Page 92 of 108 FirstFirst ... 4282888990919293949596102 ... LastLast
Results 2,276 to 2,300 of 2695

Thread: Islam!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Dawud View Post
    Musliman znači, onaj koji je pokoran Bogu. Isus je bio musliman, kao i svi poslanici prije Isusa.
    Možda na Arabskom prije više od tisućljeća ili kod tebe doma. Ođe znači šljedbenik Islama, Muhamedan i sl. Što znači "pokoran Bogu"? Kojemu Bogu? Je li ovome?

Da li je logično da se djeca rađaju grešna? To je nemoguće. Nemoguće je da se djeca rađaju grešna i da krštenjem postaju bezgrešna, to nema logike. Da li djeca nasleđuju tuđi grijeh, kako to propovijeda hrišćanstvo? Naravno da ne, jer ni to nema logike.
    Od kad je tebi bitno što nešto nema logike?

Djeca se rađaju čista, a grijesi im se počinju zapisivati kada dostignu određenu tačku zrelosti, kako je ispravno a kako to propovijeda islam.
    A idu li u Dženet ako umru prije te "tačke zrelosti"?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nije u pitanju frka vec se samo prica malo na ovu temu. Ovdje je jedini problem
    sto se sirenje islama cak i kad je on nekako ,,nametnut'' smatra normalnim,po pravilima
    religije i slicno,a ustvari nema veze s njim,jer on u osnovi zahtjeva veliko postovanje drugih religija,mir,razumjevanje,toleranciju,...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ChocolateMne View Post
    Nije u pitanju frka vec se samo prica malo na ovu temu. Ovdje je jedini problem
    sto se sirenje islama cak i kad je on nekako ,,nametnut'' smatra normalnim,po pravilima
    religije i slicno,a ustvari nema veze s njim,jer on u osnovi zahtjeva veliko postovanje drugih religija,mir,razumjevanje,toleranciju,...
    that's it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

nemoguce je bit dobar iskren vjernik. To sam odavno shvatio. I zato sam otpisao tu ideju.
    Ako taj bog postoji, to je bog koji nece slobodne razumne slobodno-mislece ljude, to je posesivni, ljubomorni bog, koji oce robove, koji oce beskicmenjake koji puze.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

To je bog koji ti kaze sto daradis, kako da se ponasas, koji ti govori sto da mislis. I zato ima cijeli sistem uz to, nije to samo vjera, to je cjelokupni zakruzeni sstem. sistem cije me zilavo postojanje plasi.

nemoguce je ubiti takvu ideju.....

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,948
    Thanked in
    1,461 Posts

Pa stos je u tome sto nema boga da bi govorio nekome kako da se ponasa. Nametat nekome odredjeno ponasanje je cisto ljudska tvorevina. Prvobitno u obliku religije i obicajnih pravila, danas u obliku Ustava i zakona. Samo sto neki jos nisu dovoljno evoluirali da shvate da je njihova religija obicna izmisljotina.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Pa stos je u tome sto nema boga da bi govorio nekome kako da se ponasa. Nametat nekome odredjeno ponasanje je cisto ljudska tvorevina. Prvobitno u obliku religije i obicajnih pravila, danas u obliku Ustava i zakona. Samo sto neki jos nisu dovoljno evoluirali da shvate da je njihova religija obicna izmisljotina.
    To sve stoji.
    Ali nisam htio to da kazem, htio sam da kazem da je Islam zadnja velika religja, i kako su te Avramovske religje nastajale (Judaizam, Hriscanstvo, Islam) one su usavrsavale svoje monoteisticke aspekte i obozavanje bozanstva, i prirodno u Islamu je to sve ubaceno u petu brzinu, sa punim gasom; Nema drugog boga, mjesta za molitvu su spartanski uredjena, nema ikonica, religijski stvarcica nicega da skrece paznju sa samog obozavaja boga, nema nista! ne postoji ni "svestenstvo" onako kako se to u hriscanskom svijetu dozivljava,,,, nema nista, Nema 'svetih tajni" itd..... Samo TI i BOG. I prirodno, takva vjera nemoze biti (na nkom globalnom planu) umjerena. Umjerenaje kod izuzetaka. nemoj uzimati kao mjerilo nas, muslimane odavde, mi smo totalno nebitni na mapi svjetskog islama, nas nacin zivota, sve nase, nije nikakva opasnost za bilo koga. Sve i da ne postojimo to ama bas ni za zeru ne bi promijenilo ono sto se desava u svijetu. Mi smo samo relikt nekadasnje Imperije koja je ovdje vladala......

