Uopšte se ne bih začudio da je taj sastanak kumovao ovoj sprdnji od odlaganja sjednice...
Sent from my Nord 2 using Tapatalk
Printable View
Uopšte se ne bih začudio da je taj sastanak kumovao ovoj sprdnji od odlaganja sjednice...
Sent from my Nord 2 using Tapatalk
u ovom momentu doći u Kijev je mudato. respekt, koliko smo mi miljama daleko da ikad imamo slične političare
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
Gledao sam na jutube zanimljiva dva dokumentarca po meni skroz objektivna, rat rusije i cecena… opisuje dosta toga.
I ako je sad drugo vrijeme, napredovala vojna tehnologija itd, vec sada bi mogao pare ulozit da je Rusija izgubila rat, da ne pricam da je sebe kao drzavu unazadila barem 10 godina.
Drzava sa 40 miliona stanovnika i sa Bog zna kakvom pomocu od zapada, dronovi, stingeri, protiv avionske i sta sve nemaju + logistiku. Tri nedelje je dovoljno da se utvrdi da su ga rusi ispusili…
https://youtu.be/DpHq9xCTyQU
Nerealno da je intervju iz 2017. godine 😃 Ako je stvarno tako, čovjek je informisan 10/10.
Уништен још један генерал Руске восјке, генерл мајор Олег Митјев, командант 150. моторизоване дивизије.Тијело овог генерала су заробили Украјинци.
Видио сам фотографију тијела коју нормално нећу постављати овдје.Не види се комлетно лице, па не могу и лично потврдити, али се јасно виде генералске инсигније руске војске.
https://twitter.com/UAWeapons/status/1503871226602795010?cxt=HHwWhMC5mbW66d4pAAAA
Изгледа Украјинци јесу гађали руске хеликоптере на Херсонском војном аеродрому.Снимке потрвдиле и "приватне" сателитске компаније.
https://twitter.com/UAWeapons/status...CykcuZ4N4pAAAA
Десантњики опет фасовали...
И не знам зашто им требају ти авиони, без подршке и резервних дјелова матичних компанија су потпуно бескорисни.
Чак и да руска авио-индустрија нешто одржавања и дјелова обезбиједи, ти авиони ће летјети само у Русији, док не почну да падају.
Погађај двапут из којих средстава ће се платити и ови авиони али и евентуална обнова Украјине.
Semantika. Zapad bi svakako uzeo ove pare i iskoristio ih za pomoc obnove ukrajine ili demokratski razvoj Rusije u slucaju da svrgnu Putina. Vec vidjeno u svim dosadasnjim sukobima
Nego, cudi me da si propustio detalj da je rusija donijela zakon o nacionalizaciji imovine i BRENDA.
Tj prerpostavka je da ce IKEA ostati kao IKEA dok god ima neke tamo robe u magacinima
Isti fazon i za McDonalds vjerovatno. Radice lanac sa iatim zaposljenim i pod istim imenom
Ne bih ja to nista diro
znaci iako je mekdonalds zatvorio svoje poslovnice, putin ce da ih otvori i da rade jos te 7dana sa zalihama koje imaju?
Ne banalizuj. Sta znam, prodavace leskovacki rostilj. Eto fine biznis ideje da se popuni trziste.
Vjerovatno je u pitanju psiholoski efekat na sopstvene gradjane da to nije nesto rusko losijeg kvaliteta, nego popularni brend.
Ili projekcija moci ka biracima, eto i mi smo njima oduzeli nesto....
Ono sto me zanima a malo je informacija o tome je sta se desava sa akcijama i vlasnistvima petro firmi.
US i Austrija imaju velike uloge u nalazistima nafte.
Ukoliko ne dodje do smjene Putina, ova kriza ce se nastaviti i deceniju u buducnosti
Ne bih ja to nista diro
Zvao bi se McDonalds i radio bi i dalje, ali nece imati veze za McDonalsdsom.
