Omicron, kolega. Da naučimo prvo naziv, pa da dijelimo znanje sa drugima.
Printable View
Omicron, kolega. Da naučimo prvo naziv, pa da dijelimo znanje sa drugima.
Aham... Znaci klasika, vracamo se na troll mod.
Mislim da ti je jasno da je u pitanju lapsus (i to potpuno ocekivan, ostavljam ti da istrazis iz kojih razloga), al' ne, ne, ajmo da izigravamo "grammar police" u nedostatku argumenata za iole normalnu konverzaciju. Nista manje nisam ni ocekivao. :P
https://i.ibb.co/KKZ9x9b/213.jpg
https://www.nature.com/articles/s41591-022-01689-3#Abs1Quote:
We show that, beyond the first 30 d after infection, individuals with COVID-19 are at increased risk of incident cardiovascular disease spanning several categories, including cerebrovascular disorders, dysrhythmias, ischemic and non-ischemic heart disease, pericarditis, myocarditis, heart failure and thromboembolic disease.
Hmm, zanimljiv set rizika... Pitam se kako se ta spoznaja uklapa sa onom Drostenovom preporukom da se treba zaraziti nakon vaxxa za što duži imunitet? Realno, omikron to i sprovodi u djelo a politika popuštanja mjera u dijelovima Svijeta mu ubrzano pomaže.
Na tom tragu otvara se jednan totalni mind ****: vakcinisani treba da očekuje da će ga, iako zaraženog koronom, vakcina (koja ima miokarditis ( i sl) na listi nus pojava), zaštiti od miokarditisa (i sl.) uzrokovanog koronom? Whoa!
What about udružene posljedice korone i nuspojave vakcine? :thinking:
Surpuga pozitvna,samo grlo malo peckalo. I posla bzv da se testira,jer vecina u zgradi je pozitivna. Nema nikakve siptome ..
Ja suvi kasalj,sekret,starije dijete isto. Ja negativan,brzi. Sjutra oboje idemo na PCR.
Veselo,i ako bude negativan nemam kud da bjezim pa ces nas sve pospremit u stanu...
Sent from my Poco X3 Pro using Tapatalk
Drugari, zanima me kako mogu da vadim antitijela besplatno i dje ima najeftinije privatno?
Sledece; htio sam da trazim vizu za ameriku, nisam vakcinisan, kolike su sanse da ce do ljeta ukinut covid19 potvrdu?
Hvala
Nisam siguran ali mislim da je oko 15-20 €
Bez vakcinacije i pcr testa mislim da 99% nećeš moći nigdje da udješ a pogotovo USA[emoji6]
Meni je sestra prije mjesec dana otišla u barselonu da radi ...2 pfizer vakcine pcr test i to je to
poslato sa Ultra Galaxy mašine S21
Muž nos iz čista mira, temperatura 37.4 i ama baš ništa drugo. Brzi test odmah pozitivan. Ja sam se testirala nakon dva dana, iako bez ikakvih simptoma ali za svaki slučaj i ništa. On je imao dv adana tu temperaturu malu, malo nos i ama baš ništa drugo a ja ništa. Jedino smo razdvojili kupatila i sobe a sve ostalo skupa, cio dan u dnevni. Taman mi je dobro došlo da cio stan sredim generalno iako nisam bila pozitivna i vakcinisana i iako su nam rekli iz IZJZ da ne idem u izolaciju, ipak nekako nije mi bilo ok da izlazim osim ako je bilo nešto baš hitno i to sa maskom KN95.
Poslije drugog COVID19 "lezanja" uopste nisam zaveden u sistem kao da sam imao COVID19 ponovo. Jos dvoje poznanika imam sa istom situacijom, svi smo vakcinisani . Nismo svi radili testove na istom mjestu al' su smo svi dobili rjesenje za izolaciju sto bi trebalo da znaci da je sve u sistemu.
Da nije neko imao slicnu situaciju?
Moja drugarica je imala na nekom testu za antitijela neku količinu od 5000+ da joj se maltene laborant zabezeknuo pa je ispitivao koju je kombinaciju vakcina primila...maltene, ne može ti korona ništa, ono ludilo od antitijela i posle manje od mjesec dana dobi žena koronu...niti je iko u njenoj blizini bio bolestan niti zna dje je to pokupila jedino ako je u banci ili radnji, pekari u nekoj dnevnoj brzoj trgovini.....tako da nemojte s mnogo uzdati u antitijela
Ja negativan , sinoc vidio rezultat.
