Đe iskopa Cassius Clay-a.
Opšte je poznato da je prešao u Islam da ga ne bi poslali u Vijetnam. (Muslimani nisu mogli biti mobilisani)
Printable View
Zasto moramo imati "gospodara" i gdje vidis tu istinu?, i zapamti da one sto ti nazivas nevjernicima oni to nisu, oni su Realisti.
Kad pricas kao -"Tvoj slucaj je spomenut u Kuranu" ispada kao kad kazes da je u kuranu napisano da covjek jede. Pa naravno da su pogodili oni koji su ga napisali, npr i ja cu da pogodim sta ce nas potomak poslije 1000 godina uciniti svaki dan, naravno jesce (hranit ce se), i uh zamalo da zaboravim ma i vodu ce pit. Urraa pogodio sam. U to sam milion posto siguran i to cu napisati u neku knjigu koju ce oni tada mozda koristiti, citati i moliti se po njoj potpuno isto kao ti danas sto koristis tu tvoju "boziju" knjigu.
Sto si se zakacio na covjeka, on samo predstavlja svoje slobodno misljenje kao i svi mi, koliko vidim on pokazuje da potice iz religiozne porodice i da polako ali sigurno shvata Realnost (sigurno mu dosadilo da ima nevidljive Gospadare).
necu ja da niko bude samnom zadovoljan, ocu da sam zadovoljan sam sa sobom a to ne mogu biti kroz necije lazi. To sam odavno shvatio. Ne zanima me sto drugi misle. Zivim za sebe. I odbacio sam ideju opsteg dobra/ zla kroz "moju" vjeru, gadi mi se to licemjerje, te lazi oblikovane vjekovima, ta ideologija, te apsurdnosti.....
Mozda bog postoji, ja to ne sporim, ali takav sigurno nije......
Bog kakvog znaju Avramovske religije (Judaizam, Hriscanstvo, Islam) NE MOZE postojati...... to je suludo.....
... ili ce prije bit da je suludo tvoje shvatanje.
Citavo vrijeme slusam od sejtanskih poklonika da je Bog surov i ljubomoran i bezobziran itd. a istina je da on sa onima koji su skrusena srca. A to je velicanstveno i vrijedno svakog postovanja.
Ja sam sam svjedok tome, a i svjedok sam odje vec sad da dopusta stosta bezboznicima. Dishu i daha im ne nestaje dok bezbozno pricaju a i rade...
Kad smo vec kod Istine.
šta, neki trip - svi te iznevjere, desi ti se nešto loše, neko te napusti, razboli se ... i ti onda izmisliš nekoga kome ćeš da se moliš u nadi da sve loše što se desi - zapravo ima smisao i da će oni koji su činili zlo da budu kažnjeni? zvuči fino, sigurno ljepše od mogućnosti da će da te pojedu crvi i da niko zapravo neće biti kažnjen ni za šta.
ali takvo razmišljanje ulazi u domen religije, koliko ja ulazim u Anđelinu Džoli.
Mislim da bi moderatori trebali da obrate paznju na pisanje pojedinih vjernika jer skoro u svakom postu izvrijedjaju ateiste, agnostike pa i vjernike cije opredjeljenje nije biti "Allahov rob". Skalajte malo...
Sto ti lijepo ne odes da zivis kod nase "brace' u neku Islamsku zemlju koja zivi po islamskim pravilima, mani se ti tog bezboznickog zapada......
Sto ce tebi to da zivis u nevjernickoj i bezboznickoj zemlji? A imas lijepi Iran, Avganistan, Pakistan? Zasto 'brate" moj?
Ja za dvije god. dobijam green kartu, ;) mozda se preselim u tu bezboznicku zemlju, mirne duse, mogu da se pogledam u ogledalo a da ne vidim licemjera
Citajuci postove ovih Allahovih i Bozijih ljudi skontao sam jednu stvar i bas sam se fino ismijao :)
Oni ne pokusavaju da ubijede nas da su oni u pravu i da je sve sto pricaju istina i realnost... Oni pokusavaju ubijediti SEBE da je stvar u koju vjeruju ispravna...
J*bo ti to kad moras ubjedjivati sebe da je to u sta vjerujes dobro i da to sto nemas svoj mozak da razmisljas sa njim nije posledica svoje umne retardacije, degradacije i zaostalosti vec Visa Sila :) Odusevljen sam...
