A to je vec drugo...:D
Printable View
A to je vec drugo...:D
c4 je obično sramnje .....to su ona kola sa gremlinima unutra
Fabia i ti Rastafer ako imate kakve komentare na osnovu topika@TESKO ZA POVJEROVAT mozete ovdje postovat
A vidis mene u pi*ku materinu ni Honda ni Acura ne spadaju u luxuznu klasu i za tvoju informaciju A6 zadnji model 1.9 tdi ne postoji.
A auto ne gledam samo po aluminijumu nego po kompletnom sklopu i konstrukciji itd i dodji pa kazi da ce Volga ili Volvo pocijepat Audi A8 W12 B7-blindu :lol: ovaj bi ti Audi cijelu Hondinu fabriku pretvorio u scrap metal
Ima li Honda kakvu luksuznu blindu hahhahhahha :D
Imam ja posto ste temu upropastili potpuno nekakvim nebuloznim komentarima...
Posto m Rastafer pitao cini mi se je li A2 luksuzan, da pitam da nije mozda Honda Civic luksuzan automobil? Pfff kakva su pitanja postavljana onamo sto je ono.
Inache, zvanicni po Evropi u Mnogome koriste audi A8 i A6 za svecane doceke nekih gostiju.
Nesto nigdje ne vidim tamo neko japansko vozilo.
To Milo the konung ovi ostali siromasni iz Swecke Norveske Njemacke itd itd svi Audijem ili Mercedesom !
Honda ima ono sto Audi nikad nije imao ili nikad nece imat. A to su motori (snaga, potrosnja, vijek trajanja, KS/l), onda kvalitet i izdrzljivost, onda cijena, onda Hondi prodaja ide gore a Audiju dolje. Mislim, Audi, VW u drugom pakovanju ili ***** omotano cokoladom.
I, sto onda? Znas li ti da je to neka vrsta marketinga. Sto si ocekivao, Schroedera u LS600hl? Ne, on reklamira svoj proizvod, Phaeton, a svi znamo kakav je uspjeh imao Phaeton (moram priznat da je vrhunski, ali vrhunski auto).
Honda Civic ne mora da bude luksuzan automobil, jer Honda ima svoj luksuzni brend ali za tvoju informaciju Civic je luksuzniji od Audija A3, i pored njega izgleda kao svemirski brod.
A3...hahaha....citam Auto Blic i ne mogu da vjerujem, A3 popusio od Kije Pro_Ceed. I imaju pravo, Audi kosta koliko Pro Ceed i Spark. I dizajn Kije Pro_Ceed je za svaku pohvalu a A3 izgledao kao ****.
Sto mislis u koji auto se vozi George Bush? U produzeni Cadillac DTS. A jel to najbolji auto na svijetu? Ne naravno. 2004-e A8 je proglasena US Limousine OTY, zato sto je najbolja ili zato sto je izasla tada. Auto godine u USA trenutno je Chevtolet Malibu. Mislis da je bolji od nove Honde Accord? E ne moze bit.
I za tvoju informaciju, posto vidim da nemas pojma, novi Fordov predsjednik (bivsi predsjednik Boeinga) Mullaly ne vozi Forda, nego vozi Lexus LS i kaze da je to najbolji auto na svijetu.
http://img3.imagebanana.com/img/q7nqvtll/scan0001.jpg
A sto se tice Audija i VW-a...Audi je VW, znaci kompletna mehanika je ista kao na A6 kao na Passat. VW sad upravlja Audijem.
dajte ovo sticky !
