Dokle je stigao put Podgorica - Gusinje preko Dinoše, zna li ko? Rok je bio 1. januar, ali Tehnoput radi tako da...
Zadnja informacija je od 01.12.
https://www.cdm.me/ekonomija/markovi...u-za-prepreke/
Printable View
Dokle je stigao put Podgorica - Gusinje preko Dinoše, zna li ko? Rok je bio 1. januar, ali Tehnoput radi tako da...
Zadnja informacija je od 01.12.
https://www.cdm.me/ekonomija/markovi...u-za-prepreke/
Oni su najavljivali završetak u martu po sjećanju sa neke emisije na RTCG što je bila skoro. Kada ga završe, valjalo bi ga ovjerit i posjetit Grebaju. Taman da otopli i ova zima prođe
31 marta je zvanično, ali ce put biti pusten tek kada se zvanicno otvori granica.
Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
Neka mjesta na Cijevni na koja smo dolazili kao mlađi na kupanje su skroz uništena gradnjom ovog puta...šteta
Sto se pravi ovo na kruzni pored HDL-a i Naseg Diskonta?
Ovo su nenormalne guzve, zna li se sto je i kad se zavrsava?
Kanalizacija
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
Dakle 2021 godina stigla digitalizacija a kad ce kanalizacija ne znamo.
Kao nasa rabota, odrade asvalt, pa se sjete da su zaboravili provuc kanalizaciju, opet asvalt pa se sjete da su mogli i kablove provuc i tako u krug...
Evo nekih planiranih bulevara (dio se već radi) označenih crvenom i magistralnih puteva označenih narandžastim koji bi trebalo da rasterete naseljena mjesta tranzitnom saobraćajem.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...720c30b211.jpg
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Wulfy jel ovo kod dekar pumpe nastavljaju pravo ka obilaznici ka Aerodromu?
I zar nije planirano od Vatrogasne do Tuzi bulevar, a ne ovo isprekidano?
obilaznicu od zetatransa nastavalju prema tuzima.....ali ce prema ovoj slici koju stavi wulfy prikljucivati negdje gore iznad dekar pumpe
do tuzi ide bulevar, a oznacio je dio koji treba da pravi opstina Tuzi
ovaj dio koji pripada opstini PG je dijelom zavrsen
Konik povezaniji sa svijetom nego blok 5 jbt
Послато са SM-N950F помоћу Тапатока
bloku 5/6/9 treba makar jos jedna ulica prema city kvartu...npr sa one raskrsnice dje je voli u tolose
treba prosiriti ulicu kroz vranice prema vranjicikim njivama, ali to nije realno
i ono sto je najgore, dalmatinska je postala usko grlo...katastrofa je postala
Taj priključak dođe poslije Dekar pumpe kada se ide ka Tuzima. Da, spaja se na onu tzv. mini zaobilaznicu, te se neće biti one krivine od 90 stepeni. Bulevar se nastavlja od Kuće Rakića do malo prije Castellane, onda ide uz željeznička prugu do željeznička stanice (tu je u planu i autobuska stanica, ne znam da li je sada), a onda skreće blagim lukom do postojećeg puta M18. Time je napravljena obilaznica oko Tuzi. Onaj narandžasti put nije predviđen da bude bulevarskog tipa, a od Tuzi ide ka kružnom toku gdje se završava/počinje (zavisi iz kojeg pravca idete) obilaznica oko Golubovaca. Oni ostali bulevari po starom aerodromu što sam ucrtao ili se povezuju na put ka Tuzima ili ka Dinoši.
Tuzi će za koju god. doć ka Tološi sad
Jos samo da nam naprave bulevar Veljka Vlahovica i top jer je ono najgori put u drzavi. Ali tehno put ga radi tako da ce to biti pakao. Jos 2km puta ce da rade 2 godine, Kinezi bi to Za 15 dana dana oposlili.
Vukovic je javno na televiziji pricao da ce na Konik da rade Akva park i atletski stadion. Zna li ko tacnu lokaciju tih sadrzaja?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Prolazio sam tim putem prije par dana i ceka se samo da se minira brdo preko puta Tvrdjave jer je Djeljosaj zapjenio kako ce to uticat na rijeku pa cekaju. Mora se oburdat to brdo kako znaju i umiju i onda samo nanijeti drugi sloj asfalta i to je to ja mislim
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7edf0e5884.jpg
Aj sa srecom!
Sa srećom! Da dočekamo ove godine da se završi prva dionica autoputa.
stvarno, da nam je docekat da se ukljucimo kod aliance-a i pravac na more. ovo je nocna mora vise sa zabjelom
Moraju biti makar 3x manje.
To znači da se neće čekati 45minuta nego 15 minuta [emoji41]
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Nece bit guzvi vise toliko. Kad se zavrsi zaobilaznica i bulevar do Dg (valjda bude prije kraja 2021.) onda slijedi bulevar od zabjelskog do cetinjskog kruznog. I onda ce biti relaksiran saobracaj u poredjenju sa trenutnim.
Mislim da je prica o bulevaru Vojislavljevica stara kao Zabjelo. Intenzivirao je pricu Mugosa u prvom mandatu i nije ga napravio, a kapitalni budzet Podgorice mu je bio 3x veci neko Vukovicu.