Problem je u tome sto Zapadna Evropa jednostavno ne shvata u kakvoj se opasnosti nalazi od Islama, ne ljudi, i njihovi zivoti nego nacin zivota i tzv evropske vrijednosti. Greska koju ce skupo skupo platiti. Neke zemlje su to zasluzile, a neke bogami i nisu (npr Skandinavske zemlje, Njemacka)
    Silom useljavaja i nataliteta, one ce pasti iznutra..... a ja ne zelim to da vidim. ne zelim da zivim u drustvu u kojem ce mi retardi govoriti sto treba a sto ne treba da radim, u ime boga. ne zelim dami religija igra bilo kakvu ulogu van kuce. A ti zapadnjaci, ili ne shvataju u kakvoj su opasnosti (sto mi je naivno) ili jednostavno ne vide izlaz is situacije i pokusavaju to da premazu, da pokazu drugacijim, da umotaju u neku toleranciju, itd..... Ponekad jedva cekam da vidim kako se bijelim liberalcinama obija o glavu svaka laz koju nemilsrdno propagiraju. A i hoce, sve ukazuje na to.
    Nisu svi ljudi stvoreni da zive u Evropskom stilu demokratije. nadji mi jednu arapsku zemlju u kojoj jena djelu demokratija. A opet mnogi zive blje no mi. Nekome treba Autoritativan rezim, nekome ne.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    e, evo ti primjer ovoga o cemu pricam, imas gore jedan korisnik postavlja slike
    poznatih ljudi, sportista koji prelaze na Islam..... zasto?
    Pa dolze u situaciju da u svjim rodjenim drzavama ne mogu da zive normalno bez prisustva islama koji je SVUGDJE i agresivno agituje, agituje, propagira, agituje........

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Edza View Post
    e, evo ti primjer ovoga o cemu pricam, imas gore jedan korisnik postavlja slike
    poznatih ljudi, sportista koji prelaze na Islam..... zasto?
    Pa dolze u situaciju da u svjim rodjenim drzavama ne mogu da zive normalno bez prisustva islama koji je SVUGDJE i agresivno agituje, agituje, propagira, agituje........
    Ne bulazni...Katolici najviše agituju pa nemaju uspjeha kao islam, a još anti-islamska propaganda... Islam nudi istinu i mnogo više od svih.
    Last edited by Dawud; 29-03-11 at 17:35.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne bulazni...Katolici najviše agituju pa nemaju uspjeha kao islam, a još anti-islamska propaganda... Islam nudi istinu i mnogo više od svih.
    Cemu vrijedjanje, ako nemas kapaciteta da shvatis o cemu pisem, preskoci

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Cemu vrijedjanje, ako nemas kapaciteta da shvatis o cemu pisem, preskoci
    Neću da preskočim, kada govoriš neistinu. Jedno od postulata islama je pozivanje u vjeru, ajet u Kuranu glasi: Zato ti pozivaj i budi istrajan, onako kako ti se naređuje, a ne povodi se za prohtjevima njihovim, i reci: ”Ja vjerujem u sve knjige koje je Allah objavio, i naređeno mi je da vam pravedno sudim; Allah je i naš i vaš Gospodar, nama naša, a vama vaša djela; nema potrebe da jedni drugima dokaze iznosimo; Allah će nas sve sabrati, i Njemu će se svi vratiti.”:hammer:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Ali nisam htio to da kazem, htio sam da kazem da je Islam zadnja velika religja, i kako su te Avramovske religje nastajale (Judaizam, Hriscanstvo, Islam) one su usavrsavale svoje monoteisticke aspekte i obozavanje bozanstva, i prirodno u Islamu je to sve ubaceno u petu brzinu, sa punim gasom; Nema drugog boga, mjesta za molitvu su spartanski uredjena, nema ikonica, religijski stvarcica nicega da skrece paznju sa samog obozavaja boga, nema nista! ne postoji ni "svestenstvo" onako kako se to u hriscanskom svijetu dozivljava,,,, nema nista, Nema 'svetih tajni" itd..... Samo TI i BOG. I prirodno, takva vjera nemoze biti (na nkom globalnom planu) umjerena. Umjerenaje kod izuzetaka. nemoj uzimati kao mjerilo nas, muslimane odavde, mi smo totalno nebitni na mapi svjetskog islama, nas nacin zivota, sve nase, nije nikakva opasnost za bilo koga. Sve i da ne postojimo to ama bas ni za zeru ne bi promijenilo ono sto se desava u svijetu. Mi smo samo relikt nekadasnje Imperije koja je ovdje vladala......