Definisite luksuznu klasu, uostalom, evo par primjera automobila po klasama:
1. GRADSKI
Citroen C1
Fiat Panda
Kia Picanto
Renault Twingo
Toyota Aygo
2. NIZA KLASA
Citroen C3
Fiat Punto
Honda Jazz
Mazda 2
Reanault Clio
Toyota Yaris
Volkswagen Polo
3. NIZA-SREDNJA KLASA
Alfa Romeo 147
Audi A3
BMW serije 1
Citroen C4
Honda Civic
Mazda 3
Renault Megane
Toyota Corolla
Volkswagen Golf
4. SREDNJA KLASA
Alfa Romeo159
Audi A4
BMW serije 3
Citroen C5
Honda Accord
Jaguar X-Type
Lexus IS
Mazda 6
Renault Laguna
Toyota Avensis
Volkswagen Passat
5. VISA-SREDNJA KLASA
Alfa Romeo 166
Audi A6
BMW serije 5
Citroen C6
Jaguar S-type
Lexus GS
Mercedes E class
Renault Vel Satis
Saab 9-5
6. VISA KLASA
Audi A8
BMW serije 7
Jaguar XJ
Honda Legend
Lexus LS
Mercedes S class
Volkswagen Pheaton
7. LUKSUZNA KLASA
Bently Arange
Maybach 57 / 67
Rols Royce Phantom
8. NIZA MPV KLASA
Fiat Idea
Ford Fusion
Lancia Musa
Mercedes A class
Opel Meriva
Peugeot 1007
Renault Modus
9. SREDNJA MPV KLASA
Citroen Picasso
Fiat Multipla
Ford C-max
Mercedes Vaneo
Renault Scenic
Toyota Picnic
Opel Zafira
Volkswagen Tuaran
10. VISA MPV KLASA
Citroen C8
Fiat Ulysse
Ford Galaxy
Mercedes Viano
Peugeot 807
Renault Espace
Volkswagen Sharan
11. NIZA CROSSOVER SUV KLASA
Honda HR-V
12. SREDNJA CROSSOVER SUV KLASA
Chreysler Pacifica
Dodge Nitro
Mercedes R class
Mitsubishi Outlander
13. VISA CROSSOVER SUV KLASA
ne mogu se sada sjetit niti jednog
14. NIZA SUV KLASA
Honda CR-V
Hyundai Tuscon
Kia Sportage
Toyota RAV4
15. SREDNJA SUV KLASA
BMW X3
Hyundai Santa Fe
Jeep Patriot
Land Rover Freelander
Nissan X-Trail
Volkswagen Tiguan
16. VISA SUV KLASA
Audi Q7
BMW X5
Hyunai Terracan
Porsche Cayene
Sang Yong Rexton
Volkswagen Touareg
17. NIZA KLASA TERENSKIH VOZILA
Lada Niva
18. SREDNJA KLASA TERENSKIH VOZILA
Jeep Wrangler
Land Rover Discavery
Michubishi Pajero
Nissan Teranno
19. VIŠA KLASA TERENSKIH VOZILA
Jeep Cherokee
Range Rover
Nissan Phatfinder
Sang Yong Musso
20. TEŠKA TERENSKA VOZILA
Land Rover Defender
Iveco Massif
Mercedes G class
Nissan Patrol
Toyota Land Cruiser
21. NIZA SPORTSKO-TURISTICKA KLASA
ova klasa je izumrla
22. SREDNJA SPORTSKO-TURISTICKA KLASA
Alfa Romeo GT
Mercedes SLK
Peugeot 407 Coupe
23. VISA SPORTSKO-TURISTICKA KLASA
BMW serije 6
Mercedes CL
24. LUKSUZNA SPORTSKO-TURISTICKA KLASA
Bentley Continental
Rolls Royce Panthom Coupe
25. NIZA SPORTSKA 2+2 KLASA
izumrla s Ford Pumom i Opel Tigrom
26. SREDNJA SPORTSKA 2+2 KLASA
Alfa Romeo Brera
Audi TT
Porsche Cayman
Toyota Celica
27. VISA SPORTSKA 2+2 KLASA
Jaguar XK
Maserati 3200 GT
Porsche Carrera
28. SUPER SPORTSKA 2+2 KLASA
Aston Martin DB-9
Ferrari 612 Scaglietti
29. NIZA SPORTSKA KLASA
nekada bila Toyota MR2, sada se ne mogu sjetiti niti jednog
30. SREDNJA SPORTSKA KLASA
Corvette
Ferrari F430
Lamborghini Gillardo
31. VISA SPORTSKA KLASA
Aston Martin Vanquish
Dodge Viper
Ferrari 575 Maranelo
Lamborghini Murchelago
Mercedes SLR
Porsche carrera GT
32. SUPER SPORTSKA KLASA
Ferrari Enco
Ford GT
Maserati MC12
33. ROUDSTERI NIZA KLASA
Daihatsu Chopen
Mazda MX-5
Opel Tigra Twin Top