Suvi kasalj me ubi,uzeo u apoteci neke tablete.
Žena sada dobro, cak pritom ona ne kaslje a ja i djeca katastrofa. Ovo nema pravila
Sent from my Poco X3 Pro using Tapatalk
Pozdrav, primio sam dvije doze fajzera prije 7. mjeseci, u periodu oko nove godine dosta ljudi iz mog neposrednog okruženja je imalo koronu, nisam imao nikakvih simptoma, pretpostavljam da sam bio u kontaktu sa virusom. Planiram da narednih dana uradim antitijela i u zavisnosti od nivoa da primim buster dozu. Da li će me sistem poslije više od 7. mjeseci od kompletne vakcinacije "prepoznati" kao treću dozu ili je ponovo prva :rolleyes:
nemaju ti sad veze antitijela sa busterom, kad si vec uzeo dvije doze vakcine ako zelis zastitu moras uzet i trecu
Kod tašte? :D preko puta jel? :D
Ma jos negdje na startu su čak i ljekari komentarisali da ne treba bacati novac na te testove za antitijela, jer niti znači da ako ih nemaš na testu, nemaš neki dublji nivo zaštite koji taj test ne registruje, niti ako su ti visoka antitijela da nećeš dpbiti koronu....ja se dosad nijesam kontrolisala, bolovala koronu, jaku obostranu upalu, primila nakon tri mjeseca vakcinu pa revakcinu i nakon 4 mjeseca buster (planiran je bio za februar, nakon 6 mjeseci, pa nakon 5 u januaru medjutim u decembru dodje preporuka da je ipak na 4 mjeseca validno te je primismo u decembru tačno 4 mjeseca nakon revakcine....ono što znam jeste da sam u avgustu bila okružena sa više od desetak ljudi koji su neko posle dan, neko posle dva dobili temperaturu...bila sam izložena duže vrijeme, nekoliko sati, a bukvalno sam bila okruzena tim ljudima nekih pola sata, slavlje je bilo u zatvorenom prostoru, i prezivjeh....drugi je bio kontakt sa kolegom počev od zagrljaja kad smo se sreli, višesatnog posla u zatvorenom prostoru klimatizovanom, i sjutradan mi javlja da je dobio temperaturu....odmah nakon toga, nekih desetak dana moj član porodice se razbolio, ali smo samo posredno preko drugog člana bili u kontaktu pošto ne zivimo pod istim krovom ali svakodnevno provedemo barem po par sati zajedno....pa sa prijateljicom svakodnevni kontakt u tom periodu inkubacije kad ona nije znala da je zarazena i opet sve ok...to je da znam kontakata sa koronom...i mogla bih reći da se zasad dobro držim:)
to je odlican primer da nisu antitela jednako imunitet
ljudi su prevareni da ce vakcinama dobiti antitela, i oni su ih i dobili, ali nisu antitela ta kojima smo pobedili pandemiju, pa neka i imaju antitela, imunitet je slozeni mehanizam... molim vas, da li razumete english:L
antibody dependent enhancement, a phenomenon where antibodies can enhance virus entry and replication in cells.
https://dailyexpose.uk/2022/02/01/phs-data-covd-death-rates-highest-vaccinated/
gdje u Podgorici je najjeftinije odraditi brzi test ?
https://www.b92.net/zdravlje/vesti.p...nav_id=2113538
Korona i posle tri doze – dr Kon: "To zbunjuje samo one koji ne znaju da je tako sa svim vakcinama"
Pa dobro je rekao. [emoji28]
Sent from my SM-G985F using Tapatalk
Pitanje za vakcinisane.
Da li primate booster doze redovno i zasto ne?
Nema više vakcinisanih...
Evo i dobre vijesti vezano za imunitet nakon preležanog omikrona.
https://www.youtube.com/watch?v=J1pWGOigwe8&t
Od 1.800.000 slučajeva ponovo se zarazilo 47 ili 0,0026%.