Za ove dvije godine do izbora sumnjam da ce ga napraviti. Ono sto znam je da s3 pravi od France u Gornjoj Gorici do spajanja kod Studentskog doma. Cemu ce to da sluzi sem City kvartu, to ne znam.
Ali Vojislavljevica nece skoro sigurno
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Velike pare trebaju zbog ekproprijacije, tako da ćemo se načekati sa pričom ulice Vojislavljevića. Ja se nadam da će makar toliko čekani podvožnjak da naprave koji će da spoji Bul. Save Kovačevića sa Starim Aerodromom. Nevjerovatno važna investicija ali čim rade ona dva bulevara na Starom, pretpostavljam da će i taj čekani podvožnjak konačno da se završi. Što se tiče ovog bulevara kojeg pominješ, mislim da je takođe dobro rješenja, a u planu je ulica koja će da spoji City kvart sa bulevarom Mihaila Lalića, koja prolazi pored novog studentskog doma, a koja je užasno važna i prioritetna za taj dio grada. Valjda je tu neđe i gimnazija planirana.
Sa strane protocnosti saobracaja i smanjenja guzvi, licnog sam stava da ne sluzi apsulutno nicemu.
To bi imalo smisla da se dalmatinska do moskovske pretvori u bulevar, da se izmedju bloka 5 i 6 vrati bulevar opet i da se do mihaila Lalica oderadi bulevar kroz tolosku
S obzirom da mi prvo gradimo zgrade kako investorima dune, a onda pravimo i planiramo ulice, ovo se nikad nece desiti.
Nikada Podgorica nece imati normalan saobracaj i samo ce gore da bude
To jeste tacno, ali opet ne rjesava probleme grada. Grad je lose isplaniran, tako da imamo bulevare istok zapad, ali bulevara sjever jug kroz grad jednostavno nema.
Uglavnom su kratki i guraju sav saobracaj na dva bulevara. Ista stvar se desava i sa produzetkom S. Kovacevica ka S. Aerodromu. Ne moze se rijesiti nista dok se ne napravi saobracajnica visoke propusnosti tog tipa sjever jug. To bi bilo od dalmatinske do tuskog puta. Od voli lakovic do gorice. Od hiltona do vojislavljevica i od dalmatinske do delte.
A ne pravimo bulevare od 200m koji sluze kao parking
Edit. Saobracaj se tipa oslobadja produzetkom bulevara od sportskog centra do vojislavljevica, a ne guranjem na bulevar revolucije
u SFRJ nije bilo ni blizu auta koliko danas
Iz Bloka 5 do Starog Aerodroma za 3 minuta...
https://i.postimg.cc/NB8K8KHq/20210202-152224-01.jpg
Mozda dronom?
Ne znaju ljudi da voze...
Čast izuzecima
Mada i kultura čini svoje
Što da očekuješ kad kod Telekoma u špic gužve nabode 4 žmigavca i izađe da plaća račune?
Ili preko puta oni dostavljači ostave 4 žmigavca u desnoj traci da bi ponio pakete u neki od kafića
ovo sto kaze mur nije problem samo tamo, nema bulevara gdje nama nije jedna traka pretvorena u parking ili ono samo da iskocim na minut do auto djelova, prodavnice, da pojedem nesto i sl...
u 21 vijek gradske vlasti moraju da postavljaju ograde, da nas ograde kao stoku, da znamo kuda ne bi trebalo da prolazimo, dje da stajemo i sl....
ko krene od bloka 9 prema starom, bilo kojom mogucom putanjom, ima da se negleda svega...
jos ako sprovedu u djelo ovu traku za taksi i gradski prevoz....pa to ce da bude sou....
mislim nece to uticati na saobracaj, jer je ta traka i ovako stalno blokirana.... ali mislim da ce biti veselo gledati kako mi to koristimo :D
Idem iza jednog prije dva dana u onaj špic oko 3 kroz Bulevar Džordža Vašingtona i lik ladno nabode 4 žmigavca ispred mene na ono njihovo standardno mjesto kod Bonelle. Ja sviram, a on u fazonu što mi sviraš šta sam loše uradio.
Dok god je takvih brava, nikad od nas ni države ni ničega, ne znam kakva vlast da dođe.
Ako ideš od Bloka 5 ka Starom do 1 ili 2 prije podne (ne znam tačan termin), onda se hvata svako zeleno vožnjom od 50 na sat. Ako malo brže od toga voziš možda se kod hotela Hilton par sekundi sačeka da se upali zeleno. U istom terminu u suprotnom smjeru zakači se svako crveno svijetlo tamo do početka Bloka 5. U terminu poslije 1 (ili 2) važi potpuno suprotno. Makar je moje iskustvo tako. Naravno, u terminima špica se uvijek dešava da neko silom na sramotu uđe u raskrsnicu i zaglavi saobraćaj pa je uzalud i zeleno svijetlo kad je ulica blokirana.
Ima tu još posla, sada treba napraviti pilon visok oko trideset metara (ne znam tačno visinu), te isti povezati kablovima sa ovom konstrukcijom (isti princip kao most ,,Milenijum"), te se uklanjaju privremeni stubovi iz Morače koji sada drže konstrukciju mosta. Ta tzv. jugozapadna obilaznica ima dva objekta, most preko Morače i nadvožnjak preko industrijskog kolosjeka. Ipak, najveći dio posla je napravljen. Zna li neko da li je nadvožnjak gotov?