Kazu da je dogovorio za iducu sezonu trogodisnji ugovor vrijedan okruglo 1.000.000 Evrema
Printable View
Partizan propada. Pogledajte kako su jedva pobijedili slabiće i osvojili pripremni turnir:
* Partizan - Oradea 11:10
* Partizan - Honved 7:6
* Partizan - Eger 9:5
* Partizan - Spandau 5:5
* Partizan - Solnok :confused: 5:3
Bio je prije mjesec i nesto jedan mnogo jak turnir koji je Partizan osvojio, tako da ne brini za Partizan ;)
Evo je reprezentacija izvukla Njemacku u grupe za svjetsku ligu
http://www.crowaterpolo.com/content/view/2831/1/
Čudno da Svjetska liga 2010. počinje 17. studenog 2009.
a dobro to su vise neke kvalifikacije,turnir ce bit u srpanj 2010,koji god to mjesec bio :)
Znaci bas su presrali sa VK Jad(r)an KES svaki dan o njima.....novljani ove godine cete da dobijete ***** jedan veliki od svih nas !!!!! I NEKA GORI HERCEG NOVI !!!!!!
pa i u cijeloj evropi se govori samo o realu, jer je potrosio najvise para i najzvucnija pojacanja doveo tokom ljeta, pa sta onda?
a tu svoju frustraciju medjugradske mrznje doma ostavi, jer zbog takvih kao sto si ti smo tu dje jesmo. kako ces postovati nesto tudje kad bi svoju zemlju zapalio? ccc, nikad mi to nece biti jasno....
To se zove ultras i vatreni navijac svog kluba.Kad vicem neka gori hn ili sa sjekirom u ruci poklacu sve novljane ne mislim na to da po hn setam bacajuci molotijeve koktele i $ekiram ljude.Sve li shvatate doslovno majko moja...
Ja jesam uvjek uz klub i vjeruj mi da sam s kim kad su nagori trenuci ali i najljepsi(osvajanje Evrope!!) koji vi doduse necete nikad osjetit....al sta da se radi zivot je takav ;)
Ali sto je previse je previse.....Primorac osvoji evroligu i prica se 2 dana kunem ti se da je jad(r)an osvojio pisalo bi se 2 godine o tome i njihovom podvigu!
Slazem se s tobom da se kroz medije vise forsira Jadran od Primorca, zasto je to tako ne znam...ali mi nije jasno zasto Bestijama trebaju onako ruzna skandiranja na racun Herceg Novog i Novljana?Pokusavate da stvorite mrznju izmedju HN i KO koja nikad nije postojala!
Ako vam Mracevic, Maric i kompanija nisu dali karte, sto ne izbacite transparent protiv njih, psujete ih itd., a ne po svim novljanima, uz to zaboravljate odakle su momci koji su vam nabavili 10-tak karata za revans.. pozz;)
Pa tim momcima svaka cast,znaju sto je pravo !!!
Novljani nam nisu obezbijedili 10-tak, vec 100-tinjak karata :mrgreen:
Rukovodstvo jadrana me ne zanima, cak sto vise, ljudi zadnjih 10 godina rade fantasticno svoj posao.
Vi ne kapirate da su sva ta vika i nekakvo vrijedjanje zapravo samo stvar navijackog prepucavanja.
Zaboravili ste da smo do skoro (dok nije pocela najezda hr igraca u jadran) za vas bili u.stase?
Veca je uvreda, sramota i ponizenje sto gospodja koja je prodavala karte 18. aprila u Institut (prvenstveni mec) nije htjela da proda 2 karte kotorankama zbog naglaska nego "neka gori herceg novi" isl. sa tribina!!
Svi ti prilozi na televizijama i razne emisije, konstanta obecanja kako cete osvojit 3 titule...obice vam se o glavu.
Edit: Nikad ne potcjenjujte Partizan, iako su oni sigurno losiji odlaskom Filipovica. Sem toga, organizacija F4 im stalno "nekako" izmice, ako je dobiju mogu da dodju do vrha.
Otkad ovo vazi? Od prije 2 godine? :D
Nezvanicno, lani je Partizan odbijen samo zato sto je uslovljavao, tj. nudio je organizaciju ali samo ako bi se kvalifikovao na F4.
Ovo necu komentarisat... No, znao si ti i vece gluposti da odvalis.
Kakva glupost, treba neutralan bazen :rolleyes:. To samo treba neutralan kad Partizan treba da bude domacin. Inace slazem se da Partizan nema sanse da dobije organizaciju zavrsnog turnira ali iz nekih drugih razloga.
Interesantan text sa sajta Radio Kotora:
Pripreme vaterpolista Primorca za novu sezonu uveliko traju, a Kotorani su minulih dana na svom bazenu trenirali sa svojim sportskim prijateljima iz mađarskog kluba Ferencvaroš.Danas su se treninzima priključili Adam Štajnmec i Dragan Drašković koji je imao povredu ramena.
Primorac će 26. i 27.septembra u Sarajevu učestvovati na veoma jakom turniru, zajedno sa ekipama Jadrana iz Herceg Hovog, Katara, Mladosti i Juga.
Da se ne zalimo da bas niko ne pise o Primorcu. :D
nije točno da bazen mora bit neutralan za final4, nego se između prijavljenih izabere jedan. lani nije bilo izbora jer se samo rijeka prijavila (beograd je uvjetovo prijavu ako partizan bude na final4-u). jedina je promjena što se zadnje 2 godine ne čeka da se vidi ko je na final4 pa da se neki od tih klubova kandidiraju, nego se ranije donosi odluka o domaćinstvu.
ovaj turnir u sarajevu će bit iznimno jak (prije sam čito da će bit 4 kluba, bez cattara) s obzirom da je to samo 7 dana prije starta jadranske lige.
i kao jugaš se moram složit da ovaj august dominus piše gluposti.
