dobra fora. nesto tako treba uradit ako vas ima. ja sam za svaku akciju
Printable View
Ova generacija 93' je veoma talentovana, pogotovo sto se ofanzivnih igraca tice, iako je u odbrani malo tanja. Valja dodati da ovoj generaciji pripadaju recimo jos i Kaludjerovic i Sahman, tako da je prilicno ocigledno da se radi o talentovanoj selekciji. Upravo ti igraci uz one iz generacije 92' (Petricevic, Mijuskovic, Bakrac, Radunovic, Mugosa...) ce ciniti okosnicu sledece mlade reprezentacije koja bi po kvalitetu mogla da parira skoro svakoj ekipi tog uzrasta u Evropi. Ali ako budu igrali pod Duskovom palicom, pisi propalo. Nazalost.
Istina, istina :) Inace, ja i dan danas mislim da bi Savic mogao da se razvije u vrhunskog holding midfieldera, jer je dosta (za defanzivca) brz, ima odlicnu dugu loptu i dobar workrate. Neshto kao Phil Jones-njih su mi dvojica bash slicni. A i rotacija CB-DMF je normalna stvar u modernom fudbalu, pogledaj samo kako Mourinho ponekad koristi Pepea, Milan Thiaga Silvu, Bilbao Xavi Martineza, Barcelona Maskerana i tako dalje :)
A sto se tice Maldinija, osim Ancelotija, meni su svi vrhunski italijanski treneri mili, jer su odlicni takticari svi:) Sacchi, Maldini, Capello, Lippi,Trapatoni-sve vrhunski majstori svog zanata.
Miljenović pozvao Kaluđerovića, Vujačića i Radovića
Selektor omladinske reprezentacije Crne Gore Aleksandar Miljenović pozvao je trojicu novih igrača za drugi prijateljski meč sa Španijom koji se igra u četvrtak, objavljeno je na sajtu FSCG.
Miljenović se odlučio da u tim za sjutrašnji meč uvrsti nove igrače zbog povratka Vukčevića, Kalezića, Bakića, Đorđevića i Mitrovića u klubove za koje nastupaju. Priliku da zaigraju u drugom meču sa omladinskom selekcijom "crvene furije" dobiće vezista Rudara Andrija Kaluđerović, defanzivac Zete Igor Vujačić i golman Sutjeske Marko Radović.
http://ads.vijesti.me/www/delivery/l...&cb=8ce6892651
Meč sa Španijom igra se u četvrtak, 29. marta na glavnom terenu trening kampa Fudbalskog saveza Crne Gore sa početkom u 15.00 časova.
http://www.vijesti.me/sport/miljenov...a-clanak-66887
Mirko i Joveta u istom klubu, to bi bilo dobro :)
Jovetić želi da zamijeni Del Pjera
Jedan od najboljih igrača Fiorentine Stevan Jovetić spreman je da napušti svoj tim i priključi se Juventusovoj četi, prenose italijanski mediji.
Crnogorac nije produžio ugovor sa klubom iz Firence tako da se očekuje njegov odlazak na ljeto, a prvi izbor mu je Juve.
Čelsi je bio taj koji je bio najglasniji u dovođenju Jovetića ali se bliži trenutak kada će “stara dama” preuzeti vodeću riječ.
Jovetić je za Tutosport izjavio da bi volio da obuče crno-bijeli dres i zamijeni legendarnog kapitena Aleksa Del Pjera koji je ikona torinskog kluba.
http://www.portalanalitika.me/sport/...del-pjera.html
Odlično,još bolje bi se uigrali. Mogli bi zavezanih očiju da napadaju :)
Koliko bi to bilo dobro za reprezentaciju a još se Juve vraće u CL :D ...
Odlična ideja, stvarno. To su pravse stvari i za Juve i za CG. Baš mi je to palo na pamet, s tim što sam i Savića imao na umu. Odličan bi bio u Juventusu. A 3 najbolja igrača reprezentacije imat u jedan klub, đe su stalno zajedno - puno znači.
volio bih ali nesto mi nije logican transfer. Juve trazi klasicnog napadaca i desno krilo, pozicije koje Joveta slabije pokriva. znamo da je najbolji iza napadaca i na lijevom krilu, a tu Mirko igra. jedino ako Conte planira da ga gurne skroz naprijed, sto i nije losa ideja (jer Stevan ima odlican finishing, jak je, visok i sto najbitnije postize golove. ove sezone vec preko 10 cini mi se)...