Ako mi "Shejtanovi ratnici" imamo nesto u sta stvarno vjerujemo a to nesto se razlikuje od vaseg, odkud ta potreba da nas ubijedite da smo u krivu?
Na thread Religija nisam htio da postujem nikad nista samo sam citao postove "pametnih" ljudi. E onda sam poceo da citam sta pise Dawud o islamu i stekao dojam da covjek ne zna sta prica... Podrzavam prijatelja Edzu... Mogli biste svi polako do Avganistana ili Irana ili mozda Iraka da vidite kako je tamo lijepo zivjeti po serijatskom pravu...
A pametuju mi ljudi koji svakoga dana piju alkohol(iako je zabranjeno) i jedu svinjsko meso(big NO NO)... Za svinjsko meso znam jer me posao natjerao da radim kontrole u 2 velike mesopreradjivacke industrije u CG... samo da znate Pileca posebna u sebi sadrzhi 1/3 svinjskog mesa :* Eto jedete ga godinama pa ste zivi... Pobi li Vas Allah ?
Zalosno je vidjeti da ste tolike neznalice.
Vishe vjerskih zajednica ima u USA nego idje u svijet.
Veliki pecat sjedinjenih americkih drzava nosi deklaraciju da su podrzani od strane Boga i nacionalni moto im je "IN GOD WE TRUST"
U okviru od par kilometara odje kod mene ima 5-6 katedrala, tridesetak crkava i islamskih zajednica. istraziovanja su radjena da preko 95% amerikanaca vjeruje u Boga.
A sto pricat vama vise ista. Vas je zivot samo jedna krha zabluda.
A sigurno se vide rezultati gdje ste kao drustvo stigli, nidje.
Neznalice....
Американци јесу богобојажљиви, али то не може бити доказ о постојању бога.
Его зашто мислиш да ми атеисти траћимо живот, тојест живимо у заблуди?
Да ли мислиш да је наше друштво (црногорско ваљда?) стигло тамо ђе је због атеиста?
Било би лијепо кад би се пецкали а не вријеђали због увјерења.
"IN GOD WE TRUST, BUT WE WON'T GO TO HELL FOR ALL GENOCIDE WE DONE"
Zapravo blizu 80% je veoma religiozno(mislim nešto oko 77%) ovo ostalo (nešto više od 20%) su Nereligiozni(Agnostici) i Ateisti
Vjerovatno da si pomješao sa statistikom u američkim zatvorima. 98% zatvorenika zbog teških krivičnih dijela je izuzetno religiozno a ostatak od 2% su Agnostici i Ateisti
Ja mislim da bi nas nevjernike sve trebalo kamenovati....
nash zhivot krhka zabluda, brate kako si ti iskomleksiran i isfrustriran. tebi su roditelji sto posto stavljani ikone iznad krevetca da se vrte sa pjesmom gospodi pomiluj da te uspava...
ti da si imalo vjernik za kolikog se predstavljash ne bi kinjio ljude odje, a 90% su shanse da svaku dobru stvar shto si ti i svi ostali vjernici uradili u zhivotu je zbog straha od boga i zhelja da se ode u raj a ne zbog toga shto se dobro osjecate dok pomazhete i zhivite poshteno. veoma licimjerno...
zato cu prije poshtovat dobrog chovjeka koji je ateista nego onoga shto je pobozhan jer ovaj drugi zhivi tako zbog bogobojazhljivosti i skrivenih motiva
I vise idiota. Mozda je to povezano.
Zaboravljas, ili ce prije bit da ne znas da su ocevi osnivaci tezili tome da u potpunosti odvoje crkvenu od svetovne vlasti. Religiozni politicari koji su dosli kasnije su ubacili religiozne simbole i citate. Na primjer "Pledge of Allegiance" u originalu nije sadrzao onaj dio "under God" nego je bilo samo "one nation indivisible". "Under God" je dodato tek 1954-e godine. I Amerikanci vole da se pozivaju na to kako su njihova nacija i njihov pravni sistem bazirani na 10 bozjih zapovjesti. Opravdaj to ako mozes jer od kako USA postoji nema te zapovjesti koju nisu prekrsili. To je licemjerno drustvo izopacenih vrijednosti.
Istrazivanja su takodje utvrdila da 4 od 10 Amerikanaca vjeruje da ce Isus da se vrati dok su oni zivi. Toliko o relevantnosti statistickih podataka.