34. ROUDSTERI SREDNJA KLASA
Alfa Romeo Spider
Audi TT Roudster
BMW Z4
Honda S2000
Mercedes SLK
35. ROUDSTERI VISA KLASA
BMW Z8
Ferrari Superamerica (nisam siguran da li je pocela serijska proizvodnja)
Mercedes SL
Morgan Aero 8
36. NIZA KLASA DOSTAVNO-PUTNICKIH VOZILA
Citroen Berlingo
Fiat Doblo
Peugeot Partner
Renault Kangoo
Volkswagen Caddy
37. SREDNJA KLASA DOSTAVNO-PUTNICKIH VOZILA
Fiat Scudo
Hyundai H1
Renault Trafic
Volkswagen Carravele
38. VISA KLASA DOSTAVNO-PUTNICKIH VOZILA
Fiat Ducato
Ford Transit
Mercedes Vito
Peugeot Boxer
Renault Master
Toyota Haice
Volkswagen LT
39. PICK-UP tu opet ima mali, srednji, veliki i teski, dakle do 42.
Dakle, automobili (za ,,B'' kategoriju) podeljeni su u 42 kategorije. Opet u okviru neke kategorije postoji luksuzniji (npr BMW serije 1 naprema VW Golfa)
Podesavanje volana kod luksuznog auta:
http://download.yousendit.com/27D4757A17D17441
i zvuk motora koji je presao 50 000 milja, proizveden prije 2 godine:
http://download.yousendit.com/D8C196B94001DD3E
:lolblue:
wulfy razbijas ga, ka i vazda :D Samo sto recimo te skupe sportske automobile ja razvrstavam u supersportske (koji imaju motor u sredini - F430, NSX, Gallardo itd. ) i egzotike tipa McLaren F1 Enco Veyron itd. i jos luksuzne dvosjede tipa SLR i Ferrari ne znam koji ima s motorom naprijed a samo 2 sica to mu dodje kao obican GT kao i GT 2+2 (Skaljeti Astoni itd. ).
E da i CRV ide u klasu sa X3 ja mislim. Btw ne moze se govorit o nizoj i visoj klasi dostavnih vozila prije laksoj i tezoj :)
Jes jes bice da Shreder naredjuje sa Merhelovom koje ce auto EU da vozi :rolleyes:
A kad pomenu Fordovog predsjednika, da pomenem i ja da se Japanska Carska famelja vozila u Mercedes jedne prilike :rolleyes:
I dalje mi je Audi A8 kao vrhunska limuzina ljepsha od ne znam kojeg Lexusa, Acure i ostalih.:cool:
A sto se tice najboljeg auta, mislim da to ocjenjuju malo kompetentniji ljudi od svih nas zajedno koji smo ovdje na forum.
Prvo su ti Hondini aduti bili 10 000 niza cijena osnovne Honde od osnovnog Audija pa si se sad presaltovao na neke druge Hondine "kvalitete"
Svaki je marka secificna za sebe,i igra na razilicitu kartu kao sto je BMW vise sportski Mecka vuce kao luksuzu i udobnosti a Audi je neki kompromis izmedju ta 2.Pa bi tako neko mogao reci
Mecka nikad nece biti ono sto je BMW i slicno itd...
A pricas mi o Hondinom kvalitetu i motorima a sto Audi ima umjesto motora? Kartonsku kutiju?
Nemoj molim te nije Audi izgradio svoj imidz tek tako,i zna se dje je Audi u automobilizmu a znamo dje je Honda koja je neki prosjek...
I nemoj mi samo jos reci da je Audi VW,i da i on zivi od stare slave
VW je najveci evropski proizvodjac i treci svjetski posle GM i Toyote
Znaci tebe je luksuz podesavanje volana,pa to jednom kad namjestis ne diras vise u cijelom zivotu,to nije nesto sto radis svaki dan pa da ugradjes elektronsko podesavanje,kad su tako pametni sto nisu napravili i vrata na dugme pa da ne moras da se mucis rucno da otvaras nego upres i vrata se otvore daljinski to bi im bilo mnogo pametnije...
