Originally Posted by
Socrates
Da dam i ja neko svoje vidjenje utakmice. Prvo, sinoc ne moze nikome da se zamjeri na zalaganju, zaista su svi dali u ovom trenutku koliko su mogli. Neki su i pregoreli u toj zelji, ali sto se moze. Drugo, taj Drincic kojeg 90% foruma ocrnjava i proglasava za najgoreg, je sinoc uz Savica bio mozda i najbolji nas igrac. Da nam njega jos nije bilo u veznom redu ne bi djaoljeg pasa sastavljali, a i u odbrani je imao par dobrih intervencija. Jos samo kad bi ga neko naucio, tj njega i Simona, da podignu loptu kad centriraju iz prekida, s obzirom da su nam igraci u prosjeku visi od 1.50 metar, bilo bi mnogo bolje.
Brnovic je debelo kiksao sa formacijom, u to nema sumnje. Sto je vec odje receno, izveo je formaciju sa 4 izrazita ofanzivca sa namjerom da se igra defanzivno. Nidje veze. Njegov promasaj se najbolje vidjeo kada je tokom prvog poluvremena nekoliko puta mijenjao pozicije Vucinicu, Damjanovicu i Joveticu sto su gosti iz studija ocijenili kao pokusaj da se zbuni protivnik (mhmm...). A Vucinic je onih nekoliko minuta na desnom krilu igrao kao amater, jer je navikao da napada sa desne strane i da krece pravo na gol. A Damjanovic mislim da nikad u zivotu nije igrao nidje bez u sami spic. Jednostavno, za svu trojicu nema mjesta na terenu. A opet, ta formacija se nekako i drzala dok nije usao onaj brav od V. Bozovica u igru. Momentalno mi je pao mrak na oci, vjerujte. Imati tako bezlicnog i beskrvnog igraca u timu je gotovo ekvivalent imati igraca manje u timu. I lazu, ni Chuck Norris ne zna zbog cega on mora da igra. A ni sam Brnovic vjerovatno, imam osjecaj da je tu izmjenu napravio samo iz toga da bi pokazao da je on trener, cisto izmjena radi reda. A do tad je ekipa sasvim fino funkcionisala.
Da pocnem i o igracima malo. Bozovic, osim one mega-giga gluposti koju je napravio i nije imao nekih vecih kikseva, jbg nije on Ceh. A moglo bi se i o tom Blazicu malo razmislit, glavu dajem da nije gori od Bonje. Pavicevic jedan od najgorih, vjerovatno je povreda veliki krivac za to, ali sinoc je jednostavno bio los, konstantno je kasnio za svojim igracem, u napadu ocajan. Savic mozda i najbolji, po meni, imao je par kikseva, ali je u sustini drzao odbranu sinoc. Dzudovic je radio koliko je mogao, ali onda kada krene da se nadtrcava sa napadacima je gotovo, i to su Cesi shvatili. Jovanovic je bio solidan dok nasima nije usla voda u usi, onda je poceo da srlja i nerezonski da igra. Pekovic se borio kao lav, i nema mu se sto zamjeriti. Za Drincica sam vec rekao, momak je bio ocajan i najgori u poslednjih nekoliko utakmica reprezentacije, ali sinoc je bio dosta solidan, bar po meni. Vukcevic kao po obicaju, ne da loptu ni za zivu glavu, niti vidi saigraca do momenta kada je primoran da preda loptu, ali opet boljeg tu nemamo. Joveticu je sinoc data prilicno nezahvalna duznost glavnog nosioca igre, i on se nazalost tu prilicno pogubio. Vucinic dosta blijed, ali valja primijetiti da ni on nije imao ulogu u kojoj se najbolje snalazi, a to je sto blize golu, vec je imao i prilicno defanzivnih zadataka, dje se prilicno istrosio. Damjanovic je trebao/morao da bolje iskoristi bar jednu od one dvije situacije sto je imao. Vladimir Bozovic, kao sto vec rekoh , nije nista napravio. Bar ne pozitivno. Delibasic i Zverotic nisu zaista mogli nista da naprave za onoliko malo vremena na terenu.
Lako je sada reci, ali ono sto je sada ocito je da se trebalo ici sa pojacanim veznim redom Pekovic, Drincic, Zverotic od kojih bi jedan bio striktni cuvar za Rosickog. A naprijed Vukcevic, Jovetic, Vucinic na pozicijama na kojima se oni i najbolje osjecaju. S obzirom da sada jurimo rezultet, mora se igrati bar za nijansu ofanzivnije. A gol se jednostavno ne smije primiti, jer u tom slucaju moramo dati bar 4, sto je gotovo nemoguca misija. Sto znaci da nam je Basa neophodan za revans, koji bi sa Savicem, Dzudovic i Pejovicem (opet bolji od V. Bozovica) mozda i mogli to da urade. Na sredini Pekovic + Drincic/Zverotic pa naprijed Vukcevic, Beciraj, Jovetic i Vucinic. To bi po mom izboru bila najbolja solucija.