Prije tri mjeseca mi je jedan njegov blizak drug rekao da on ide 100% na ljeto u juventus.
12 čini mi se. On i Mirko bi mogli a i trebali da igraju špiceve. Joveta pogotovo, iako se Mirko ponekad čini prodornijim, ali je ljenčuga pa ga je bolje držat gore, sa što manje defanzivnih zadataka.
Sad kad Lotito dovede Jovetu vidjecjete ga vi :P Yoyo laziale :)
Joveticu je jedina zelja Milan a jedino se on ne interesuje za njega, celzi mu je bio najblizi pa napoli i barselona. imao je ponudu od anzija tipa upisi sumu ali je odbio.
mislim da ni on sada ne zna dje ce, jedino zna da ce da ide iz fiorentine na ljeto.
najozbiljnija ponuda koja je bila za toga momka je od strane bajerna iz minhena. Tu su mu davali takodje brdo para ali eto on je odbio i malo posle toga se povrijedio.
U17: Rumunija 2:0 Crna Gora
U19: Crna Gora 0:3 Spanija
Dobi nas Španija dakle... Pa dobro, bilo je očekivano. Prvi put smo s njima 2:2 igrali i to je uspjeh nevjerovatan.
Dobro ipak nisu igrali sestorica mozda i najvaznijih:
"Selektor Miljenović nije mogao da računa na šestoricu koji su nastupili u prvom okršaju - Bakića, Đorđevića, Vukčevića, Kalezića, Mitrovića i Šaletu Kordića."
http://www.vijesti.me/sport/omladinc...e-clanak-66989
ja sam stigao kad je vec bilo 2:1 :) i uglavnom je na terenu sto se igre tiche bila samo jedna ekipa, ne nasa. ali kako god, dali su dva gola (kazu odlicna) strasnoj ekipi.
nemam rijeci za spance, bolji su od starih :) vladace jos godinama. a izuzetno su ozbiljno pristupili utakmici, odjekivala je graja njihovih igraca i trenera cijelo drugo poluvrijeme.
sto sam primijetio - nasi igraci su uglavnom gubili duele i sprinteve. jbg, zna se ko od ove dvije ekipe ima sve uslove svijeta za pripreme, a ko nema nista.
nas strucni stab sa tribina (dejo, miki v, vlaisavljevic, brna...) je od 70. min dobacivao i "bodrio" nase igrace sa informacijom da je ostalo jos samo 10 min. pi
sto se rezultata tice imali su pobjedu u ruke protiv, ne mogu da vam objasnjavam kako kvalitetne ekipe. odavno nisam uzivo gledao bolju igru na sredini.
a da se recimo ove dvije ekipe sastanu za 3god - spanci bi nas dobili 4,5-6 razlike. zato sto igraju i napredovace, a nasi igraci ce u najgoroj ligi galaksije bit rezerve debeloguzcima od 30godina. sa 22 ce pocet da "ulaze" u igru na utakmice dje se prosjecno trci 5km i normalno da ce mu plafon karijere bit druga madjarska ili grcka liga.
jedino ce Brano vazda afirmisat i gurnut 2-3 igraca da igraju cijelu sezonu i budu oslonac.
mislim da bi trebali da razmislimo o nekom uslovljavanju ekipa da moraju imat 3-4 mlada igraca u sastav, jer gasimo talente ka shibice. a mali smo da bi se tako zebavali.
Sve lijepo rečeno i objašnjeno. Ni riječ se ne bi smjela dodat.
Ne mogu se sjetit tačno koje godine, ali ima preko 10 kad je Juventus gostovao u Firenci i autobus (sav izlomljen od kamenica) u kom su bili igači Juvetusa je jedva stigao do stadiona. Toliko ih mrze. Vjerovatno je sad to manje izraženo, ali teško da bi lako podnijeli da im najbolji igrač pređe baš u Juve pored svih ostalih velikih klubova.