Problem je u tome sto Zapadna Evropa jednostavno ne shvata u kakvoj se opasnosti nalazi od Islama, ne ljudi, i njihovi zivoti nego nacin zivota i tzv evropske vrijednosti. Greska koju ce skupo skupo platiti. Neke zemlje su to zasluzile, a neke bogami i nisu (npr Skandinavske zemlje, Njemacka)
    Silom useljavaja i nataliteta, one ce pasti iznutra..... a ja ne zelim to da vidim. ne zelim da zivim u drustvu u kojem ce mi retardi govoriti sto treba a sto ne treba da radim, u ime boga. ne zelim dami religija igra bilo kakvu ulogu van kuce. A ti zapadnjaci, ili ne shvataju u kakvoj su opasnosti (sto mi je naivno) ili jednostavno ne vide izlaz is situacije i pokusavaju to da premazu, da pokazu drugacijim, da umotaju u neku toleranciju, itd..... Ponekad jedva cekam da vidim kako se bijelim liberalcinama obija o glavu svaka laz koju nemilsrdno propagiraju. A i hoce, sve ukazuje na to.
    Nisu svi ljudi stvoreni da zive u Evropskom stilu demokratije. nadji mi jednu arapsku zemlju u kojoj jena djelu demokratija. A opet mnogi zive blje no mi. Nekome treba Autoritativan rezim, nekome ne.
    Ako nijesi trol, svaka ti čast

Uspjeh neke ideje ne implicira njenu istinitost.

”Ja vjerujem u sve knjige koje je Allah objavio, i naređeno mi je da vam pravedno sudim; Allah je i naš i vaš Gospodar, nama naša, a vama vaša djela; nema potrebe da jedni drugima dokaze iznosimo; Allah će nas sve sabrati, i Njemu će se svi vratiti.”
    Ovo nije slučajno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Ako nijesi trol, svaka ti čast
    .
    nisam "trol" domaci sam, rodjeni podgoricanin, po rodjenju musliman, od oca i majke muslimana...... kaze po rodjenju, jer se racunam muslimanom htio ne htio.... iako odbijam ideju posesivnog boga koji voli ovcice. ali za razliku od mojih sugradjana obije vjere.... smijem da razmisljam samostalno..... ka zreo covjek.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

nisam "trol" domaci sam, rodjeni podgoricanin, po rodjenju musliman, od oca i majke muslimana...... kaze po rodjenju, jer se racunam muslimanom htio ne htio.... iako odbijam ideju posesivnog boga koji voli ovcice. ali za razliku od mojih sugradjana obije vjere.... smijem da razmisljam samostalno..... ka zreo covjek.
    Istina od Gospodara tvoga dolazi, zato ne budi nikako od onih koji sumnjaju! Zažaliće nevjernici često što nisu postali muslimani.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Neću da preskočim, kada govoriš neistinu. Jedno od postulata islama je pozivanje u vjeru, ajet u Kuranu glasi: Zato ti pozivaj i budi istrajan, onako kako ti se naređuje, a ne povodi se za prohtjevima njihovim, i reci: ”Ja vjerujem u sve knjige koje je Allah objavio, i naređeno mi je da vam pravedno sudim; Allah je i naš i vaš Gospodar, nama naša, a vama vaša djela; nema potrebe da jedni drugima dokaze iznosimo; Allah će nas sve sabrati, i Njemu će se svi vratiti.”:hammer:
    Pa samo potvrdjujes ono sto sam ja rekao nego si malcice ogranicen vjerom "nasom" da bi to shvatio......
    agresivno propagiranje, neprestano sirenje.......odvajkada.....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa samo potvrdjujes ono sto sam ja rekao nego si malcice ogranicen vjerom "nasom" da bi to shvatio......
    agresivno propagiranje, neprestano sirenje.......odvajkada.....
    Za mene Jehovini svjedoci propagiraju agresivno. Muslimani u Crnoj gori su umjereni. Biti musliman znači vjerovati i biti pokoran Jednom Bogu. To što si ti rođenjem musliman okači o čiviluk. Mene je miliji rom koji vjeruje od bilo kojeg uglednog muslimana koji je nevjernik...:blah:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Za mene Jehovini svjedoci propagiraju agresivno. Muslimani u Crnoj gori su umjereni. Biti musliman znači vjerovati i biti pokoran Jednom Bogu. To što si ti rođenjem musliman okači o čiviluk. Mene je miliji rom koji vjeruje od bilo kojeg uglednog muslimana koji je nevjernik...:blah:
    ja nisam ni prica o domacim muslimanima.... kad pokusavas vec da se raspravljas samnom, barem procitaj sto pisem pa se onda javi. Do tada me ne navodi, raspravljaj s drugima.

