Ali ono potpuno im je drugacije dejstvo
Sent from my phone
Printable View
ogradih se za njega, napisah 'kakav god da je'. jer je grešaka imao, i imaće. branio sam Krivokapića, kao malo ko ođe, pogotovo kad je bilo ono oko Leposavića (vjerovatno se sjećaš) da bi me isti ti koji su branili Lepog tad, targetirali kao neko ko ima problem sa Srbima i da sam za DPS :D
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
OBAMA i BUSH su u svojim mandatima diljem planete naredili ubijstva hiljade i hiljade ljudi, tobože u lovu na teroriste a 95% žrtava su bili civili, žene, djeca, starci.
Mediji nisu tada pisali da su to Hitleri, ne opravdavam Putina niti u ludilu samo me zbunjuju dvostruki standardi i medija svijeta.
Da li djeca arapa ne vrijede jednako kao i evropljana i svi narodi na kraju koje Amerika masakrira zadnjih desetljeca??
Amerika nije 220 godina prestala ratovati protiv svih u svijetu a predsjednik im za to, Obama dobije i Nobela za mir!
Ako to nije ironija, ne znam šta jeste?
Ko je na Telemachu ubačeni su pod 284 i 285 ukrajinski kanali UATV i 1+1
RT funkcionalan takođe.
Od regionalnih televizija na našem jeziku Aljazeera ima opširne izvještaje o dešavanjima u Ukrajini.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
1) Ukrajina je imala 45 miliona stanovnika prije 2014.
Odvajanjem Krima i dijelova Donbasa izbijeno je 5 miliona stanovnika.
A emigracija zbog loše situacije i nizak prirodni priraštaj su dodatno odradili svoje, tako je broj vjervatno bio oko 38 miliona prije početka ovoga rata. (ti reče 50 miliona)
2) Ukrajina je imala preko 280,000 redovnih oružanih snaga prije početka rata (ti reče 150k)
3) Nisam ih stvarno brojao i to niko ne može da zna, ali nakon što je invazija krenula, kijevske vlasti su rekle da su za dva dana naoružale preko 100,000 dobrovoljaca u gradu. (ti reče 2500)
Nije izgleda politicki korektno napisati ama bas nista osim apsolutne osude umobolnika, ludaka itd, jer to je "apsolvirano".
Ne daj boze da napises da mozda ima tu jos nesto osim ludila jednog covjeka ili da shvatas razlog zasto su napali[emoji1]
Sent from my phone
Ako je istina teška je glupost i za svaku osudu.
Ona priča o izbacivanju ruskih studenata je izmišljotina koja se primila prilično.
Fakat, bilo je takvih ideja po U.S. od nekih desnih analitičara, ali su one odmah odbačene, a u EU niko to nije ni pominjao.
Po nekim tvrdnjama studenata iz Srbije u EU određeni evropski univerziteti su čak oslobodili plaćanja školarine i ukrajinske i ruske studente.
Ali zla Evropa a miroljubivi Putin, tako to ide u nekim glavama.
Samson ili ti copy paste celava mlada sa twittera.
usao veli putin da se obracuna sa korupcijom u ukrajini tenkovima, bombama, raketama. Neka veli ispastaju jer su previse ovi na vlast krali. E sto ja necu procitati ovdje
Da li je bilo u skorijoj istori kretenskijeg povoda za rat od onoga kada se krenulo na Sadama Huseina? Nije. Da, svaki povod za rat je glup, ali ono je poseban nivo.