Zato sto treba i ingolstat da zivi od necega. A pogledaj malo istoriju F1 pa onda reci da je Honda prosjek. Herkule nije sve u ljepoti auta, treba ti valjda da ga vozis a ne da te gledaju.
F1 Honda je drugo a Honda u masovnom automobilizmu drugo,ista stvar je i sa Renolom, sto je Renol doprinio automobilizmu? A usjpjesan je u F1 Isto tako VW i Audi nisu isto,iako su poD dirigentskom palicom VW Grupe a ne VW-a kao sto Fabia kaze, znaci i VW je pod upravljanjem VW grupe a tako se zove jer jer VW bio prvi.
Da nije mozda AUDI izmislio prvi 4x4 aka Quatro i prvi TDI motor? Ili je i to VW izmislio za njih i kompletnu mehanniku i sve a oni samo da to sklope i bace u prodaju....
Kralju prvo 4x4 vozilo je napravljeno dok audi jos nije ni postojao :roll: I o cemu ja da pricam dalje s tobom... o tome da je Honda mnogo vise iskoristila iz F1 nego ostale "obicne" firme osim Ferarija zajedno? Npr. PGM-FI ubrizgavanje itd. itd. i to sto se Hondini motori najvise vrte a upravo je to karakteristika F1.
A znaci vw grupa nije vw interesantno :D
Kralju znam ja da nije Audi izmislio 4X4 kao sto ni motor ni menjac nisu izmislili BMW ili neki drugi proizvodjac vec su izumi nastali prije nastanka ijednog masovnog proizvodjaca automobila,cak se ni ne zna ko je pravi inventor 4X4 pogona, ja sam se osvrnuo na Fabijinu pricu da je Audi VW da je to isto...Ja sam rekao da je Audi prvi mislici u sklopu grupe predstavio serijski 4x4 i TDI motor...
Kraljuuu VW Grupa je i Audi i Seat, i Škoda i Volkswagen i Volkswagen Komercijalna vozila i Scania i Bentley i Bugatti i Lamborghini
Tako da razgranici malo te stvari postoje VW AG u daljem tekstu Grupa ili Korporacija i postoji
Wolkswagen proizvodjac automobila, tako da VW proizvodjac autmobila ne upravlja Audijem nego to cini VW AG korporacija, ta grupe se zove tako jer njeno jezgro cini VW i on je osnovao tu grupu ali on nije jedini vlasnik vec udjela ima i Porsche 30% i ostali...
Rastafer = NSX :mrgreen: ?
Kad su oni vozili Mercedes? Prije koliko godina?
P.S. ti si tipicni PGcanin, samo da izlgeda dobro, da fatas koji komad sa autom i da komadi vlaze cim ti vide auto.
To sto ti auto nece radit 5 dana u nedelji ne smeta.
Dobro, jbg, znam da ne znas ali nije sramota da pitas ili da slusas one koje znaju malo vise od tebe. Na svijetu niko ne proizvodi bolji motor od Honde. To znaci najvise ks/l, najizdrzljiviji, najekonomicniji i najjeftiniji za odrzavanje.
Audi je VW, tu nema price.
Ako su tako dobri, zasto nisu br.1 na svijetu? Toyota Motor Co. tj, tri brenda su br.1 na svijetu, VW group ima 7-8 brendova unutra i opet nisu ni blizu prve pozicije a znaj da VW se prodaje svugdje.
To je luksuz, i tu se vidi ko sto daje. Ja guram sic do kraja i volan stoji u neku poziciju, kad neko sjedi iza mene ja guram sic naprijed i regulisem pozociju volana a ruke su mi na obruc dok radim to.
Onda, ja imam Memoriju 1, znaci sjediste, volan, retrovizori i memorija radia. Kad mi sjedi zena za volanom, pritisne Memory 2 i volan, sjediste, retrovizori i memorija radija se regulisu za 3 sec, kad mi sjedi cerkica za volan pritisne 3 i sve joj je po zelji za 3 sec. Auto je kontruisan 1995-e. Audi iz 2008 nema sve to.