Ja iza svake svoje rijeci mogu da stanem svojim imenom i prezimenom. I da se ne zastidim.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa samo potvrdjujes ono sto sam ja rekao nego si malcice ogranicen vjerom "nasom" da bi to shvatio
    A šta je ovo ovdje bez vrijeđanje. Tvoj slučaj je spomenut u Kuranu: Licemjeri se zaklinju Allahom da nisu govorili, a sigurno su govorili nevjerničke riječi i pokazali da su nevjernici, nakon što su javno islam bili primili, i htjeli su učiniti ono što nisu uspjeli...:twist: Ili si snama ili si njihov...:roll:

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

od 15-tak muslimana sa kojima sam se upoznao, a sa dosta njih i drugovao

1 (slovima: jedan) nije pio i jeo pršute
    Last edited by Rakun; 29-03-11 at 22:26.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    od 15-tak muslimana sa kojima sam se upoznao, a sa dosta njih i drugovao

1 (slovima: jedan) nije pio i jeo pršute
    Ni jevreji, ni kršćani neće biti tobom zadovoljni sve dok ne prihvatiš vjeru njihovu. Reci: ”Allahov put je jedini Pravi put!” A ako bi se ti poveo za željama njihovim, nakon Objave koja ti dolazi, od Allaha te niko ne bi mogao zaštititi niti odbraniti. ETO TI TAKVE ŠEJTANE, BUDI SA NJIMA ZADOVOLJAN.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nema PUNE istine bez ljubavi, a samo sa HRISTOM PUNOCU BOZJE LJUBAVI COVJEK MOZE DOKUCITI!
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Nema PUNE istine bez ljubavi, a samo sa HRISTOM LJUBAV COVJEK MOZE DOKUCITI!
    Pravi vjernici još više vole Allaha. Allahu je prava vjera jedino – islam. A podvojili su se oni kojima je data Knjiga baš onda kada im je došlo saznanje, i to iz međusobne zavisti. A sa onima koji u Allahove riječi ne budu vjerovali Allah će brzo obračunati.:dring:
    Last edited by Dawud; 29-03-11 at 22:44.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nema PUNE istine bez ljubavi, a samo sa HRISTOM PUNOCU BOZJE LJUBAVI COVJEK MOZE DOKUCITI!
    a sto si bolji od Dawuda sa ovim postom?
    Samo si drugo lice medalje...... u sustini isto pricate, samo se takmicite ciji bog ima vecu onu rabotu..... pfff

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,948
    Thanked in
    1,461 Posts

Mislis li sa istim onim Hristom kojeg je rodila majka djevica i koji je umro i vaskrsao? Je'l na njega mislis? A znas li ti da postoji na stotine RACIONALNIH objasnjenja za sve sto se izdesavalo sa isusom AKO JE UOPSTE I POSTOJAO. A ti vjerujes u jedino objasnjenje koje nema blage veze sa mozgom.

A cak i da uzmemo cisto radi rasprave da je Hris stvarno bozji sin, tvoja tvrdnja je i dalje pogresna. Kao prvo nemas nikakav dokaz za nju, i iznosis tvrdnju iz potpuno subjektivne perspektive. Samo zato sto ti mislis da je nesto tako, ne znaci da jeste.

Svi vjernici na ovom forumu (osim septembra ali njega nekako i ne brojim) razmisljate linearno i jednodimenzionalno.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Neđe ranije , neki musliman , zaboravio sam mu nadimak (nick) na forumu rekao je o islamu i odnosu sa ostalim jednobožačkim religijama otprilike sladeće :

"Judeizam je teza Hrišćanstvo antiteza a Islam sinteza"

Baš mi se sviđelo to njegovo razmišljanje iako ja imam nekava drugačija religiska shvatanja.

Judeizam kao teza o jednom Bogu, moralnim i običajnim shvatanjima Starog Zavjeta ...
    Hrišćanstvo kao antiteza judeizmu . Bog iako jedan ima tri dimenzije (Otac, Sin, Sveti Duh) , umjesto Starog, Novi Zavjet (Biblija) , drugačiji običaji i moralni principi praštanja i ostalo
    Islam kao sinteza ...
    Zanimljivo razmišljanje.

Page 92 of 108 FirstFirst ... 4282888990919293949596102 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks