Ali nisam htio to da kazem, htio sam da kazem da je Islam zadnja velika religja, i kako su te Avramovske religje nastajale (Judaizam, Hriscanstvo, Islam) one su usavrsavale svoje monoteisticke aspekte i obozavanje bozanstva, i prirodno u Islamu je to sve ubaceno u petu brzinu, sa punim gasom; Nema drugog boga, mjesta za molitvu su spartanski uredjena, nema ikonica, religijski stvarcica nicega da skrece paznju sa samog obozavaja boga, nema nista! ne postoji ni "svestenstvo" onako kako se to u hriscanskom svijetu dozivljava,,,, nema nista, Nema 'svetih tajni" itd..... Samo TI i BOG. I prirodno, takva vjera nemoze biti (na nkom globalnom planu) umjerena. Umjerenaje kod izuzetaka. nemoj uzimati kao mjerilo nas, muslimane odavde,
mi smo totalno nebitni na mapi svjetskog islama, nas nacin zivota, sve nase, nije nikakva opasnost za bilo koga. Sve i da ne postojimo to ama bas ni za zeru ne bi promijenilo ono sto se desava u svijetu. Mi smo samo relikt nekadasnje Imperije koja je ovdje vladala......
Problem je u tome sto Zapadna Evropa jednostavno ne shvata u kakvoj se opasnosti nalazi od Islama,
ne ljudi, i njihovi zivoti nego nacin zivota i tzv evropske vrijednosti. Greska koju ce skupo skupo platiti. Neke zemlje su to zasluzile, a neke bogami i nisu (npr Skandinavske zemlje, Njemacka)
Silom useljavaja i nataliteta, one ce pasti iznutra..... a ja ne zelim to da vidim. ne zelim da zivim u drustvu u kojem ce mi retardi govoriti sto treba a sto ne treba da radim, u ime boga. ne zelim dami religija igra bilo kakvu ulogu van kuce. A ti zapadnjaci, ili ne shvataju u kakvoj su opasnosti (sto mi je naivno) ili jednostavno ne vide izlaz is situacije i pokusavaju to da premazu, da pokazu drugacijim, da umotaju u neku toleranciju, itd.....

Ponekad jedva cekam da vidim kako se bijelim liberalcinama obija o glavu svaka laz koju nemilsrdno propagiraju. A i hoce, sve ukazuje na to.
Nisu svi ljudi stvoreni da zive u Evropskom stilu demokratije. nadji mi jednu arapsku zemlju u kojoj jena djelu demokratija. A opet mnogi zive blje no mi. Nekome treba Autoritativan rezim, nekome ne.
Bookmarks