Grchka je osvojila Euro,Turska bila treca na svj. prvenstvu,Senegal u chetvrtfinalu...Poslije toga nishta nije nemoguce...
Printable View
Da ne pominjemo Republiku Adebajor (tj. Togo) i njihovu kvalifikaciju na svjetsko. Mada su evropske kvalifikacije "malo" teze.
Nije u pitanju to da li se "moze", naravno da se moze. Pitanje je hoce li to biti ucinjeno? Tu vec nisam toliko siguran.
Vremena su kada je nabitniji timski duh, imana i zvijezde na papiru lose prolaze,posebno u kvalifikacijama vodeci se parolom "lako cemo".. Tu lezi nasa sansa, fudbal se sve vise igra srcem,a ne glavom ! Imamo li mi srca ?
Daj ljudi...imamo sansi vrlo velikih da budemo drugo mjesto i izborimo baraz...pa daj evo gledam sve ove rezultate iz kvalifikacija..koliko je puta italy,spanija,njemacka,Francuska...dobila neke jermenije,gruzije itd..jedva sa jednim golom...ako italy npr ne moye rasturiti gruyiju i dati im 5 komada vec samo jedan u 89 minut...npr...onda Montenegro moze lagano da gazi koga god ocete...vise nma favorita i jakih..svako igra fudbal..treba da igramo ok i da imamo srece naravno...i da se NAPUNiI STADION na SVAKU tekmu...
ja ocekujem drugo mjesto lagano...i baraz...i osjecam da ce se vioriti zastava cg na stadionima u juznu afriku
Slazem se da je individualni kvalitet narocito u reprezentativnom fudbalu sve manje vazna stavka, ali je pored motivacije izuzetno bitna i takticka svijest i sprema ekipe. Po meni su obije nase reprezentacije (narocito U21) na ovom polju kiksale nedopustivo mnogo, i ako ista treba pod hitno popravljati, onda je to taktika.
Ne u smislu uigranosti, na sta se svi vade. Tacno, za to je potrebno vrijeme. Ali kod nas je cest slucaj da igrac nema pojma sta radi na terenu, ili radi nesto potpuno neprirodno - dakle ili ima pogresne instrukcije (sto je kod mladih slucaj), ili nema dovoljno koncentracije i spremnosti da instrukcije slusa.
tako je!
podigli ste mi raspolozenje :)!
Jel' zrijeb u nedjelju ili sam ja nesto pobrkala???
P.S.Malo me iznerviralo ovo sa Engleskom.Navijac sam njih na EURU 2008 odnosno bila sam.Svi kiksaju,zasto bi se onda mikro zemlja,CG kvalifikovala?Ali...sjetih se Togoa,a cini mi se da su Trinidad i Tobago(:D)kvalifikovali za 2006.
Eto i to sa Grckom.A i bogami sa Hrvatskom!
Srbi govore:
,,Jebiga,mi smo najbolji u fudbalu,imamo Pixia,Savicevica on je Srbin,Mijatovica,mi razbijamo covece,Zigic ovo ono,kakvi Hrvati tamo je jedino dobar Da Silva koji nije Hrvat to prevara to ovo to ono...''
A ono crvc!Izbacise Englesku i bili su prvi u ne bas lakoj grupi!
Razocarao me je takodje ovaj neuspijeh na u21.Engleze mozda i nismo mogli pobijediti ali Portugalce u drugoj utakmici-jesmo.Zao mi je mnogo!
Kao sto rekoh Norvezani dolaze 26 marta...Nece biti lako imaju Riisa,Carewa...
Mi se ne mozemo uporediti sa srbijom npr...jednostavno...srbija je zemlja takva da u sportu..ako imaju ok rezultat onda svi na stadione,cim nemaju onda niko ne dlazi..mislim da ce CG biti sasvim nesto drugo...neko ce reci..pa nije ni do sad bio pun stadion..ali ja znam da kad pocnu te kvalifikacije...da ce biti pun stadion buducnosti...i da ce igraci svaki put dati maksimum i dati povod navijacima da dolaze na tekme...svim srcem u nedelju i drzim palceve nasoj repki...nadam se da ce izvuci sto lakse protivnike,i sportski se nadati uspjehu..zasto da ne...mozda snmo mali i sve to,mozda smo politicki i dalje ovako lose...ali to ne umanjuje moju nadu da mozemo do Juzne Afrike...
kAD sam rekla da se englezi nisu kvalifikovali i rekla da igraju sjajno,mislim na to da imaju sjajne igrace i timove sa tradicijom(kao i repku),ali nisu davali sve od sebe i mislili da ce druge repke kiksati a da ce oni...koji su puni sebe...bit prvi.