Nije tacno da je Partizan uslovljavao, kao sto nije ni uslovljavao prethodnih X godina, ali se uvijek nasao neki razlog da on ne bude domacin. I Len je zvanicno rekao da je Rijeka dobila prednost jer su zakljucili da je bolje da bude neutralan teren :rolleyes: A nikako ne moze biti slucajnost sto Partizan uvijek u 1/4 finalu igra prvu kao domacin, a hrvatski klubovi uvijek kao gosti. A i glupo je da se prvaku grupe ne dodijeli ta prednost domaceg bazena, ali onda ne bi bilo `zrijeba`.
Partizan nema srece u zrijebu sa hrvatskim klubovima, to je u svakom sportu tako. Pricali smo o sistemu takmicenja, slozio sam se da 1. u grupi mora imat' (osim sto igra sa 2. iz druge grupe) jos neku prednost i da je revans kod kuce najbolja nagrada za to 1. mjesto.
Da se organizator F4 zna bar 3 mjeseca unaprijed - to je sjajna stvar, pogotovo za ljude koji vole vaterpolo i zele taj weekend biti na F4.
Sto se turnira u Sarajevo tice, svi ucesnici, sem Primorca, su odavno poznati bili, ne znam otkud mi sad na tom turniru!?
Cak sto vise, imamo svoj Memorijal Zorana Gopcevica i cudi me da njegov kvalitet ove godine nismo pojacali, posto je iz godine u godinu sve losiji. No dobro, nama su ovakvi turniri potrebniji nego npr. jadranu i Jugu, jer mi prolazimo i kvalifikacije za EL.
I to je nemoguca glupost-prvak evrope da mora ic kroz kvalifikacije da bi odbranio titulu?
I to smo imali srece, jer po propozicijama smo morali oba kruga kvalifikacija proc'! Doduse, taj prvi bi lako prosli, ali nije svejedno kad ekipu moras mjesec dana prije okupit...
I druga stvar, imamo srece da CG ima 3 predstavnika, inace ne bismo bili u prilici da branimo trofej!
Zato ja i potenciram pricu o namjestaljkama u Kupu, jer "neki" kroz to takmicenje obezbijede ucesce u (2. krug kvalifikacija) EL vec u decembru, poslje samo 2 mjeseca od pocetka sezone! Sjetimo se sto su budvani lani preduzeli da bi osvojili Kup.
Hahahahahahahahaha :D
Dobro je pa se kvalifikacije igraju u Kotor bice pakleno na tribine ;)
prethodnih X godina i nije trebalo uvjetovat domaćinstvo prisustvom kluba jer se samo 2 zadnje godine domaćin izvlači prije nego se znaju 4 kluba koja su se plasirala na final4. a lani se beograd i nije kandidirao (tj nije ispunio sve potrebne uvijete upravo zbog tog uvjeta da neće organizirat final4 ako tamo ne bude partizana) tako da je samo rijeka podnijela potpunu i službenu kandidaturu tako da i nije moglo bit drugog izbora. inače zanimljivo je da je kao suorganizator bio pro recco, a ne ni mladst ni jug.
daleko će te dovest vjera u urotu da u LEN-u namještaju ždrijeb protiv partizana. uostalom kad su igrali protiv mladosti (prije dvije sezone) još su se i sami pobrinuli da ispadnu kad je udovičić neposredno prije prve utakmice suspendiro filipovića i igro obje utakmice bez njega (obje završile nerješeno pa na peterce ispao partizan).
ja sam u sportskima pročito prije više od mjesec dana da igra i primorac. samo mi je ovo za cattaro bilo novo, a jučer sam vidio da su proširili turnir na 6 ekipa (jadran st šesta ekipa)
da imate samo 2 predstavnika vjerojatno ne bi važio sistem da se preko kupa može u euroligu. a slažem se da bi se trebalo kao u nogometu napravit da je 7 prvaka izravno u euroligi + branitelj naslova, a da 8. prvak po rang ljestvici liga ulazi ako je prvak europe ujedno bio i prvak svoje države.
Mi smo tek lani dobili 3 predstavnika (zbog prolaska Primorca u 1/4 finale), prije toga smo 1 sezonu imali 2 dje je vazilo isto pravilo vezano za Kup. Zbog toga sam i tada, a i danas (danas zato sto CG ima 4 jaka kluba, a 3 predstavnika u EL) govorio da je to sa Kupom zesca namjestaljka! Da ne govorim po ko zna koji put detalje kako se sve to izrezira. Od Kupa napravismo turnir. Bjezi se od crnogorskih sudija, a onda nam u odlucujucoj tekmi u Bd dodje Aco Adzic i iskljuci Paskovica sa pravom zamjene u 2. cetvrtini. :hammer:
Za ovo drugo se slazem.
Kao i za pricu oko Partizana.
Da da pitao sam provjereno je ;)
nisam znao da je to bio slučaj. ali kad se ima 3 kluba u euroligi po meni je bolje da osvajač kupa bude 3. predstavnik jer je teže osvojit kup nego bit 3. u prvenstvi i veće je to postignuće. i daje na važnosti kup natjecanju.
druga je stvar ako se događaju neke nepravilnosti u samom kup natjecanju. u hrvatskoj je kup sustav još i gluplji, jug i mladost su izravno u polufinalu i ne mogu igrat jedan protiv drugog.
Xaxaxaxaxxaxaxaxaxa