Ovo je, pretpostavljam, samo prijetnja zapadu, da ne bi radnici ostali bez posla jer bi doslo i do nereda u drzavi. U suprotnom Rusije se nece izvuci dvocifreni broj godina iz sranja koje je Putin narpavio.
Rusija se pod putinom svakako nece izvuci, ukoliko je tacno sto se prica po Telegram kanalima.
Veliko je pitanje sta se desava sa fabrikama, pogonima i petroindustrijom.
Ukoliko ostane Putin i sadasnji zakonski okviri, uz siftovanje ka kini... Ovo ce ostati tinjajuci sukob u narednoj deceniji
Ne bih ja to nista diro
Autorska prava, to je poenta. Ovako, ne moraju više plaćati autorska prava (uostalom i da žele, to ne mogu), a to znači da mogu da proizvode Ladu (licenca na Reno tehniku), Kamaz (licenca na Mercedes-Benz tehniku), Gaz (licenca na Folksvagen tehniku), ... mogu da održavaju neophodne sisteme (npr. voz na relaciji Moskva - Peterburg je Simens tehnika)... Prehrambeni lanac je najmanje bitan.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Ma ufatili smo se najjednostavnijeg dijela da ne ulazimo u komplikovane detalje nastavka proizvodnje po zapadnim patentima.
Tek je to horor pravila STO
Ne bih ja to nista diro
Ulazak NATO-a u sukob bi značio i nuklearni rat jer Rusija nema promila šanse da se odbrani drugačije, a to mi je baš nejasno kako bi to bilo sprovedeno u djelo a da ne odemo svi u tri lijepe. Nejasan je i Putin koji prijeti nuklearnim naoružanjem kao da isto nemaju i ostali. Ili stvarno misli da može da naudi svijetu a da Rusija ne bude zbrisana takođe sa lica zemlje...
Zimski rat? Tada je Njemačka vidjela koliko je slab Sovjetski Savez i odlučila da ga napadne... Ovaj tvoj post mi je kao putovanje kroz vreme, odnosno na zimski rat (razlika je što je Sovjetski Savez poslije napada na njihovu teritoriju imao saveznike i ponovo vratio profesionalce u vojsku) i ugleda tadašnje Sovjetske republike.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
nešto mislim da nisu ludi ameri i zapad da pokvare ovu situaciju. Putin je svojom politikom totalno odsjekao Rusiju od svih. ekonomija će tek da ispašta i ima da raste nezadovoljstvo kod kuće. pale su u vodu one priče da Rusi mogu da osvoje UKR za par dana na bilo koji način. ide iz greške u grešku. bilo kakva intervencija apsolutno ide na ruku priče Putina i ekipe o NATOu
Нато никада офанзивно неће дјеловати по руским трупама.Да прекинемо шпекулације на ту тему.Јер једина ефикасна одбрана коју Русија има од таквог напада је тактичко нуклеарно оружје.А кад крене тактичко, креће и стратешко.
Нато ће наставити да дотура оружје, муницију, материјал и економнску помоћ Украјини.И то је све што НАТО може да уради, а да се не изазове нуклеарни сукоб.
Иначе Нато и САД су у овом рату према Русији показали риспект, односно нису урадили ништа што би захтијевало од Русије узвратне ударе по НАТО земљама.Ту прије свега мислим на коришћење ваздушног простора и инфраструктуре у земљама НАТО-а, за потребе украјинских оружаних снага.
Mozda NATO zeli da Rusija razvuce svoju vojsku cijelom granicom da ne mogu da se koncentirsu samo na Ukrajinu vec da razmisljaju i o odbrani.
Ne shatam kako neko ko zeli dobro Rusiji moze biti na Putinovoj strani, svi vec gube, svaka strana - bukvalno svi, vec su stravicne posledice Putinovih zelja da bude upamcen kroz istoriju kao najveci ruski car.
Samo da korektujem , iz 2019-e , ne 17-e.
Original video.
https://youtu.be/H50ho9Dlrms
Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
Aleksej je očito pogledao u Palantir.
