.213 učesnika u saobraćaju
    2008. godine - poginulo 112 osoba, teže povrijeđeno 517, a lakše 1.956 učesnika u saobraćaju
    2009. godina - do sada poginule 92 osobe.

Pa ovo je u najmanju ruku, duplo vise nego u vremenima imperijalnoga rata komsijskoga po naske vojnike !

Quote:
    CRNE TAČKE

1. Put Podgorica-Cetinje-Budva
    2. Platije
    3. Put Podgorica-Danilovgrad
    4. Trubjela
    5. Vrmac
    6. Ribarevine
    7. Zaton
    8. Đurđevića Tara
    9. Ibarska klisura

E sad samo da se imlementira ovi zakon i da se rebnu trkaci po dzepu i ima da boli novcenik dobro !
    Kazne za vozače

Novi zakon o bezbjednosti saobraćaja na putevima predviđa i oštre kazne za razne prekršaje, koji se naprave u saobraćaju. Zbog lošeg prekršajnog sistema većina vozača, iako im se napišu prekršajne prijave, kazne nikada i ne plate...
    Kaznu od 50 do 150 eura - platiće vozači, koji ne zaustave automobil kada naiđu na kolonu pjašaka, zatim vozači, koji u naseljenom mjestu prekorače brzinu za više od 30 km/h od dozvoljene, odnosno za 50 km/h van naseljenog mjesta. Ista kazna sljeduje i vozače koji brzinu ne prilagode osobinama i stanju puta. Ovaj iznos uplatiće i vozač koji raskrsnicu pređe na crveno svjetlo, pretiče preko pune linije ili kolonu vozila. Isto će proći i vozači koji budu vozili bez vozačke dozvole, kao i oni kojima nije registrovano vozilo...

Od 40 do 100 eura - kazniće se vozači koji presijeku kolonu pješaka,

od 30 eura - sljeduje vozača koji ne zaustavi vozilo iza autobusa zaustavljenog na stajalištu, kao i one koji naglo smanjuju brzinu i ometaju druge. Ovaj iznos platićete i ukoliko danju ne vozite pod upaljenim oborenim svjetlima ili ne držite propisno odstojanje.

Sa 20 eura - biće kažnjeni vozači koji u toku vožnje koriste mobilne telefone, kao i oni koji pri skretanju ne uključe žmigavce. Tu kaznu platiće i pješaci koji kolovoz prelaze van prelaza...

15 eura - uplatiće i vozač i njegovi saputnici ukoliko ne budu vezali sigurnosni pojas u toku vožnje, kao vozač koji na prednjem sjedištu vozi osobe mlađe od 12 godina.
    Same kazne neće rješiti problem, tim prije gdje i kako se naplaćuju. Dok god ,,borba'' za bezbjednost saobraćaja bude bila u iskazanim brojkama o broju oduzetih vozačkih dozvola, naplaćenih kazni i sl. nema sreće. Jer, te kazne se uglavnom naplaćuju na relativno bezbjednim mjestima gdje i prosječan (siguran) vozač zna da napravi ,,sitan'' prekrša (recimo, umjesto 60 ide 73 km/h). Policija ima statistiku i bolje zna gdje se najčešće dešavaju udesi, ali tamo ih rijetko ili nikako nema, i neka tamo kažnjavaju bahate vozače (često prolazim kroz kanjon Morače, a tu je najkritičnija Dromidra, bar, po podacima koje sam skupio iz novina, a tamo policiju nikada nisam vidio) jer tu će većina vozača voziti noormalno, i tu se najbolje izdvajaju rizični vozači. No, na taj način će se smanjiti broj kazni (i to drastično) pa i takav metod rada nije popularan. Naplatom kazni na ovaj način (koji se primjenjuje u većini slučajeva) umjesto pravljenja savjesnog vozača pravi se ogorčen vozač koji je opasniji u saobraćaju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Koliko sam ja shvatio, ti kazes da airbag je uvijek pun vazduha?
    Sad cu ti objasnit od pocetka do kraja.
    Airbag je "jastuk" napravljen od najlon - tkanine koja je presavijena u volan ili instrumentablu, vrata ili sic. Iza branika se nalazi mehanicki senzor koji javlja SRS ECU da aktivira airbag. Reackije izmedju NaN3 i KNo3 stvaraju azot koji puni airbag. Ovo su cvrsta goriva koje gore izuzetno brzo i stvaraju dovoljno gasa za punjenje airbaga, a brzina kojom se puni airbag je oko 300 km/h. E sad, torba ima male rupe kroz koje izlazi ovaj zrak koji nije nimalo zdrav za organe disanja.
    Prednji airbagovi rade uvijek a bocni samo ako si vezan. Povrsina punog airbaga je meka, kao vuneni jastuk i ako imas vezan pozas i ako si 30-35 cm dalje od volana, airbag ti samo pomaze. One price da airbag ubija odrasle, i da je los, i da se moze otvorit i tokom voznje, to su price koje nemaju veze s mozgom.
    Sad imas airbagove koji se pune po potrebi, ima senzor koji zna za vozaca ili suvozaca koliko je on tezak i njegovu daljinu od airbaga.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

I da, proizvodjaci preporucuju zamjenu airbova svakih 14 godina.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja mislim da su kazne smiješno male i zato imamo puno nesavjesnih vozača....

20 eura za korištenje mobilnog- da zaustave svakog koji to radi evo ti novaca za snimanje klipova o opasnosti vožnje s mobilnim u ruci....

i tako redom................

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ne, oni skupljaju te pare za ovo:

TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

biće ne znaju jadni što valja...............

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Naplatom kazni na ovaj način (koji se primjenjuje u većini slučajeva) umjesto pravljenja savjesnog vozača pravi se ogorčen vozač koji je opasniji u saobraćaju.
    Upravo...

kaze neko iznad ima na desetine takvih studija ajde daj link za BAR jednu
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Koliko sam ja shvatio, ti kazes da airbag je uvijek pun vazduha?
    Ne, ja kazem da je u vidu male kuglice u okviru airbaga nabijen vazduh, a onda se on pri udaru oslobodi i napuni ga.

Page 16 of 19 FirstFirst ... 61213141516171819 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)