Nadajmo se da je imunitet dugog vijeka. :)
Taman kad nam je došao booster, muž dobije koronu a ja negativna. bez simptoma i sad on ima potvrdu a ja ne znam što da činim haha. Možda sam imala blage simtome, okle znam, da li da se vakcinišem ili ne. Jedino sad radi potvrde bih....tačno sma znala da će mi nešto smjestiti, on lagana a ja na muku :D
Kaad skeniram novu potvrdu ništa mi ne uzbacuje nego smao nekakav slova, milion slova. Stara mi kaže da je još valid. 16 marta je 6 mjeseci od druge doze, sda ne znam koliko važi nova potvrda, je li mi ovo znači da je istekla, e muke :)
Ako radis u nekoj nasoj firmi ja se plasim da ces dobiti otkaz ako ne primis buster, vidis li kako su nasi rigorozni po tom pitanju 😂😂😂 od kad je korone svuda sam isao kao i prije, nigdje vracen nisam bio, toliko o tome 😂
Do pola korone za nase a od pola za Njemce :D
Niko nas ni tada ni sada nije nista pitao vezano za vakcinu,
Nema teoretske sanse da cu primiti booster. I ove dvije doze koje sam primio su primljene jedino iz razloga sto je proslo skoro godinu dana od kako sam prvi put prelezao COVID19, plus jer sam primoran bio da ih primim radi retardiranih mjera i uslovlavanja.
Sada poslije i prelezanog Omicrona i cinjenice da COVID19 vakcine prakticno ni ne ublazuju transmisiju ne vidim nikakvu poentu istih (barem u mom slucaju).
Ja se busterizovah prije dva mjeseca ali moram reci da sam posle 4 dana od vakcine uradio test i bio pozitivan na koronu.
Simptomi su bili bas blagi ali eto, nw sacuva me od zaraze.
Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka
Rade li vas ovi istekli 'booster'-i?
Zna li ko jel' im odobrenje da ih spricaju do 1. marta, 31. marta ili nedje izmedju?
Na ovoj temi nisam pisao a posto nisam vidio da je iko pomenuo smatram da je odgovorno da se napise da ljudi informativno znaju stanje sa vakcinama u CG.
Ne pratim jel' se dje sto pise van foruma ali eto... makar ovdje da se zna sto je i kako je.
Ako bas moras koristis znak uzvika onda mozda tebe i ne rade bas najbolje [emoji38]
Poslato preko goluba pismonoše
Ja ne mogu vise u EU, isteklo mi 9 mjeseci od zadnje, i 6 mjeseci od prelezanog, izgleda da cu se śutra morat busterovat.
Ja sam na granici al' se svamako moram busterovat', samo cekam da vidim oce li stizat' nove vakcine ili cemo ove istekle zavrtit' jos koji mjesec... Iako su mi rekli da to vec ne mogu da rade ali kod nas je sve moguće...
Očigledno te i dalje ne shvatam al' nema veze... samo nek' nas rade. [emoji854]
Poslato preko goluba pismonoše
Probacu josh jednom...
Kod dosta osoba a i kod sebe (ponekad dodushe) sam primijetio da ponavljaju vec recheno po nekoliko puta,eto tako.
Zavisi od drzave do drzave, u vecini je 9mj od 2.doze, dok bi buster trebao bit trajan. Kod nas i u jos poneku samo 6 mjeseci....
Za poljsku idem poslovno i ne prihvataju sinofarm, samo EMA... mislio sam se kinezom nadovezat na prve dvije, ali izgleda da ce ipak fajzerovaca pasti.
Booster je za sad bez ogranicenja. Naravno, jer koronu i cetvrtu dozu vise niko ne pominje.
Sto se tice nas koji smo primili sinofarma mislim da smo se kvalitetno zajebali jer ga eu nece priznat nikad
Sent from my iPhone using Tapatalk
Po Juznoj Americi i jos nekim zemljama (Izrael recimo) je 4. doza (bilo da je zovu 2. buster, booster+ ili kako god) je vec odavno na snazi. Ne znam jel' bas obavezna i u kojim uslovima ali je rokaju maksimalno.
Po EU je za sad najbitnije da si vakcinu primio u zadnjih 9 mjeseci kao i sto smo pominjali da ce iskljcivo to bit' vazno - kad si se zadnji put "azurirao". I dalje se to razlikuje od zemlje do zemlje pa treba provjerit' prije kakvog putovanja.
Ja sam recimo unutar tih 9 mjeseci (2. dozu primio u julu) ali mi opet kompanija trazi booster. Cek' da im kazem da su doze istekle prosle godine.
Posalji email na [email protected] i pitaj dal' i dalje organizuju i kada, boostovanje non HR drzavljana. Ranije je bilo moguce.
@Fidel
A mozes i da se raspitas vezano za ovu apoteku ispod (Mlini, predgradje Dubrovnika), tu je takodjer bilo moguce primiti vakcinu kao non HR drzavljanin (AZ/Pfizer only).
[email protected]