-----------------------------------------
Evo i ovđe da se nađe:
Vartolomej: Gledamo tragediju ukrajinskog naroda i divimo se njegovom žestokom otporu bestidnom osvajaču
Quote:
"Gledamo tragediju ukrajinskog naroda i divimo se njegovom žestokom otporu bestidnom osvajaču.
Takođe nam je zadovoljstvo da vidimo hrabru reakciju građana Rusije na krvoproliće.
Pozivamo na hitan prekid vatre na svim frontovima rata", istakao je juče Vartolomej na Nedjelji Pravoslavlja u Vaseljenskoj patrijaršiji u Istanbulu kojoj je prisustvovao i premijer Grčke, Kirjakos Micotakis.
Vartolomej je kazao da nasilje i rat ne samo da ne rješavaju razlike, već izazivaju bol i smrt i stvaraju složenije probleme.
"Invazija i rat se moraju prekinuti odmah, sada, i mora se dati nova prilika dijalogu kao sredstvu mira. Rat je kršenje međunarodnog prava, koje je zakon mira", rekao je Vartolomej.
https://twitter.com/nexta_tv/status/...828358145?s=19
Inače, određene ruske regije su odavno u svojevrsnom političkom ratu sa Moskvom, između ostalog i Novosibirsk..
Izgleda da je Moskva nametnula politiku da se porez iz regija tj. cijele države plaća u samoj Moskvi i da sav taj novac ide preko njih, čime je ukinuta ranija autonomija tih regija đe su sami sebi plaćali porez i bili održivi.. Usled centralizacije 80% države je dovedeno u stanje pred bankrota koje se vještački održava upravo iz Moskve, tako što im i ljude u institucijama tih regija biraju u Kremlju, ne na lokalnim izborima..
Uz sve ove sankcije, tek će da nastupe određena unutrašnja preklapanja, koja nisu nastala zahvaljujući zapadu, nego Putinu i ekipi oko njega, ovo je samo ubrzalo spiralu tog sloma..
Već sam kačio
https://twitter.com/RALee85/status/1...oexMTG6cA&s=19
@BAR
masu mladih ljudi i masu visokog kadra, što me ćera da razmislim koliko su tek običnih vojnika izgubili
The Kremlin’s spokesperson Dmitry Peskov on Wednesday said that Ukraine becoming a neutral state with a status comparable to Austria and Sweden is being discussed at talks with Kyiv and would be a “compromise”.
“This is an option that is being discussed now and that can be considered as a compromise,” Kremlin spokesman Peskov told journalists, raising hopes of an end to the biggest war in Europe since World War Two.
Russia’s chief negotiator in the talks with Ukraine Vladimir Medinsky said that the Austrian and Swedish models would mean Ukraine will be able to keep its army but won’t be allowed to host foreign bases or troops.
A denacifikacija nista?
Између осталих имам ја на Телеграму ону групу "Пронађи своје", гдје се свакодневно избацују снимци заробљених и убијених руских војника.
Сада углавном мјесто слика убијених војника објављују њихова документа, унутрашње пасоше (руска лична карта), војне књижице.
Најчешће 1996.-2002. годиште, ужас.
https://twitter.com/Podolyak_M/statu...WBGNeB4-Kicakg
A podrška naših patriota? Nijesu ni oni gubavi valjda.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0808edbb98.jpg
Preovlada jednoumlje na ovom topicu uz povremene svadje sa in4s protalom haha. Top.
To je to.. Tretman vojske od '89 na ovamo od strane države i db-a polako izlazi u krešendo ovim napadom na Ukrajinu.. Dalje, sama dešavanja u vrhu na relaciji Putin - FSB, kao i dešavanja na relaciji ZPutin - Oligarsi, uz poluotvorenu pobunu tih regiona će mu dati dovoljno razloga da se počeše po ćeli u narednom periodu.. A sad će neka pametnica da to sve opravda sa "ada zapad je kriv za to"..
Dušice malene [emoji1782][emoji1782]
Za tebe bili. Nema na cemu.
https://memegenerator.net/img/instan...can-fap-to.jpg