Originally Posted by
Spale
Vozim danas brzinom 60-80 dionicom puta dje je dozvoljeno 60. Kad izadjoh iz te dionice iza mene pasat zasvira i zaustavi me. uzese mi vozacku jer sam kaze na dionici dje je dozvoljeno 60 vozio 125!!! Koliko se ja iznenadih, iznenadi se i drug koji je bio do mene u kolima. Napisase oni sve i ja reko mogu li da vidim snimak, jer ne vjerujem da sam vozio toliko. Kaze moze.. Na snimku vidim sebe kako vozim tim putem odma ispred njih. oni se krecu oko 80, a mjesto dje treba da je moja brzina stoji 125 i ne mrda se. njihova se brzina mijenja svake sekunde a na mojoj zakucano 125, a po snimku se vidi da se krecem otprilike brzinom kao i oni, nikako brze. Ja reko mogu li ja tacno da vidim dje sam vozio 125, a policajac iz pasata mi rece "ne moze, jer ovaj uredjaj snima prosjecnu brzinu a ne trenutnu". Pokusah da saznam kako to racuna prosjecnu ako nema trenutne, ali dobih odgovor da je to "kompjuter".
Je li upucen neko na kom principu radi uredjaj u pasatu? A ja sam siguran da moze prikazati trenutnu brzinu