Svaki brend VW-a ima svoj grad kao centar, headquarters. VW ima Volgsburg, Audi ima Ingnostlatlsldksjkldsjfdlt, BMW ima Munchen, Mecka ima Stuttgart.....
Pa nemoj bar ti o tome. Znam da si u NY i tamo bar vidis sto je Honda, pa sto se prodaje tamo najbolje? Upadaj malo na internet i trazi informacije o Hondi.
Prvi dizelski motor je koristio Mercedes, takodje Mercedes je koristin prvi turbodizelski motor, Fiat Croma je prva koristila TDI motor a Alfa 156 prvi JTD CR motor. Prvi 4X4 je bio Demburg Wagen koji je bio opremljen FWS sustavom. 1926-e Mercedes i BMW su sofisticirali taj isti 4X4, zvalo se G1 i G4.
Koma.
Prvo kazes da Audi je izmislio 4X4 onda kazes da nije nego Audi ga je koristio na serijskim autima. I uz to, pises da niko ne zna koji je prvi auto sa 4X4. Onda pises da Scania je dio VW-a....
Druze, VW (Volkswagen (Volkshitwagen) je kupio NSU Auto Union prije skoro 40 godina. Do tada su radili Bube sa malo izmijenjenim karoserijama. Kad su kupili NSU, u paketu su dobili tim inzinjera koji su imali po gram soli u glavu vise od domacih.
V.A.G. je kupio Audi. To znaci da VW upravlja Audijem. To znaci da Audi dobije sve od VW-a. Nigdje na djelovima nisam vidio OOOO VW SEAT SKODA nego VW OOOO SEAT SKODA.
Otkad si ti ozenjen? :shock:
Kada vec pominjete Renault ajde da pomenemo neki od doprinosa auto industriji koju je imala ta fabrika, recimo 1898 prvi ugradjuju kardanski prenos, dok su 1902 prvi koji su ugradili dobos kocnice.
Inace te 1902 godine pojavio se i prvi automobil sa pogonom na sva cetri tocka, a to je Spyker 60 H.P. Pogon na sva cetri tocka koji je primenjljiv i na putnickim vozilima ipak dolazi iz Britanije, to je bilo 1966 godine, automobil se zvao Jansen Interceptor (inace je to automobil u kome je ugradjen prvi ABS na mehanickom principu rada)
Neko je pomenuo prvi dizel agregat u automobilu, pogodak, jeste to je bio Mercedes (TYP 260 D) i to 1934 godine.
Toliko za sada iz istorije ;)
Od prije....pa tu...ne znam tacno...cek da je pitam...
Ne tako daleko.Skoro. Potraži malo ;)
A bolje bi bilo da čitaš cijele postove.
Da si pročitao moj post od početka znao bi da to nije moj auto, nego je službeni, znao bi da mi nije stalo da auto dobro izgleda, i da mi nije stalo do toga da hvatam komade po Podgorici. Onda bi zaključio da nijesam tipični Podgoričanin. E da, još uvijek sam pješak, nemam svoj auto.
Ali pošto nijesi to uradio zato i pišeš ovako postove koji se ne dotiču teme ;)
A ovaj auto savršeno radi, 2 put se s anjim išlo za Njemačku pa još nigdje ne zastade. Ahhh taj kvarljivi, mnogo puta od Honde loišiji Audi ;)
Pa rekao si da je star 3 mjeseca, cudi me sto vas nije ostavio negdje.
http://www.autoportal.hr/20080421206...nu-id-103.html
stavio sam na još jedan topic...vidim da se priča o kvalitetu...pa eto...nema japanera u vrhu...hahahahahah
Bas im je super test u klasi a6 testirali su citavih 5 vozila, i nijedno iz Japana:)
Pa popusili bi ali opet ne bi oni stavili GS460 prije A6 ili 550 :lol:
Ao ljudi što je BMW izbacio neku ružnu seriju qq!!! Nit' je SUV nit' je normalan auto... Danas ga viđoh na kamion, ne stigoh da slikam, ne znam o kakvom je ono modelu riječ ali grozno izgleda...