A pogledaj prvo americko drustvo i njihovu izopacenost pa onda pricaj ovdje nesto. Medju prvima si ovdje da napadas *****e i prostituciju a zivis u drustvu gdje je to sve legalizovano.
Ovakva americka licemjernost egocentrizam i retardiranost su dobro prepoznatljivi svaki put kad cujes americkog predjednika kako na kraju govora kaze "God bless America"
Pfff...
Mene iskreno ne zanima da li ce homoseksualci dobit prava i da li ce se prostitucija i droga legalizovat. Meni nista ne zavisi od toga pa mi je potpuno svejedno. Samo mi je smijesno kako on moze da kritikuje nase drustvo kad ono u kojem od zivi ide protiv svega u sta on vjeruje. I nije kriva demokratija. Demokratija je u osnovi dobra ideja, krivi su ljudi jer nikad ne mozes da usrecis svakog. Uvijek ce neko da se nadje ko se ne slaze sa nekom idejom. Problem nastaje kad je manjina u pravu a vecina odluci nesto drugo. Na takve odluke uticu mediji, politicke lazi i zabluda naroda itd.
Ti ako ocesh tod a nadjesh ti mozesh to naci svudje.
Ja sam mozda jednog sreo za ove 3 godine, u crnu goru sam ih vise vidio.
Ne krecem se po tih drustava, ne izlazim u fukarluk a konzervativnih ima vise nego tih. Jedina razlika je sto su odje ljudi kulturni pa ne idu da ubijaju jedni druge zbog druge vjere i nacije.
A njima je Bog da motku sad za sad, i vi bi ste tamo svasta cinjeli, jedni drugima ste utrobe vadili dok oni nisu dosli pa dali malo marelice, nekoliko puta. Da vas nije strah svasta bi ste radili.
Pusti dawude, ja sam dosta promijenio sliku, ne toliko o americi koliko o balkanu. I josh da otale neko prigovara ikome ista.
Ti ne znas vise ni o cemu pricas. Imas neka svoja pogresna ubjedjenja koja nisu zasnovana ni na cem drugom osim na nekom tvom osjecaju superiornosti. A da ti kazem, ne da nisi superioran, no si sa takvim stavovima i takvom pogresnom predstavom o svijetu inferioran.
U pravu si Ego za dosta stvari...I za mene je ovo društrvo bolesno i izopačeno. Evo one što su muslimane vratili na nož pustiše kao heroje. Još kažu nisu krivi oni jer su izvršavali naređenja. Znači li to da ako ti neko naredi nešto da to treba da se i izvrši? Za malo para i interesa prodali bi majku rođenu. Jedan mrčeni musliman je slučajno spominjao da muslimani ne treba da podržavaju NATO zbog toga što vrše neprestano agresiju na Avganistan i ostale islamske zemlje, ubrzo mu je bilo rečeno od elitnih - bolje prestani, ako su ti mila đeca. Isti su ođe svi muslimani , pravoslavci i svi drugi, jer nemaju osjećaj istinoljubivosti. Ćute i misle evo Ameri i evropa donose blagodati...
Mozete vi otic i na mars, ali selo i palanka nece otici iz vas. Dzabe ti zivis ne znam dje, :D kad nista nisi shvatio ;)
Ja sam Podgoricanin, volim svoj grad i za mene je on centar svijeta. Zivio sam godinu dana na zapadu. vratio se doma. Opet mogu otic - ako budem zelio. Ali jedna stvar je bitna, nisam otisa ka seljak i malogradjanin, otisa sam ka COVJEK i vratio se ka covjek. Otvorenog uma, koji ne nasjeda na perfidne religijske torove, bajke i basne o raznoraznim mitovima. Nemam zivaca da kuckam, i da trazim, ali "nas" Islam je samo ljudskih ruku djelo, nema tu nazalost nicega bozanskog :D vEruj mi..... Sve su to mitovi koji su mijenjali boju kroz vjekove, od Boga Mjeseca sa bliskog istoka koji se za divno cudo zvao ALLAH pa do Islamskog naziva za bogakoji je opet ALLAH.....
Ljudska istorija je fascinantna.... a neki mitovi su stari koliko i covjek.....
Druga stvar, ne zanima me da li me neki pravoslavac mrzi ili ne zato sto sam "musliman" ja samo znam da ja njega ne mrzim zato sto on nije musliman. Jaci sam od toga, iznad sam toga..... A opet ja sam samo jedan obicni podgoricanin.... nisam rasta u Berlin..... no na ulicu.