Ruska vojska je tehnički nadmoćna nad Ukrajnskom tako da će najverovatnije dobiti veliku većinu bitaka. Ipak, oni ovaj rat ne mogu dobiti, prije svega što će na temelju ove dosadašnje odbrane imati motiva uvjek da se bore protiv ,,nadmoćnijeg neprijatelja". Putinu time što nije brzo osvojio Kijev (kao administrativni centar Ukrajne) dalje odugovlačenje borbi (rat je zabranjen termin u Rusiji) samo šteti. Prosto je, Kijev mora pasti radi tog psihološkog momenta. Ukoliko u tome nastrada predsjednik Ukrajne i gradonačelnik Kijeva eto osnove za mit i podsticaj za borbu protiv okupatora. To su te ,,igrarije", a cijena za bilo koji ishod je strahovita, puno ljudskih života, a veliki procenat tih žrtava zaista nije htio rat.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Ja sam procitao hvalospjeve o super sposobnom Sojguu koji je tu dje jeste zbog toga sto se dokazao, i da je napravio vidnu promjenu na bolje u vojsci. Mozes se vrijedjati koliko hoces, ali ili oni lazu ili ti lupas gluposti, nisam ti ja kriv nista[emoji2]
Sent from my phone
Pojedijima odje je vlazni san da budu vojni i politicki analiticari nego kad se vidi da pojma nemaju, ostaje im samo forum kao igraliste...
Šta je i kako rađeno u ruskoj vojsci (modernizacija, reforma, reorganizacija, formiranje novih vodova,...) nije baš tako dostupno (što je logično), ali Šojgu ima odličan marketing i popularnost kakvu niko iz vojske nije imao prije. Tome je doprinela aneksija Krima (što je uspio da pripiše kao isključiv uspjeh vojske) i angažovanje u Siriji.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Imaš ovaj veoma dugačak thread u kom se dosta toga analizira, pa i situacija u VR, odnosno smjena nekadašnjeg MO na pritisak tajkuna kojima nije odgovaralo zaustavljanje prakse nenormalno skupih nabavki za vojsku itd. i dolazak Šojgua koji je odličan igrač u dvorskoj politici.
Pominje se i razlika između spuštanja oružja i predaje i poraza uz žrtve i šta jedno a šta drugo znači za budućnost...
Mnogo tema je obrađeno...
https://twitter.com/kamilkazani/stat...tawqzf4uw&s=09
Sa sajta B92.
"Srbiji se diplomatskim kanalima preti povlačenjem svih investicija iz Srbije, čak i sankcijama u bankarskom sektoru, a neke evropske zemlje idu toliko daleko da pominji skidanje Srbije sa Šengenske liste", otkriva izvor "Blica”.
Ruska strana, u međuvremenu, ćuti, što se smatra najopasnijim ruskim stavom. Srpske vlasti, kako saznaje "Blic", veruju da Rusija neće upućivati otvorene pretnje Srbiji, ali da će na svaki milimetar daljeg približavanja Beograda stavovima Zapada oko agresije na Ukrajinu "tiho" reagovati zavrtanjem slavina gasa i sličnim metodama."
http://www.b92.net/info/vesti/index....nav_id=2114732
Šojgu koji je na nekoj od funkcija još od '91 i koji je preživio sve predsjednike i sve čistke koje su se dešavale u međuvremenu.. To dovoljno govori o kakvom liku se radi..
Imaš dostupne podatke pa izguglaj ko je Anatolij Serdjukov i šta je pokušao da napravi od armije u periodu 2008/12..
Ako ja lupam, onda lupa vaskoliki internet a ti si po običaju u pravu..
Likovi koji nisu osnovne pouke izazvali iz Groznog, Gruzije i Sirije, sad iste početničke greške prave po Ukrajini a tu im nije kriv zadrigli zapad koji se svako malo pominje na ovo širenje ruske humanitarnosti..
Ps. u prvom postu si se postavio sa riječju lupaš, ja ti istom odgovorio i sad se vrijeđamo? Kul logika, nastavi slobodno..
Nije stvar greske nego jednumlja i kreiranja svijesti ljudi kroz medije, najvise zapadne.
Ja ne znam ko normalan ne bi osudio rat!?
Ali treba malo gledat posledicu i uzrok prije svega.