Nije se to desilo.
Krkica preskocih,slucajno...a jel savicevic srbin?ne.mijatovic?cini mi se da ne.
ali oni hoce da jesu.ono sto je dobro iz crne gore,srpsko je a ono sto je lose crnogorsko.E ne moze tako.
Nego udjoh u politiku pa cu da prestanem da trtljam
[quote=sarabubasara;792187]Ali...sjetih se Togoa,a cini mi se da su Trinidad i Tobago(:D)kvalifikovali za 2006.
quote]
dobro,ne mozemo to sad tako gledat, ne mozemo uporedit konkurenciju Crnoj Gori i Triidad i Tobagu,a ni Togu iskreno.
a za Englesku 80% je selektor kriv
Gdje se igra utakmica sa Norveškom? Inače, ja se nikako ne bih složio da ćemo "prsnuti" u toj utakmici kao ni sa tvrdnjom da se NIKAD(!?) nećemo kvalifikovati ni na jedno veliko takmičenje. (gdje li to iščupa Boga ti?!)
Inače evo i "šešira" za kvalifikacije sa SP 2010 (po FIFA listi):
1.šešir: Italija, Španija, Njemačka, Češka, FRancuska, Portugal, Holandija, Hrvatska, Grčka
2.šešir: Engleska, Rumunija, Škotska, Turska, Bugarska, Rusija, Poljska, Švedska, Izrael
3.šešir: Norveška, Ukrajina, Srbija, Danska, Sjeverna Irska, Irska, Finska, Švajcarska, Belgija
4.šešir: Slovačka, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Moldavija, Vels, Makedonija, Bjelorusija, Litvanija, Kipar
5.šešir: Gruzija, Albanija, Slovenija, Letonija, Island, Jermenija, Aaustrija, Kazahstan, Azerbejdžan
6.šešir: Lihtenštajn, Estonija, Malta, Luksemburg, CRNA GORA, Andora, Farska Ostrva, San Marino
Što se mene tiče, najviše bih volio grupu Portugal, Škotska, Norveška, Litvanija, Gruzija i CRNA GORA. Smatram da je ovo SASVIM povoljna grupa koja nam možda daje malu nadu da se plasiramo na SP a sigurno bi nam omogućila napredak na svjetskoj rang listi.
Nikako ne bih volio francuze, njemce, engleze i turke. To su reprezentacije uvijek za sve neugodne. Sa ostalima možemo "u svako doba (dana i noći)" igrati i pobjediti!
eh sad i ti...
Ја сам увијек био и бићу БЕЗУСЛОВНО за репрезентацију која и представљала (СФР Југославија, СР Југославија и Србија и Црна Гора) и која нас сад представља (ЦРНА ГОРА) ма каква екипа била! Увијек треба бити уз наше момке и то нека они сами осјете! А добре фудбалере (хвала Богу) имамо напретек у Црној Гори. Само ћу неке напоменути: Полексић, Д.Божовић, Павићевић, Лакић, Јекнић, Б.Бошковић, Дрничић, Вукчевић, Вучинић (кад год игра за Рому да гол), Бурзановић (један од бољих у звезди), Ђаловић (најбољи стријелац хрватске лиге), Јоветић (најбољи играч и стријелац србијанске лиге) и Радоњић између осталих. Гарантујем да са овим играчима, који остављају срце на терен (доказано), можемо далеко у било којим квалификацијама!
koliko imas ti godina? super je sve to,znaci srce ljubav ovo ono ali utakmica je druga prica. Ne poricem kvalitet igraca, ali dok se liga ne promijeni znacajnije ni reprezentacija nece daleko. Plus nas tim je jaako neuigran i jos se tu dosta eksperimentise i pokusava. Ako si pratio sve utakmice reprezentacije znas o cemu pricam
I ja cu vazda bit za crnu Goru,i ici cu na utakmice ako sam tu i volim,ljubim i sve to ali treba bit i realan i malo pazit sa izjavama tipa : mozemo sve dobit osim francuze,njemce,engleze i turke
da,selektor je 85 rekla bih,posto kriv.
Idiot.Sa kisobranom :)
e moji ljudi,spustite se na zemlju......previse se nadate
prve kvalifikacije i ocemo odmah na svjetsko prvenstvo,nema sanse !!!
moja prognoza je 4,5 mjesto,al...sacekajmo nedelju,da vidimo sa kim ce biti crna gora:)
Dobro sad. Ja nikad nijesam rekao da ćemo se sigurno plasirati u Južnu Afriku već sam rekao da se sigurno nećemo obrukati (dobro malo sam indirektno spomenuo plasman u prethodnom postu ali opet... možda i uspijemo)). Ono što očekujem je plasman od 1. do 4. mjesta (sasvim solidan plasman). Sve je moguće. Ipak ima i u 1. i 2. šeširu reprezentacija koje pašu "crvenima". Ali kao što reče MoonWalker, sačekajmo nedjelju pa da vidimo s kim će naši biti u grupi pa onda pričati prognoze i nadanja! Ali još jednom ponavljam, nikad neću reći ništa protiv reprezentacije već možda ponekad iskritikovati selektora zbog taktike i tako to. Uz reprezentaciju DO GROBA, što bi se reklo. Toliko! Pozdrav svima!
Previse ocekujete od ove repke smatram da nije sposobna da izbori plasman na SP... I jos jedna stvar, danas nema lakih grupa svi znaju da igraju fudbal prema tome ko god dodje tezak je protivnik pa bila to Malta, Azerbejdzan ili ko vec...
Danska
Ukrajina
Srbija
Slovacka
Izrael
Bosna
Bjelorusija
--------------------------
Ovo su reprezentacije koju se ove kvalifikacije zavrsile na 4 mjestu, kao sto se vidi, ima tu solidnih ekipa..
4 mjesto, eventualno trece bi bila realnost za momcad CG, stvaranje bolje startne pozicije za iduce kvalifikacije... naravno ne treba unaprijed zaboravit na Juznu Afriku, cuda se znaju desavati, ako su se Latvija, Slovenija znali plasirati, ko zna, mozda moze i...
vukasine ,to i ja kazem.
Mada sumnjam.Sumnjam da cemo se plasirat.
Dovukose me veceras ovdje privatne poruke ljudi koji nam se obracaju povodom saradnje i pomoci vezane za brojne segmente koje praktikujemo i koje cemo tek zastupiti na najkvalitetnijem i najazurnijem crnogorskom sportskom portalu... (ovom prilikom, jos jedan pozdrav za sve njih!)
Kako god bilo, vidim da ovdje opet ima prdoklacenja, te cu stoga moliti pojedine individue da batale sa upadicama i doskocicama koje nemaju blage veze sa zivotom... To su uglavnom nekakvi ljudi koji uopste nijesu ni prozvani (necu reci da nijesu kompetentni, to se podrazumijeva), ali se eto nadju da dodaju koju... Ipak je rijec o 'stihl' i 'husquarna' ljudima, koji se ocito vrijedjaju zbog onoga izrecenog o kakvim dopisnicicima koje ovdje Nesa i sl. citiraju, a o kojima se veoma dobro zna ko su i sto rade... Ali, vec rekoh da na ovaj forum uglavnom dolazim da se posprdam (volim vidjeti 'patriote' koje lude od hrvatskih grbova, odmah se napale kada se pomene kakav Dinamo ZG koji opet meni nije nesto drazi od kakvog Valura (dakle, kakve, zargonski receno 'paljevine' koje je veoma lako dovesti do ludila), pacijente koji se vrijedjaju kada se taknu srednja-strucna-sprema, odnosno njihovi omiljeni dopisnicici (pravili tulumbe u 'Milun Bozovic', vrhunac skolovanja... 'Tulumbe Franke!!', rekao bi Milo (Zlatko Buric) u danskom 'Pusheru') i ostale ljude koji ne umiju procitati cinjenicu da ja ovdje dolazim kako bih se posprdavao)... Jednostavno, treba se znati ko je objektivan, a ko nije. Opsta je glupost kada Nesa Galija citira kakvog potencijalnog ucesnika 'Husquarna open Boljesestra' (imaginarni festival 'profesionalnih' drvosjeca, mozemo ga smjestiti u Pelev brijeg, Krzanju ili Guzovalju ako hocete - ne mora biti Boljesestra) naspram navoda jednog npr. Prentica, koji se ovdje (u Crnoj Gori, naravno) dokazao svojim tekstovima i radom...
Posto se neki odavde pitaju, zrijeb je u nedjelju u 17 casova... Nadajmo se povoljnom zrijebu, ali ne budite toliko samouvjereni oko prolaza na SP... Iskreno, za prvu ce godinu biti sasvim solidno ukoliko zavrsimo medju cetiri prvoplasirane selekcije u grupi (s tim sto sam uvjeren da ce svi protivnici biti na pravim mukama u Podgorici - steta sto se ne igra tokom najvrelijih, julskih i avgustovskih dana, pa da nam jos dodju kakvi Irci ili Norvezani :) )
Dakle, ako vas boli ono sto pisem o kakvim 'velicinama' koje vi citirate (jer, ja eto, ne znam, nego vi znate, iako sam veoma dobro spoznao sve te dopisnicice cije nam navode Nesa Galija i slicni ovdje citiraju), slobodno me banujte, ionako mi ovaj forum sluzi za posprdavanje (posto su nekakvi besposlicari ovdje opsjednuti time kako ja ostavljam smijesne postove (slazem se sa tim, to sam vec ranije rekao), neka pogledaju kada sam posljednji put ovdje ozbiljno govorio)... Ozbiljan sam samo u onom dijelu koji je pod mojom jurisdikcijom (a to je, vec znate - najazurniji i najsadrzajniji portal, koji svi vi i te kako posjecujete... stoga, opet - batalite. vec pocinjete debelo da smarate, a meni je bas stalo do zezanja)...
Na kraju, ukoliko ovaj forum posjecuju pasionirane drvosjece, u prethodnim pasusima nijesam im zelio prisiti bilo kakvu negativnu crtu... Naprotiv... Samo sam zelio istaci da u Crnoj Gori imaju jos mnogo kolega, koje su doduse, zahvaljujuci notornim neistinama i pompeznim naslovima uspjele pridobiti simpatije i povjerenje Nese Galije i konzumenata beogradske stampe... Ipak, kako isti zive u nasem gradu ili zemlji, onda je jasno da ih mi znamo mnogo bolje od njihovih citalaca, koji se ovdje javljaju da ospore nase navode. Zato - opet batalite, a ukoliko mozete, samo demantujte bilo koji moj navod (ali da to ne budu sranja tipa 'Crnogorci ce unistiti Jovetica', 'Igraci Lovcena napali publiku u Beranama', 'Crna Gora namjestila utakmicu protiv Madjarske' i slicne gluposti koje pisu bas ti srednja-strucna-sprema dopisnicici, a kojih se treba gnusati... Ali, eto, ima nekih koji cijene takva 'djela', kao sto je Nesa Galija ('cujem te lepo kako dises') i sl...)
Evo da i ja nesto napisem povodom svega ovoga.
Ne treba nase opterecivati ipak smo "mlada"reprezentacija,ovo je nase prvo takmicenje ovog tipa i to ni manje vise nego za ucesce na SP sto je velika stvar kako za igrace tako i za nas ostale koji bodrimo nasu domovinu.Ubijedjen sam da ce igraci davati sve od sebe sto su i pokazali u dosadasnjim utakmicama pa sto se toga tice sumnji nema mjesta. Ovo ce biti veliko iskustvo za sve njih koje ce im posluziti u nekim narednim kavlifikacionim turnirima. Svi znamo kroz sto je nasa zemlja prosla zadnjih decenija a toga nije postedjen ni sport i sada treba da imamo strpljenja dok sve dodje na svoje mjesto. Mnoge "velike sportske" zemlje nijesu uspjele ili uspijevale da se kvalifikuju na SP i EP ili su cekale po desetak i vise godina da to uspiju pa nece biti sramota ni ako nasi momci to ne uspiju,tu su da pokazu da nece biti lak zalogaj nikome i da zauzmu sto bolje mjesto u grupi da bi u narednim kvalifikacionim grupama upali u neki bolji kako neko rece odje "semsir". Zato im od srca zelim puno srece kako danas u zrijebanju tako i u svim utakmicama koje budu odigrali.