Recimo ne znam kako ce to Evropa da hendluje ako im Rusija zatvori samo dotik gasa. 40% gasa koji Evropa dobija stize iz Rusije. Moze industrija u mnogim zzemljama Evrope da prestane..
Da zivite recimo u Njemackoj..koja se snadbijeva gasom iz Rusije i radite u fabrici Mercedesa. Ta fabrika sa ukidanjem gasa staje raditi.. Kako bi se to prebacili na elektricnu energiju..kako neki spominju?
E sad kakva bi reakcija bila vasa?
Niko normalan ne bi podrzao zemlju svoju da udje u rat sa Rusijom JOS manje da uvodi sankcije Rusiji.
Onda, predstavlja se da su SVI uveli sankcije Rusiji. A zapravo to je baaaas daleko od istine.
Recimo Erdogan..zabrani prolaz ratnim vrodovima kroz Bosfor.. SVIM RATNIM VRODOVIMA. Ali se ne zna da su Rusi vec usli i niko vise.
Na celu Evropskih zemalja su mahom idioti, koje je Amerika uvukla u sve ovo i mudro se povukla. Ostavila Evropi da resava problem. A Evropa nema trunke dostojanstva.
Vidjecemo ako Rusi odgovore na sankcije kako ce to obican gradjanin prihvatiti i gdje ce orvo demonstracije krenuti. Da li Francuska ili Italija..ili..
Problem je sto je selekcija kadrova, kao uopstalom i kod nas, dosla na najnizi moguci nivo. Normalni ljudi koji su imali svoje ja i koji su imali dostojanstvo i trunku morala su shvatili da je bolje da se bave necim drugim i povukli su se u privatne biznise, ili da se bave onim sta vole, a na celo drzava su dosli moroni koji ne mogu da osmisle ni normalan dnevni plan, a kamoli sta drugo, i koji su sve radili po dikatatu korporacija koje su ih debelo podmazivale.
Ja sam sticajem okolnosti poslovno jedno vrijeme bio vezan za politku EU i jasno moze da se vidi u njihovim pravilnicima kako se ubija konkurencija i kako se "kreira" trziste za korporacije, na ustrb manjih proizvodjaca. I sve to krece negde od sredine 2000-tih...
Koliki je to sunovrat mozga moze se vidjet samo iz jedne izjave francuskog ministra ekonomije..koji kaze "potpuni ekonomski rat protiv Rusije".
Posmatrajte ovaj rat malo iz drugog ugla, pa vidite nasu ulogu u svemu tome.
Dan sedmi i jos nijedan Srbin iz Crne Gore ne osudi Putinovu agresiju na Ukrajinu. Cak i moj kum i drug koji su takodje Srbi imaju opravdanja poput ovih sa foruma, sto je s vama ljudi? Vi bas uzivate da ste kontra cijelom svijetu pa ce posle biti svi nas mrze [emoji2]
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
Talks between Ukraine and Russia will resume today, CNN is reporting, citing a Ukrainian presidential aide.
The second round of talks is expected to comprise of the same representatives present at the first round of talks on Monday.
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
Odluka je povučena nakon revolta javnosti.
Ipak nema jednoumlja.
Idemo dalje.
Da nuklearno naoružanje ne postoji, ovo bi već bio Treći svjetski rat.
Tako da u izjavama o ekonomskom ratu ne vidim ništa spektakularno.
Ili misliš da treba da nastavimo "business as usual" dok Putin satire Ukrajinu?
Ne lupaj Tripleta. Ima ih dosta.
@samson
Neko je pomenuo, mislim ti, kako će po "nama" ispasti da su Rusi izazvali WWII a ne Njemci.
Ne Rusi nisu izazvali WWII, ali su sa nacističkom Njemačkom potpisali "pakt o nenapadanju i vječnom prijateljstvu" par dana prije početka WWII tj 28.08.1939. a onda tenkovima napali baltičke zemlje.
Uostalom, poslušaj što kaže Milan St. Protić
https://youtu.be/qiZdOCra1ZE